Helyesen cselekedtem?
Ma tekertem hazafelé a biciklis úton. 4 cigánygyerek jött velem szembe. (Egyáltalán nem lepődöm meg rajta, hogy miért nem a járdát használják)
A lényeg: Mikor közeledek feléjük (kb.30km/h sebességgel), látom előre a tekintetükön, hogy megfognak szívatni. Az egyik ki is ugrott elém. (hatalmas féknyikorgás..végül megálltam.)
Másnap....Szintén a biciklis úton haladtam hazafelé, mikor találkoztam velük. Na, most én szívattam meg őket. Mikor közel értem, rájuk húztam a kormányt. A biciklis út mellett volt egy kisebb árok. Ott kötöttek ki mindnyájan. (Nem elütöttem őket, hanem ijedtükben beugrottak).
Szerintetek helyesen cselekedtem? Vagy túlzásba vittem a dolgot?
#2 Igen, ezt megtapasztaltam.
Most felidézek egy tavalyi esetet: Ugyanezen az útszakaszon bicikliztem. Majd egyszer csak azt hallom, hogy valaki kiabálja, hogy "mivan csicska". Egy 10-12 éves cigány gyerek volt. Átmentem a másik oldalra (ahol ő tartózkodott)..behúzta fülét, farkát. Pedig nem szándékoztam agyonverni. Kíváncsi voltam, hogy ekkora legény lesz-e, ha átmegyek.
Komolyan kérdezed? :(
Jogilag: ha valamelyik ettől balesetet szenved és feljelent, akkor a BTk alapján közúti veszélyeztetés bűncselekményéért akár letöltendőt is kaphatsz.
Erkölcsileg: amennyiben ez egy helyes magatartás volt, akkor a kölykök előző napi cselekedete is teljesen normális volt. Teljesen ugyanazt csináltad te is, semmivel nem vagy külömb náluk. Az egyetlen különbség, hogy a BKE alapján a te felelősséged nagyobb...
Ezek után döntsd el, mennyire elfogadható ez a magatartás.
"Az *egyik* ki is ugrott elém."
"Ott kötöttek ki *mindnyájan*."
Nem cselekedtél helyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!