Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mik a halálos balesetek...

Mik a halálos balesetek legfőbb okai?

Figyelt kérdés
Sokan a gyors/lassú hajtókra fogják, de én azt vettem észre, hogy pont egyik csapat sem erősíti ezt a tábort. Általában a legtöbb balesetes aki hozzánk kerül (kórházban dolgozom) az az elsőbbség meg nem adása miatt kerül balesetbe. De gyakori a vadúti átjárós baleset is, bár annyira felénk nem. Az elmúlt 10 évben talán kétszer volt. Ti mit gondoltok erről? Okoztatok már balesetveszélyes szituációt? Hogyan védtétek ki?
2022. okt. 19. 16:28
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
81%
Meg az se mindegy, hogy 90-el csapódsz bele valakibe vagy 110-el...
2022. okt. 20. 18:24
 22/30 anonim ***** válasza:
18%
#21 de nem csapódok bele👌🏼
2022. okt. 20. 20:03
 23/30 anonim ***** válasza:
56%
Persze, hiszen te jobb vagy mint Fittipaldi, Hamilton, Loeb és Bútorrobi együtt.
2022. okt. 20. 20:10
 24/30 A kérdező kommentje:
Mondjuk az durva, hogy másokat hibáztat valaki mert lassabban hajt a másik. Ha te gyorsabban akarsz menni tedd azt úgy, hogy soha nem hárítasz másra. Utálom ha valaki hárít... Nem azt mondom hogy helyes 50-el meg 40-el menni 90-es szakaszon. Én tényleg nem vagyok gyors sofőr de azért engem is kicsit felidegesít amikor szószerint minden ok nélkül mennek előttem 50-el közben meg mosolyogva hallgatják a zenét fényes nappal, egyenes útszakaszon. De ha én hajnalban ködben hegyvidéken 60-al "tötyörgök" az senkit nem jogosít fel arra, hogy bármit rám fogjon.
2022. okt. 20. 20:22
 25/30 anonim ***** válasza:
80%
22: nem feltétlen a te hibádból, de végeredményben mégis: mész a városban és egy autó takarásából kilép egy gyalogos. Ha 40-el mész még lehet meg tudsz állni, ha 50-el, akkor ugyan elütöd, de csak kis sebességgel, így túléli, ha 60-al, akkor meg instant kinyírod. Na ez a nem mindegy.
2022. okt. 20. 20:34
 26/30 anonim ***** válasza:
30%
Mindenki szellemi sérült? Pont arra akartam rávilágítani, hogy a gyorshajtás nem való mindenkinek, mert sokak nyomják a gázt de azt se tudják merre van észak, ezzel szemben kurvára nem mindegy, hogy mondjuk vezetsz évi 50 ezer km-t a kisujjadban az egész, már azt is tudod mi lesz a körülötted lévő autósok következő mozdulata. Az hogy elém jön én meg többel mentem, hát cumi ne jöjjön elém vagy adja vissza a jogsiját ha valaki ennyire alulmaradott
2022. okt. 20. 21:01
 27/30 anonim ***** válasza:
0%
Remélem, egy hozzád hasonlóval fogsz frontálisan találkozni, és mindketten büszkén haltok meg.
2022. okt. 20. 21:30
 28/30 anonim ***** válasza:
55%

26

Mondjuk pont ez a morál az ami veszélyes.

"Vezettem évi 50+ ezer kilométert blabla". Jó, és akkor a fizika melyik törvénye nem érvényes rád? Én is rengeteget vezettem országhatáron kívül is, attól még pont ugyanúgy hat rám a fizika most, mint amikor csak 20 ezer km volt a hátam mögött.

A közlekedés pontosan ezért veszélyes. Mert azt hiszed te mindent tudsz és ennyi bőven elég. De ezt írtam a korábbi hozzászólásomban, hogy az utakon nem csak te vagy. Tetszik vagy sem, ott vannak kezdők is, bénák is stb. Azt most lehet puffogni "hogy ez ne jöjjön elém, amaz meg adja vissza a jogsiját", de a világ nem így működik.

2022. okt. 20. 21:36
 29/30 anonim ***** válasza:
47%
Nem baj, szerintem az édesanyja büszke lesz kicsi fiára, mikor azt vésetheti fel a sírkövére, hogy "vétlen volt, csak kicsit ment gyorsabban".
2022. okt. 21. 06:48
 30/30 anonim ***** válasza:

[link]

2015-ös hivatalos baleseti statisztika. Biztosan van újabb, aki akarja majd előbányássza, de nem hiszem, hogy a trendek alapvetően változtak volna.

Halálos balesetek okai 29. oldal.

Amúgy borzasztó érdekes olvasmány, sok szempont alapján kategorizál, és némely közhelybe durván beleköp a statisztika. Pl. a mindig emlegetett műszaki hibából eredő baleset a 16 ezerből 84 volt, amiből defekt 32, fékhiba 2 volt, és halálos egy sem.

2022. okt. 23. 01:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!