Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Többsávos úton mi értelme van...

Többsávos úton mi értelme van az utólag megjárdaszigetezett zebráknak?

Figyelt kérdés
Itt is ugyanúgy meg kellene állni annak is akinek az oldalán még nincs is ott, de vannak minősített esetek is amikor terelőkorlátot tojtak a közepére, hogy azt is kerülgessék és attól se lehessen már látni.
2021. jún. 3. 14:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Többsávos úton nem kell megállni az ellentétes oldalon lévő gyalognak. A gyalogosnak, aki a járdán áll, a KRESZ szerint nincs elsőbbsége. Viszont ha nem mer elindulni, vagy már lelépve megtorpan, akkor az autós hibázott.

A járdasziget viszonylagos biztonságot az azoknak, akik kicsit lassabban (vagy nagyon lassan) tudnak csak közlekedni. Nem ragad bent középen, miközben az autósok előtte is, mögötte is mozognak.

Olyan magas terelőkorlátot én még nem láttam, ami kitakarná a gyalogost.

2021. jún. 3. 14:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Van olyan terelőkorlát, és még rá is van táblázva ez-az, biztos ami biztos. De ne csak szimpla korlátot képzelj el, olyasmi mint a vasúti átjáróknál volt.
2021. jún. 3. 14:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Sőt, a kedvencem az ami remélem kirohadt a divatból, de nyaranta teleszartak mindent olyan 2 méter magas virágbukszusokkal, na azoktól tényleg nem lehetett se látni, se elférni.
2021. jún. 3. 14:46
 4/7 anonim ***** válasza:
72%
Többsávos út közepén? Kizárt. Mutass ilyent!
2021. jún. 3. 14:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ezt én is tegnap előtt láttam XX. kerület Topánka utcában. 2x2 sávos út középen egy bokorral van elválasztva a szembejövő forgalom, amitől nem látni a zebrán átkelő embereket. Erre ahelyett, hogy azt a bokrot kiszednék, a sávokat csak mégjobban elválasztották ilyen korlát szerűséggel, érthetetlen számomra is.
2021. jún. 3. 15:03
 6/7 anonim ***** válasza:
80%

Végignézem a Topánka utca osztott részét. Hát, ha amiatt valaki nem tud vigyázni a gyalogosra kellően, az ne vezessen.

Egyébként nem fokozott óvatossággal, csökkentett sebességgel, fékkészenlétben kell a zebrát megközelíteni?

2021. jún. 3. 15:47
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem magamra gondoltam, én általában 3x lecsekkolom a zebrákat nehogy benézzem. Viszont valami oka biztos volt hogy mégjobban széthúzták a sávokat. Nem úgy néz ki most, mint Google mapsen, hanem a sávok közé raktak egy ilyen elválasztó korlát szerűséget. A képen nem tűnik vészesnek a bokor, mivel a kamera ugye magasan van, viszont autóban ülve tudja zavarni a beláthatóságot.

És mivel az utak tele vannak figyelmetlen emberekkel (hiszen balesetek mindig vannak), ezért szerintem ésszerűbb lenne hülyebiztosabbra csinálni a közlekedést, ha van rá lehetőség.

2021. jún. 3. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!