Ha ilyen sok baleset van manapság a vasúti átjárókban, miért nem korlátozzák a vonatok sebességét, legalább az átjárók környékén?
Szerintem meg álljon meg, és adjon elsőbbséget az autóknak.
De most komolyan, mennyire legyen lecsökkentve, hogy a gyúrós jóska, vagy az insta eszti, aki amúgy is magasról s..zarik a kreszre, és minden más társadalmi szabályokra, akik ha amúgy is piroson mennek át ne lapítsa ki a vonat?
Mert a vonat fékútja sokszorosa egy autóénak és rendkívüli időveszteség lenne.
Van az a mondás, hogy aki hülye haljon meg. Ez tipikusan az a szint. Egy vasúti átjárót minimum 3 előjelző tábla előz meg. Előtte közvetlenül még egy tábla, esetleg fényjelző, sorompó is. Aki ezek után a vonat elé megy, az mindenhogy elé megy. Az meg szinte mindegy, hogy a vonat 80-nal vagy 60-nal darál le egy autót,
Nem a vonatok sebességét kellene csökkenteni.
A piroson való áthajtás kisértését az okozza, hogy a sorompók indokolatlanul sokáig vannak zárva.
Ha mindig egy percen belül megjönne a vonat, akkor az emberek nem hajtanának a sinekre:
- mert tudnák, hogy nagy eséllyel el lesznek gázolva
- amúgy sem kell sokat várni.
De ha az a tapasztalat, hogy minden sorompónál, minden nap akár 5-10 percet is várni kell, akkor a hülyébbek megkockáztatják az átslisszolás.
És a rövidebb lezárás a mai technikai színvonal mellett egyszerűen megoldható lenne, csak a MÁV tojik a többi közlekedőre.
Azéert van ennyi baleset, mert az átjárókban is azzal a hozzáállással közlekednek mint az út más részen. Majd a másik arrébb megy, majd fékez, arrébb szorítom kicsit, mert én sietek és az ikszötössel vok.
Csak a vonat nem megy arrébb és nem úgy fékez.
"miért nem korlátozzák a vonatok sebességét"
Hány éves vagy, mi a végzettséged? Tényleg érdekel! Kiváncsi vagyok tényleg annyira buta vagy-e hogy ezt így megkérdezted....
"Azért van ennyi baleset, mert az átjárókban is azzal a hozzáállással közlekednek mint az út más részen. Majd a másik arrébb megy, majd fékez, arrébb szorítom kicsit, mert én sietek és az ikszötössel vok."
Ez nem jó magyarázat ezekre a balesetekre. Egyetlen -vasúti piroson áthajtó- sem azt gondolja, hogy majd leszorítja a vonatot.
Azt gondolják, hogy "amíg gyorsan áthajtok, addig úgysem jön a vonat. A múltkor is csak nagysokára jött."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!