Miért nem tesznek minden kocsiba olyan szondát, ami nem
engedné elindulni az autót ha alkoholt jelez? Szerintem
így le lehetne csökkenteni a közúti balesetek
számát...
Egy sor országban kötelező már ez a járművezetők bizonyos csoportjaira nézve, ráadasul a jövő évtől kezdve már minden új autóban lehetővé kell tenni a beépítését (azaz nem kötelező beépíteni). Tehát a trend ez.
A gond nyilván az, hogy màs is megfújhatja a szondát, igaz, az arcfelismerő és más rendszerek rohamos fejlődése és olcsóbbá válása miatt ez nem lesz màr sokáig probléma.
2021. máj. 18. 12:30
3/10 anonim válasza:
- nem mindenhol van zéró tolerancia
- a szondák hitelesítése országonként/államonként eltér
- állandóan bejelezne téli ablakmosóra, parfümre, stb (ahogy a rendőrségi szonda is)
- naponta kellene tisztítani/cserélni
- aki piálva képes beülni, az ki is iktatja egyből miután megvette a gépet
inkább a viselkedésfigyelő-rendszerek fognak elterjedni, amik jeleznek neked ha túl fáradt/kómás/stb vagy és nem vagy alkalmas vezetésre, stb.
2021. máj. 18. 12:32
4/10 anonim válasza:
Feltaláltad az EU 2022-es kötelező biztonsági előírásait pár év késéssel. Sok fuvarozó cég egyébként eddig is használta az alkalmazottain, de jövő évtől autókban is kötelező az EU-ban (egyelőre nem tudom, hogy fognak az országok közötti alkoholszintekhez vagy pl. alkoholos szájvizekhez idomulni).
2021. máj. 18. 13:02
5/10 anonim válasza:
Átvehetőek, kikerülhetőek.
2021. máj. 18. 13:06
6/10 anonim válasza:
Prof, nem lesz kötelező 2022-től. Az előkészítése, a beépíthetőség biztosítása lesz kötelező.
2021. máj. 18. 14:18
7/10 anonim válasza:
Nalunk van ilyen. Akinek elvettek korabban a jogsijat ittas vezetesert annak be kell egy ilyet epiteni az autojaba miutan visszakapta a jogsijat. Onkoltseges es nem tudom mennyi ideig kell az autoban lenni.
2021. máj. 18. 15:50
8/10 anonim válasza:
Jó ötlet. Csak az a baj, hogy már sokan kijátszák még a biztonsági övet is( lehet kapni olyan csatot amit bedug a biztonsági öv helyére) hogy ne sípoljon a kocsi. Nem, hogy inkább be kötné magát!
2021. máj. 18. 16:22
9/10 anonim válasza:
Ne félj, már létező dolog ez. Nézd meg pl. Volvo katalógusát, ott van a szonda előkészítési lehetőség. Magát a szondát neked kell megvenni hozzá.
Van olyan terv is, hogy beindításhoz fújni kell. Minden a jogalkotóktók függ...
2021. máj. 18. 16:25
10/10 anonim válasza:
Találkoztam már nem egy, Hollandiából és Svájcból behozott használt autóbuszon ilyen berendezéssel. Indítás előtt bele kell fújni, ha nincs pia, kap áramot az indítómotor, ha van pia, nem kap -azt hiszem sarkítva így működik a dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!