Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha egy baleset soràn, ahol...

Ha egy baleset soràn, ahol vètlenek vagytok, ragaszkodnàtok a papírhoz?

Figyelt kérdés
A lènyeg hogy volt egy baleset. Èn voltam a hibàs a kàr 200.000. elsőre ki lett töltve a papír. Elismertem a hibàmat, megadtam a szàmom. Valami gond van a papírral. felajànlottam neki jöjjön àt, megbeszèljük, legalàbb a kocsi tulaja is ott lesz, ha kell. viszont felajànlanàm neki, hogy egybe nem is, de 2-3 hónap alatt rendezem a kàt. van rà reàlis esèlye ennek, vagy hagyjam a biztosítóra....
2022. jan. 17. 11:32
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Én már voltam ilyen esetben vétlen fél. Csak 60 ezer volt a kár, karácsony előtt történt. Először azt mondta, 2 részletben fizetné dec-jan. Aztán megkért, hogy várjak januárig. Amikor januárban is halogatta, akkor mondtam, hogy akkor adjuk le a papírokat a biztosítónak. Úgy is lett.

De nem hivatalos kárrendező papírt, magáról a balesetről és a felelősség elismeréséről alap személyi és autóadatokkal természetesen már a helyszínen írtunk.

Ez a fél megbízhatónak tűnt, nem is szívódott fel, nyilván sokat számít a bizalom is.

2022. jan. 17. 11:56
 2/8 anonim ***** válasza:
55%
most jelentettétek biztosítónál vagy sem?
2022. jan. 17. 12:04
 3/8 A kérdező kommentje:
igen, le lett adva egy, de azzal van valami gond... ja meg akkor mèg egy lènyegi kèrdès, ebben az esetben lehetsèges ez? vagy mivel le lett adva 1* a papír akkor mindenkèpp biztosító?
2022. jan. 17. 12:24
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
A biztosító is fel fogja ajánlani, hogy zsebből rendezd, miután megvolt a kárfelmérés.
2022. jan. 17. 13:03
 5/8 anonim ***** válasza:
68%

Ha az en automat torne ossze valaki en mindenaron ragaszkodnek a hivatalos uthoz. A kovetkezo okokbol:

1. A hiba nagysaga / javitasi koltseg altalaban nem lathato elore, sokszor egy latszolag kis horpadasnal is kiderul, hogy az elem mogott tobb dolog is serult

2. Nem biznek meg annyira egy idegenben. Barmikor felszivodhat, kesobb letagadhatja stb.

3. Ha a biztosito fizeti a javitast, akkor egeszen biztos, hogy ahol csak lehet inkabb cserelik az elemeket kikalapalas meg hasonlok helyett. Nekem ez az opcio jobbak megfelel.

Volt mar olyan, hogy nekem tolattak, az illeto adott egy 10-est es ment a dolgara. De akkor egy ezer eves autom volt, ami mar igy is tiszta hupli volt, minden iranybol +/-1 mar nem sokat szamitott, erteke se nagyon volt mar a kocsinak.

Abba meg biztos nem mennek bele, hogy majd kov honapban megadod meg hasonlok, merthat nyilvan minel elobb meg akarnak csinaltatni es nem zsebbol.

Erre van a biztositas, aztan ha kesz a javitas utana lemeccseled a biztositoval, hogy kifizeted-e vagy nem.

2022. jan. 17. 13:20
 6/8 A kérdező kommentje:
kàrfelmèrès àtlagba menyi idő? 1-ső baleset volt....
2022. jan. 17. 13:40
 7/8 anonim ***** válasza:
57%
Maga a karfelmeres 5-10 perc, hogy mikor jutnak ki hozzad az mar mas kerdes, de azert jobb esetben egy heten belul megtortenik.
2022. jan. 17. 13:52
 8/8 anonim ***** válasza:
200.000-et miért akarsz zsebből fizetni? Erre van a biztosítás. Jobban jársz. Max. buksz 2 bónusz kategóriát, nem hiszem, hogy az több lenne. Volt, hogy én voltam a hibás, mondtam, írjuk meg a papírt, a másik fél azt mondta, adják 70 ezret, és letudtuk. Azt mondta, jobban járok, mert nem bukom a bónuszt. Kinevettem, mondtam, hogy nekem 2 évi biztosításom annyi, ha bukom a bónuszt is pluszban maradok, így aztán megírtuk a hivatalos papírt.
2022. jan. 22. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!