Helyesen cselekedtem vagy hívnom kellett volna a hatóságokat?
Imént érkeztem haza.
Elég kihalt útszakaszokon jöttem sokat. Használtam a reflektort is, így szépen körülvilágítottam a környéket.
Az egyik kanyarban arra lettem figyelmes, hogy az útszélén a földeken ott van egy összetört autó. Én megálltam, kiszálltam az autóból és odasétáltam. Zseblámpával bevilágítottam a kocsiba, de mivel nem láttam bent senkit elhagytam a helyszínt anélkül, hogy bárkinek szóltam volna.
Igazából kicsit féltem is attól, hogy nehogy valami átcseszés legyen és kiraboljanak.
Szerintetek jól cselekedtem vagy valakinek szólni kellett volna?
Azért egy friss balesetnek van nyoma.
Amúgy az is lehet, hogy pár méterrel odébb ott feküdt vérbefagyva a sofőr, csak te nem láttad.
Én felhívtam volna a 112-t, ők látják a rendszerben, hogy érkezett -e korábban bejelentés.
Ha az autó nem az úttesten volt, akkor meg se kellett volna állnod.
Ha netán ember lett volna benne, és utólag elővesznek, egyszerűen azt mondod, nem vetted észre a roncsot. Ez teljesen reális, ha több méterre az úttesttől a szántóföldön volt az autó.
Volt ilyen eset egyszer a városunk szélén. A fickó elrepült egy kanyarban éjfél körül, és csak reggel, napkelte után fedezték fel a balesetet, addigra meg is halt az autóban.
Ha az autóban nem láttál sérültet, akkor nem vagy vádolható seg.nyújtás elmulasztásával. Nem vagy köteles éjszaka közepén körbejárni több száz négyzetméteren a területet, hátha kirepült és ott fekszik a sérült. Az elvárható gondossággal meggyőződtél arról, hogy nincs sérült, akin segítened kéne.
#9 Nem, jól vagyok :D
Na visszamentem végül, mivel nem volt messze, addigra már ott állt egy másik autós is aki értesítette a hatóságokat.
A rendőrök körbejárták a környéket de nem találtak senkit, engem utána el is engedtek.
#4 Egyébként igen, egy lelakott, sötétzöld Opel Astra volt, errefelé a romák járnak ilyen autóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!