Ha közlekedési balesetet szenvedtem, aminek más sérültje és anyagi kárt elszenvedője sem volt akkor valamilyen eljárás indul ellenem?
Abban az esetben ha bebizonyítják hogy a baleseted a te hibádból történt (pl. nem megfelelő sebesség választás) akkor eljárás indul ellened a "közlekedés veszélyeztetése" miatt.
Ha nem a te hibád, azaz nem tudják bizonyítani (féknyom stb) akkor semmi.
#1 Igen, plusz én úgy tudom, hogy az esetleges helyreállítási károkat (szalagkorlát, bója, tábla, akármi) is rajta verik le.
#2 Nem létezik olyan, hogy önhibádon kívül csúszol árokba. Kivéve, ha az autó műszaki hibája vezet ide, de még ekkor is kivizsgálják, hogy a hiba előrelátható volt-e, vagy sem (pl. ha otthon kókányoltad az autót és nem jól raktad össze, kiszakad a futómű, akkor nyilván ugyanúgy hibás vagy, vagy ha egy életveszélyes foshalmazt vezetsz aminek a hibája nyilvánvaló volt/lehetett volna, akkor is. Nagyon sok embertől hallom, hogy télen árokba csúszott, de a jeges út miatt volt. Nem, az is önhiba és büntetést érdemel. Ha jeges az út, akkor menj 20-szal, vagy 10-zel, vagy amennyivel még nem csúszol árokba. Vagy ha nem tudod kezelni az autót az útviszonyoknak megfelelően, akkor ne ülj autóba. Ígyis-úgyis önhiba, már venném is el a jogsiját az ilyennek.
"Emberek vagyunk, hibázunk és balesetek történnek."
Amivel maximálisan egyetértek, de a világ nem úgy működik, hogy 20 évnyi balesetmentes közlekedés után kapsz egy ingyen bónusz lehetőséget arra, hogy következmények nélkül megtehess bármit. Ez nem Monopoly, ahol kihúztad az "ingyen szabadulhatsz" kártyát. Ha 20 éve vezetsz, akkor szerintem már van annyi élettapasztalatod, hogy ezt megértsd.
És csak ismételni tudom magam, hogy ez nem kárörvendés. Ez egy tény. A károkozást meg kell fizetni. Nem értem, hogy miért nem érthető ez számodra...
#9 Oké de az megvan, hogy sem a KRESZ szabályok között, sem a büntető törvénykönyvben nincsenek olyan megjegyzések, miszerint egy szabályszegés/bűncselekmény csak akkor számít annak, ha másnak is kárt okozol? Károkozás nélkül is az. Ha kárt is okozol, az csak súlyosbító körülmény, de a károkozás hiánya nem mentesít téged a felelősség alól. A "véletlen" sem. A 20 éves balesetmentes közlekedés sem. Semmi sem.
És továbbra is csak tényeket közlök, nagyon szomorú, hogy engem támadsz és engem sértegetsz (szegény ember bizonyítványa), miközben én csak a valósággal szembesítelek, NEM A SZEMÉLYES VÉLEMÉNYEMMEL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!