Mik a halálos balesetek legfőbb okai?
Bármennyire is próbálod kimosdatni a gyorshajtást, még mindig az a legfőbb ok.
Nyilván olyan szempontból nehéz az okokat szétválasztani, hogy ha valaki barom állat módjára közlekedik, akkor ott alapvetően "minden is" lehet ok a balesetre, mert pont ugyanúgy hajt gyorsan mint ahogy nem adja meg az elsőbbséget sem adott esetben.
Ha tömören kell megfogalmazni akkor szerintem is a nemtörődömség és figyelmetlenség kettőse az ok.
Azt tegyük hozzá más a baleset és a halálos baleset.
Elsőbbségadásból lehet koccanás 5-10 km/h sebességgel egy parkolóban is, ahol megsérül, eltörik a csuklója az embernek. Ellenben ha gyorsan hajtasz akkor nagyságrendekkel megnövekszik az esélye annak, hogy baleset esetén súlyos, akár halálos sérülés történik.
Bármennyire is próbálod kimosdatni a gyorshajtást, még mindig az a legfőbb ok.
Nem mosdatom őket, szerintem pont azok közé a sofőrök közé tartozom akitől agyvérzést kapnak az ügyeletes gyorshajtók. Ez csak egy vélemény volt, amiket a tapasztalataimra alapoztam.
#14 Tovább is lehet menni, nem csak az autók, hanem a vezetők állapota és alkalmatlansága a fő probléma. És az ellenőrzés, megelőzés hiánya.
Hiába okoz valaki több balesetet, sokadjára csak összehoz egy halálosat is, de addig nem lép senki semmit. Vagy az utolsó félkegyelműnek is lehet valami lefingott kocsija, amire se biztosítás, nem jogosítvánnyal megy, a vezetés meg a vérében van amúgy is.
"Vagy szerintem nem azért jött át a szembe sávba az 51esen a jómber mert 110zel mentem."
Persze hogy nem. Viszont ha lassabban mész, el tudod kerülni a balesetet. Felelősség: 50-50%. Baleseti ok: részben gyorshajtás, részben figyelmetlenség.
Ezzel az elmélettel az az egy baj van, hogy gyakorlatilag mások fölé helyezed magadat.
Elvárod másoktól, hogy 100%-ot nyújtsanak, miközben te a szabályok felett állsz, neked mindent szabad.
Ez nem így működik.
Baleset szinte mindig abból adódik, hogy két idióta találkozik.
Ha csak te vagy az idióta, mehetsz 150-nel, mert mindenki más óvatos.
Ha csak a másik az idióta, akkor átmehet a szembesávba, mert mindenki más óvatos.
Ha a két idióta találkozik, akkor baj van.
A kérdés csak az, milyen alapon várod te el mástól hogy figyeljen és betartsa a szabályokat, miközben te magad önkényesen kiválasztod, hoyg mely szabálsokat méltóztatsz betartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!