Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A kamionos szabálytalanul...

A kamionos szabálytalanul halad ott kilométereken keresztül ugye? Vagy nem?

Figyelt kérdés

Jól tette a büntető amit tett 👍

[link]

#autó #út #Kamijony
2022. jan. 12. 06:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha a sárgát utolérte a másik, akkor a sárga lassabb.

Volt, de hogy előzik, mindjárt tud gyorsabban menni.

Egyébként 5 másodpercre kellene elengednie a gázt.

2022. jan. 12. 10:22
 12/21 anonim ***** válasza:
82%
Na igen, az előzött jármű vezetőjének nulla hátrányt jelent segíteni az előzést, miközben egy csomóan tudnának gyorsabban haladni, ha ezt meglèpik.
2022. jan. 12. 10:37
 13/21 anonim ***** válasza:
80%

7. és 10. válasszal mi a gond?

A zöld rendszámos ide-oda csalinkázik, húzódik be erősen a furgon mellé, szinte oldalba löki. Zéró követési távolság.

A furgon is tolja a kamiont. A kamerás autó sem az ajánlott 2 másodperc távolságra követi a sárga kamiont (az olyan 60-70 méter lenne).

Amit meg az előzésről írtam, teljesen helytálló. A megkezdett előzést tilos akadályozni pl. gyorsítással. Kötelező segíteni.

És az is benne van a KRESZ-ben, hogy pályán akkor is meg szabad kezdeni az előzést, ha nem látni a visszatérési lehetőséget.

Tessék utánanézni!

2022. jan. 12. 10:50
 14/21 anonim ***** válasza:
52%
"És az is benne van a KRESZ-ben, hogy pályán akkor is meg szabad kezdeni az előzést, ha nem látni a visszatérési lehetőséget." Oké, csakhogy kamionnal napközben nem lehet előzni 2 sávos autópályán!
2022. jan. 12. 11:05
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt is írtam. De attól, hogy a másik szabálytalan, még nem teheted meg, hogy szabálytalan legyél te is.
2022. jan. 12. 11:31
 16/21 anonim ***** válasza:
50%

AZért akárhogyan is előznek a kamionok mégis sokall kevesebb baleset van ezekből, mint a " teljesen szabályos " személyautó előzésekből.

Nem védem őket ,de ők dolgoznak és hajtja a főnök őket, míg a kisautós csak jobban ráér.

Na meg azért az is szégyen hogy a sok ezer milliárd bevételből még mindíg vannak ilyen rossz utak , amikor már a főutaknak is legalább 2*2 sávnak kellene lenni.

2022. jan. 13. 06:22
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
#15 Én sem írtam, hogy a kamionos előzése feljogosítaná rá a videón szereplő autóst, vagy bárki mást a szabálytalanságra. Csak arra akartam én is rámutatni, hogy a szituáció szempontjából tök mindegy, hogy megkezdhette-e az előzést úgy, hogy nem látja a visszatérési lehetőséget. Mert a kamionos napközben SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZT nem kezdhette volna meg az előzést. Ennyi.
2022. jan. 13. 16:05
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezen a videón egyetlen szabályosan közlekedő gépjárművet nem látok, mindegyikbe bele lehetne kötni.

A kamionos ugyebár az előzés miatt, a másik kamionos az önzőség miatt (csak azért sem lassít), a kamion mögött haladó furgonos a követési távolság miatt, a fehér Opelest a büntetőfékezés és jobbról előzés miatt, a fekete BMW szintén jobbról előzés és mutogatás miatt.

Talán a kamerás szabályos volt, de én már azért őt is megbírságolnám és így nem marad egy fekete bárány sem.

2022. jan. 13. 17:27
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
18. Szerintem a kamerás követési távolsága is igen csak rövidke.
2022. jan. 13. 17:34
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
#19 Na látod, ott is az indok, hogy őt is megbüntessék.
2022. jan. 13. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!