Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha létezik gyalogos csalogatás...

Ha létezik gyalogos csalogatás, akkor miért nincsen autós csalogatás?

Figyelt kérdés

Számtalanszor van, hogy a gyalogos a zebra közelében lézeng, mintha át akarna menni rajta, de aztán mégsem arra megy. Menet közben elkezd támolyogni, emiatt nem egyértelmű, hogy merre akar menni. Megáll, nézni a semmit. Elkezd beszélgetni a zebra előtt. Aztán amikor közel vagyok már, akkor hirtelen gondol egyet és mégiscsak lelép. Derült égből villámcsapás!

Én mindig úgy közelítem meg a zebrát, hogy ha gyalogost látok, akkor próbálom felvenni vele a szemkontaktust, ez 10-ből 7-szer meg is történik és olyankor mindig egyértelmű, de vannak azok a gyalogosok, akik csakazértsem néznek felém, csakazértsem néznek körül, mintha nem is szándékoznának átkelni, de aztán az utolsó pillanatban mégis lelépnek.

Én úgy gondolom, hogy ez kimeríti az autós csalogatás fogalmát, hiszen szánt szándékkal megtévesztik az úttesten közlekedőket a viselkedésükkel.

2020. dec. 31. 15:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%

Igazából mi a kérdés?

Igen, vannak hülye gyalogosok is, akik "csak azért is", ha már nekik van elsőbbségük, ők aztán megmutatják az autósoknak... Olyan ez, mint az önkéntes rendőr

2020. dec. 31. 15:58
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Igen, én is észrevettem, de olyan autós is van, aki ok nélkül megáll a zebránál, mert áll ott valaki 5 méterre.
2020. dec. 31. 16:05
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
Én Svájcban élek, kicsiny faluban, nem nagy az autóforgalom. De utálok a járda szélén menni, mert ha bámulok át az út túloldalára és éppen arra jön egy autó, akkor az az esetek 99%-ában megáll, hogy átmehessek, még akkor is, ha a közelben sincs zebra.
2020. dec. 31. 16:14
 4/13 A kérdező kommentje:
A kérdés ott van a címben! Ha gyalogos csalogatásért vizsgán bukta jár, akkor a gyalogost meg küldjék el kötelező továbbképzésre autós csalogatásért. Nem jól mondom? Csakhogy az illetékesek homokba dugják a fejüket, merthogy autós csalogatást, mint létező jelenséget nem ismerik el...
2020. dec. 31. 16:15
 5/13 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%
Na és aki a zebra előtti kereszteződésben index nélkül elkanyarodik, vagy leparkol, az smafu?
2020. dec. 31. 16:15
 6/13 A kérdező kommentje:
#3 Követendő példa! Mifelénk meg a gyalogos néz maga elé a földre és támolyog balra-jobbra, aztán az autós meg találja ki, hogy merre óhajtozik továbbmenni (azokról beszélek, akik véleményem szerint csalogatnak).
2020. dec. 31. 16:18
 7/13 A kérdező kommentje:
#Koplárovics Béci A kérdés nem róluk szól.
2020. dec. 31. 16:19
 8/13 anonim ***** válasza:
70%

gyalogos továbbképzés autós csalogatásra, ez jó:D Esetleg a szülők tanítsák meg normálisan közlekedni a gyerekeiket. Vagy hogy gondolod? Ne mehessen senki utcára amíg nem tesz gyalogos jogosítványt?

2020. dec. 31. 16:19
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig úgy közelítem meg a zebrát, hogy ha gyalogost látok, akkor annyira csökkentem a sebességem, ha lelép, akkor is megbírjak állni.

Ha mégsem lép le, elérve a zebra vonalát, gázt adok.

2020. dec. 31. 16:25
 10/13 A kérdező kommentje:
#8 Úgy gondolom, hogy beülnek egy tanfolyamra, amit igazolniuk kell vagy ha nem hajlandóak erre, akkor kicsengetik a helyszíni bírságot. Ez úgy gondolom, hogy társadalmi érdekünk, hiszen mindenkinek érdeke a közlekedési kultúra fejlesztése.
2020. dec. 31. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!