Ma feljelentettek mert megálltam a zebra előtt 5m-en belül. Szerintetek jogosan?
Szóval ha jól értelmezem, akkor te konkrétan tolattál az úton, majd megálltál a zebra előtt. Ez két elég jelentős szabálysértés.
Tolatni szigorúan tilos, nem a gyalogos elütése miatt, hisz arra lehet figyelni, de attól még önmagában tilos, zebrától függetlenül, szóval örülj neki, hogy ezt elengedték.
A másikról meg annyit, hogy attól, mert te indokoltnak érzed a megállást, attól még az tilos. Sofőrként mocskosul utálom azokat, akik zebra előtt állnak meg, sőt, ha rajtam múlna én az 5 méteres határt is minimum 10-re emelném. Szerintem semmi okod nem volt rá, hogy vissza tolass, bárhol meg tudtad volna nézni a kárt.
Arról meg már nem is beszélek, hogy ha te egy egyszerű előzésre olyan extrémen reagálsz, hogy egészen a padkáig rántod a kormányt, akkor lehet nem a motort kéne szidnod.
Mindebből én csak annyit olvasok ki, hogy egy csomó hibát elkövettél, de mindegyikért mást hibáztatsz. Szar a motoros, amiért előzni mert, szar a rendőr, amiért több, jelentős szabályszegésért megbírságolt, stb. Igazságos a bírság és szerintem olcsón meg is úsztad, hisz ha nem tévedek ezt kizárólag a zebra miatt kaptad, de kaphattál volna még a tolatásért és a stílusodért is (feltéve, ha tényleg ilyen bátor gyerek voltál a valóságban is, mint ahogy itt leírtad, bár kétlem).
Természetesen nem tilos általánosságban véve tolatni az úton, ne beszélj hülyeségeket. Ahol tilos, az az autópálya, autóút, egyirányú utca, vasúti átjáró és a körforgalom. Kivételt képez a leparkoláshoz szükséges hátramenet, különben soha senki nem állhatna be egyirányú úton a szélén parkoló kocsisorba.
Zebrán sem tilos tolatni, ha nem akadályozod a forgalmat, tehát a gyalogosok veszélyeztetése pl. büntethető.
A zebra előtt közvetlenül megállni viszont tilos, azért jogos a büntetés.
Nem voltunk ott, de leírás alapján sejthető hogy tapasztalatlan vagy és feleslegesen rántottad a kormányt a patkára. A tapasztalatlanság nem büntetendő, hogy visszaállítottad az autót oda ahol megütötted a kereket és megnézted/meg akartad nézni a sérülést szerintem teljesen rendben van. Egy tapasztalt sofőr talán nem rántja el (ennyire) a kormányt, ha mégis akkor pedig megáll a zebra után megnézni hogy mi a helyzet a kerékkel. Az elvárható az lett volna a rendőröktől hogy tanácsot adjanak egy ilyen helyzetben ne pedig mindenképpen büntessenek, de ha valaki parasztul viselkedik akkor az is megérthető ha viszonozták azt.
Mint írtam nem voltunk ott, nem tudunk igazságot tenni.
Baleset esetén azonnal meg kell állni, ez oké.
De nem tolathatsz vissza a baleset színhelyére, hogy aztán szabálytalanul parkolva nézegesd a felnit, amit egyébként bárhol máshol ugyanúgy megtehetnél.
Teljesen jogos a bírság.
Igazából a "balesetet" is egyértelműen te okoztad. Senki nem fogja elhinni, hogy a motoros "leszorított". :D
Így van ahogy leírták előttem.
Mindenkinek igaza van , csak neked nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!