Gyalogátkelőnél szabad rollerrel lábbal hajtva átgurulni?
Nem elektromos roller, hanem sima lábbal hajtós. Azt gondolnám nem jó rendeltetésszerűen használva átlendülni vele az úton. A két lábnak a földön kell lennie, a rollert pedig tolni kell. Gondolom így szabályos kresz szerint és így szabályos.
Van aki szerint viszont teljesen szabályos gurulni vele mivel lábbal hajtós, ezért gyalogosnak számít.
"A rolleresnek gyakorlatilag sem kell leszállni, mivel "lábbal hajtós", ezért gyalogosnak számít!!"
Ez a baleset felvétele indította a beszélgetést.
https://www.youtube.com/watch?v=TxKenEctNsY&t=2s
"Elárulom neked, a facebookon olvastam, sőt hosszasan követtem egy csoporttársunk esetét akit e-rollerrel(!!) ütöttek el gyalogosátkelőn. Mivel a roller jelen pillanatban nem minősül járműnek, így a járművezetőt hozták ki vétkesnek."
Néhány hónapja járműnek minősül.
#11: Két éve volt az eset.
#12: A sima roller továbbra sem jármű.
Akik a 15-ös választ lepontozták, a figyelmükbe ajánlom:
A motor nélküli (lábbal hajtós) roller az gyalogosnak számít:
@14: akkor gondolom nem okoz nehézséget a számodra, hogy idézd az erre vonatkozó passzust innen:
Ellenkező esetben nem tudom elfogadni a válaszodat: addig az csak egy semmivel alá nem támasztott magánvélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!