Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha közlekedési balesetet...

Ha közlekedési balesetet szenvedtem, aminek más sérültje és anyagi kárt elszenvedője sem volt akkor valamilyen eljárás indul ellenem?

Figyelt kérdés
Volt egy balesetem, aminek az előzménye az volt, megcsúszott az autóm és belerongyoltam az árokba. Senki nem volt a környéken, senkinek nem okoztam sem személyi, sem anyagi kárt saját magamon kívül. Emiatt valamilyen büntető vagy szabs.eljárás indul ellenem?

2022. aug. 9. 15:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
48%
Hármas szimplán ostoba, tájékozatlan és rosszindulatú. 👎
2022. aug. 9. 17:31
 12/17 A kérdező kommentje:
Te írtad, hogy a károkozást meg kell fizetni, és mit nem értek rajta…legközelebb fogalmazz egyértelműbben sztem… ha nincs kár nem károkozást kell megfizetni, hanem max a felelősségre vonást vállalni. Amúgy a kérdésemre a legelső válaszodból max az első sor volt releváns, a többi már csak okoskodás és szemrehányás…amúgy senki nem mondta, h nem vállalom a felelősséget, egy szimpla kérdést tettem fel, amire jött ez a szar vagdalózó duma, de fogadjunk ha anyuci került vna ilyen helyzetbe ott már mennél perelni az útkezelőket, mert akkor az út minősége lett vna kifogásolható, amiatt szenvedett vna balesetet anyuci…ilyenek vagytok ti ítélkezők sajnos. De tudod mit kívánom, h kerülj ilyen helyzetbe és majd megtudod…
2022. aug. 9. 17:47
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha a helyszínen rendőr nem is volt, de az esetleges sérülésed (azt ugyan írtad, hogy más nem sérült, de ebből nem derül ki, hogy veled mi lett) ellátásánál rögzítették, hogy járművel baleseteztél, meg fognak büntetni.
2022. aug. 9. 18:38
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat( egy kivételével ), kíváncsian várom a fejleményeket akkor…
2022. aug. 9. 19:04
 15/17 A kérdező kommentje:
Volt amúgy kint rendőr, mentő,tűzoltó is, be kellett szállítani a kórházba is, de a ott a rendőr nem mondott semmit erről konkrétan és bírságot sem kaptam legalábbis ott a helyszínen. Valami olyasmit kérdezett, h gyanakszom e műszaki hibára mert akkor szabs eljárást kezdeményez és lefoglalja az autót, de mondtam, hogy nem gyanakszom, így nem tudom mi lesz a vége.
2022. aug. 9. 19:10
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi két éve Csehországban kicsúsztunk egy falu végén egy kis kanyarban késő este az árokba. Ködös esős idő volt ősszel.

Szerencsére kis árok volt igy csak az első lökháritó, futómü, kerék tönkrement.

Kihivtuk a tüzoltókat, ők pedig a rendőröket.

Kihúztak minket az árokból és a rendőrök megszondáztattak, persze nulla volt az érték.

A rendőr irt egy 1000 CZK birságot, amit postáztak haza, mert nem volt cseh korona készpénzünk.

Azt mondták a büntit csak azért kaptuk, mert megrongálódott a kanyar egyik fényvisszaverő táblája, amúgy nem adtak volna birságot.

Rendesek voltak a tüzoltók is mert az árokból nem csak kihúztak, hanem oldalra húzták az autót egy biztonságos helyre, hogy ne legyen útban amig várjuk a trélert.

Az autót aztán megjavitattuk egy szervizben.

2022. aug. 9. 21:21
 17/17 anonim ***** válasza:
Elvileg 150.000 forintig terjedő bírság szabható ki ilyenkor. Szerintem a rendőrnek kötelessége lett volna tájékoztatni, ha bármilyen eljárás megindul ellened, szóval a helyedben nem aggódnék.
2022. aug. 10. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!