Ma feljelentettek mert megálltam a zebra előtt 5m-en belül. Szerintetek jogosan?
Annyit még hozzátennék, hogy nem tolatni tilos a zebrán, hanem megállni. Márpedig ha előremenetből tolatni akarsz, akkor meg kell állnod és csak utána tudsz tolatni. (Feltéve, hogy nem mentél túl a zebrán és ott álltál meg)
Jogos a bírság. Van egy hely amerre mindig járok, zebra előtt pár méterre áll mindig az autó, nem lehet látni, hogy jön-e gyalogos. Ezért nem szabad olyan közel megállni. Balesetveszélyes.
Na jó, a megállást ne keverjük bele, mert a kresz szerint nem ezt jelenti.
Megállás: járművel a be- és a kiszálláshoz vagy a folyamatos fel- és lerakáshoz szükséges ideig, ha a vezető a járműnél marad egyéb okból legfeljebb öt percig történő egy helyben tartózkodás.
"Akadályozás: ha valaki a közlekedés más résztvevőjét a szándéka szerinti menetében, mozgásában, továbbjutásában gátolja, hátráltatja, a célzattól eltérő közlekedési magatartásra (pl. fékezésre vagy irányváltoztatásra) kényszeríti."
Szóval ha nincs forgalom, nincs akadályozás sem.
Akkor ha én a főutcán elkezdem rükvercben b*szatni neki, akkor a rendőr szerinted mosolyogva fogja nézni, mert éppen abban a pillanatban nincs senki a közelben?
A dolog szépsége, hogy bármelyik pillanatban ott teremthet valaki, szóval szituációt függetlenül MINDIG tilos tolatni, kivéve okkal, pl. parkolás.
#16 Döntsd már el, hogy a kresz szerint próbálod értelmezni, vagy a saját logikád alapján.
A kresz szerint önmagában nem tilos. Ha balesetveszélyes helyzetet teremtesz vele, akkor persze a kresz szerint is az. Nem büntethet meg a rendőr, ha 10 métert visszatolatsz (kivéve autópálya stb.)
#14: " A szabály szerint minden akadályozásnak minősül, ami POTENCIÁLISAN akadályozhat valakit." Ez hülyeség.
Az akadályozás az, ami akadályoz. Ennél egyértelműbben nem lehetne megfogalmazni.
Nem tudom honnan veszed, hogy tilos lenne tolatni. Dehogy az! Csak megfelelő körültekintéssel kell végrehajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!