Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit tegyek a fiammal ha nem...

Mit tegyek a fiammal ha nem normálisan közlekedik?

Figyelt kérdés
19éves fiam már 2éve vezet és mindig száguldozik. Most tette le a motor jogsit és vett egy nagy gyorsaságit amit nem is vezethetne de valami hamisított papírjai vannak. A héten többször is elment vele motorozni és nagyon sok a környéken lakóktól hallottam hogy itt a városba is 200al száguldozik. Mit tehetnék?

2022. ápr. 22. 09:52
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Te sehogy. Vagy lesz akkora balesete amit ha túl is él de biztos annyira megfog sérülni hogy akkor egy életre átfogja értékelni a dolgokat és akkor talán észbe kap hogy kapott még egy esélyt az élettől és ez csak egy pofon volt. Ha a rendőr fogja meg és kiderül hogy a papírok is hamisak meg sok más egyéb akkor ott alaposan átfogják világítani a dolgokat és biztos fognak még találni jó pár dolgot amit a nyakára varrhatnak, aztán a több százezres esetleg milliósbírság csak a kisebbik gondja lesz, a nagyobbik az hogy mehet bíróságra, akár letöltendő szabadságvesztés is esélyes ha hamis iratokkal kapják el, aztán sok más büntetés, vezetéstől való eltiltás akár B kategóriától is. Hallottam ilyen sztorikat és ha ilyeneket elkapnak kegyetlenül megrángatják jogi úton persze.

Akkor a fiad egy életre megfogja majd tanulni mert ennek vagy ez lesz a vége, vagy egy durva baleset.

2022. ápr. 22. 15:11
 22/25 anonim ***** válasza:
32%

Amúgy szerintem nem hamisított papírjai vannak és nem okirathamisítás, hanem csak simán 35 kW van a papírban. Ha ő így vette, az nem jogellenes, nem illegális, nem tudják ezért elővenni, illetve csak akkor szívás, ha benne van a flrgalmiban, hogy fojtás van benne, majd egy alaposabb ellenőrzéskor (pl baleset) kiderül, hogy nincs benne fojtás.

Én mondjuk elvből nem vettem volna ilyen motort, amikor A2-es jogsim volt. És örülök annak, hogy 125-össel kezdtem, onnan 650es és csak utána, mikor megvolt az A jogsi, vettem egy 900-as túramotort, mivel nem biztos, hogy túléltem volna. Egy nagyobb motor nagyon gorombán reagál kezdő hibáira, márpedig kezdőként hibázik mindenki. Kivétel nélkül. Ki nagyobbat, ki kisebbet. Viszont amíg egy 250-es motor csak legyint és mosolyog, ha hibázol, addig egy nagyobb kiröhög és bemutat, miközben a földhöz csap.

2022. ápr. 22. 16:32
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagyon tudsz tenni ellene semmit. Hiába fogsz beszélni vele, nem fog rád hallgatni, csak akkor fog majd gondolkozni amikor lesz egy nagyobb balesete.

Egyik rokonom 24 éves fiú is igy állt le. Volt sokszor kisebb balesete, végül osztrákba egy hétvégén behajtott egy pékségbe a barátnőjével. Barátnőjének csak a keze tört el, viszont a fiú kómába esett, mentőhelikopter jött érte és 3 hétig kómában volt.

Felépült, de az egyik keze nem teljesen jó és a beszéde is néha nehézkes, de az esze már megjött, mert megfizette a tandíjat...

2022. ápr. 22. 16:34
 24/25 anonim ***** válasza:
76%

Én azt mondom, hogy le kell törni a fiu szarvát. Mindenki volt fiatal, en most 35 evesen azt mondom, hogy sajnálom az ősöket es örök hala a kitartasukert, mivel egy kocsit le tk-ztam, motorra nem volt penzem, igy nagy nehezen megmaradtam.

Most mar van le motorra, motor is van, zakó is volt. Lehet hülye vagyok.

A legjobb az lenne, ha nem tehetné meg a nagymotort. A pakliban benne van, hogy megy majd máséval, ki tudja milyen allapotúval, de én tuti fognám, es egyszerűen elvenném tőle. Ha nem hat a szep szó, akkor valami szart öntenék a tankba, addíg jaratnam, amíg sz..rra nem megy ilyenek. Ezzel persze meg több haragot, dacot keltesz, de na. Ha meg túlságosan el van eresztve lével, akkor megvonod. Esetleg alku, hogy kap egy jó verdat ami a te neveden van, cserébe lemond a műmájerségről. Durvulni a pályanapokon kell, gyanitom ott rommá vernék, de legalább bukóterekkel, ellenőrzött körülmenyek között lehet maxolni.

2022. ápr. 22. 21:09
 25/25 anonim ***** válasza:
76%
Sajnos ez jellemző a legtöbb motorosra, ezért van annyi baleset és haláleset. Sokszor észre sem venni őket a tükörből, csak azt látom, hogy húznak el mellettem jobbról-balról, záróvonalat nem ismerik, index nem is tudom, hogy van-e egyáltalán motorokon, mert olyat még nem láttam, aki használná. Tegnap is már indexeltem, hogy kimegyek a külső sávba (autóval), erre mögöttem a motoros is kivágott oda, jelzés nélkül. Csak azért nem lett baleset, mert én vele ellentétben odafigyeltem, de komolyan félek, hogy mikor ütök el egyet, annyira figyelmetlenek. Csak annak örülök, hogy kicsi eséllyel kockáztatják más életét is. A fiadat meg kéne nevelned, magyarázd el neki, mekkora veszélye van ennek. Szeretne lebénulni vagy meghalni? Esetleg egy gyalogost elütni?
2022. máj. 2. 10:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!