Van nekem egy kis parám, ami elsőre hülyén fog hangzani. De más is van ezzel így?
A lényeg az, hogy van egy autóm és imádok vezetni. Ha olyan helyre megyek ahova tudom fejben az utat, akkor nincs gond, DE amint egy ismeretlen helyre kell mennem, akkor egyből bepánikolok. Pl eltévedek, olyan helyen megyek be valahova, ahol nem szabad, mert nem vagyok arra jártas, vagy olyan útra kanyarodok, ahova nem szabad.
Másnak is van ilyen hülyesége vagy csak nekem?
Azért ez messze áll a veszélyeztetéstől. Az nem baj, hogy ezzel csak jobban ráijesztetek szerencsétlenre? Persze, hogy tudsz vezetni amikor a 80-as évek óta van jogsid. Gyakorlatilag 40 éve vezetsz, akkor tanultál meg vezetni, amikor még közel sem volt ennyire bonyolult a helyzet, mint most.
Valószínűleg a kérdező még kezdő sofőr lehet. 25 éve dolgozom baleseti ambulancián, és elárulhatom, hogy soha nem a kérdezőhöz hasonló mentalitású kezdő, kicsit félszeg sofőrök okozzák a baleseteket, hanem a "100 éve vezetek dinamikusan, te meg add le a jogsid mer' béna vagy" típusú sofőrök (többek között oktató, vizsgabiztos is). Nem szabad ezzel kérkedni sosem, hogy "milyen jól vezetek" mert mindig visszaüt.
Kérdező amúgy normális a parád. Anno én is féltem, mert sajnos rossz volt a tájékozódó képességem. Én azt csináltam, hogy eleinte ismerős út szakaszokon mentem, mindig kicsit többet vezettem mint előző nap, lehetóleg kis forgalomban. Ha teljesen megtanulod érezni az autódat, akkor utána sokkal könnyebben veszed az ismeretlen helyeket. Google utca térkép amúgy nem hülyeség, de vigyázz mert vannak rajta régebbi felvételek is, ami változhatott. Mindig lassan menj, ne csinálj hirtelen kormány mozdulatokat. Előre nézd a táblákat, és gondolj arra, van fék a kocsidon, meg a másiknak is. Ha nem látsz tiltó jelzést szépen haladj, majd belejössz.
Igen kezdő vagyok sajna. 2019-ben vizsgáztam le, de olyan oktatóm volt, aki mindig kiabált velem meg ha kértem, akkor nem segített és teljesen megutáltatta velem a vezetést. Én utánna 1 évet, ahogy meglett a jogsi ki is hagytam. 2020 decemberében kezdtem úgymond el a dolgot, de még mindig bennem van az oktató "hatása".
Egyébként sosem volt még szabálysértésem....nem kanyarodtam még be behajtani tilos helyre stb. Amióta dolgozom szinte-szinte egy útvonalat járok és abszolút semmi probléma...sőt tervezek hosszabb útvonalat (kirándulni), de egyenlőre olyat amit ismerek.
Ja és nem kell megijedni...ismerem a táblákat. Csak amikor az ember idegen helyen van, akkor lassabban megy és ilyenkor jön az, hogy a mögötted levő már nyomja a dudát...tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!