Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha biciklivel megyek 1 úton...

Peti1010_1 kérdése:

Ha biciklivel megyek 1 úton és el kanyarodok balra, de mögöttem jön egy autó akkor kinek van elsőbbsége?

Figyelt kérdés
Általában le szoktak lassítani mögöttem ha kiteszem a kezem, hogy kanyarodni szeretnék, de ma például majdnem el ütöttek ez miatt. Ilyenkor mit kell tenni? Inkább álljak meg a kanyaroknál az út szélén?

2021. ápr. 27. 19:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
ha mögötted jön akkor senkinek. Besorolsz közèpre, ő meg jobbról elhalad melletted...
2021. ápr. 28. 07:55
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

De mi a frászért nem a felezővonalnál mész, ha tudod előre, hogy balra fogsz menni? Nem csodálom, hogy így elütnek, mert érted, kint mész a p.ba jobb oldalon, közben tárod ki a kezedet balra és fél kézzel imbolyogsz a kormányba kapaszkodva, hogy na mi legyen. Ez így a közlekedők megtévesztése. Nem egyértelműek a szándékait.

Hogyan kell ezt helyesen csinálni? Hát ha tudom, hogy a soron következő kereszteződésnél balra fogok menni, akkor már jó előre elkezdek hátrafelé nézegetni. Alkalomadtán kiteszem balra a kezem, még egyszer hátranézek, biztosan be tudok-e húzódni épen, egészségesen és határozottan bemegyek a felezővonal mellé.

2021. ápr. 30. 02:37
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Előbb mindig NÉZZÉL HÁTRA és HA nem jönnek mögötted, HA nem előznek, akkor utána kúrd ki a kezed, utána húzódj középre, utána forduljál! HA jönnek, vagy valamiért nem tudsz behúzódni, akkor bammeg állj meg, és szállj le a bringáról, ne szerencsétlenkedj egyhelyben csalinkázva mint a nagyképű versenybringások, mert sírás lesz a vége.
2021. ápr. 30. 10:18
 14/23 anonim ***** válasza:
74%
Balra kanyarodni az út/sáv bal oldaláról szabad csak, akár autóval akár biciklivel.
2021. máj. 7. 17:25
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

1. Akinek megadják.

2. A nagyobbnak.

2021. máj. 7. 17:29
 16/23 Alex Fly ***** válasza:
74%
Alapvetően ha balra akarsz kanyarodni, akkor már a kereszteződés előtt jelzed az irányt és besorolsz a belső sávba -erre annyi helyet kell hagyni, hogy megadhasd az elsőbbséget az ott haladóknak, mielőtt be kellene sorolnod. Onnan meg már az ismert elsőbbségi szabályok szerint kanyarodhatsz...
2021. máj. 8. 21:43
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
Lehet, hogy hülyeség, amit a 15-ben írtam - de ezek szem előtt tartásával tuti, hogy túléled!
2021. máj. 9. 14:49
 18/23 Alex Fly ***** válasza:
45%
@17: nem mondom, hogy hülyeség, csak azt, hogy az már kívül esik a KRESZ és szabályok keretein, szóval nem a kérdésre adott válasz.
2021. máj. 9. 15:35
 19/23 anonim ***** válasza:
Mikor fogják már kötelezővé tenni ált iskolában 10 éves korban letett gyakorlati biciklisvizsgát 14 éves korra a kismotoros kreszt, 16 évesen az autós kreszt, de még mindezek előtt óvoda végére az úszást?
2021. máj. 9. 20:24
 20/23 anonim ***** válasza:
18. hestegben ott a KRESZ, de a kérdésben nincsen... Igyekeztem hasznos lenni neki.
2021. máj. 11. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!