Peti1010_1 kérdése:
Ha biciklivel megyek 1 úton és el kanyarodok balra, de mögöttem jön egy autó akkor kinek van elsőbbsége?
Figyelt kérdés
Általában le szoktak lassítani mögöttem ha kiteszem a kezem, hogy kanyarodni szeretnék, de ma például majdnem el ütöttek ez miatt. Ilyenkor mit kell tenni? Inkább álljak meg a kanyaroknál az út szélén?2021. ápr. 27. 19:19
11/23 anonim válasza:
ha mögötted jön akkor senkinek. Besorolsz közèpre, ő meg jobbról elhalad melletted...
12/23 anonim válasza:
De mi a frászért nem a felezővonalnál mész, ha tudod előre, hogy balra fogsz menni? Nem csodálom, hogy így elütnek, mert érted, kint mész a p.ba jobb oldalon, közben tárod ki a kezedet balra és fél kézzel imbolyogsz a kormányba kapaszkodva, hogy na mi legyen. Ez így a közlekedők megtévesztése. Nem egyértelműek a szándékait.
Hogyan kell ezt helyesen csinálni? Hát ha tudom, hogy a soron következő kereszteződésnél balra fogok menni, akkor már jó előre elkezdek hátrafelé nézegetni. Alkalomadtán kiteszem balra a kezem, még egyszer hátranézek, biztosan be tudok-e húzódni épen, egészségesen és határozottan bemegyek a felezővonal mellé.
13/23 anonim válasza:
Előbb mindig NÉZZÉL HÁTRA és HA nem jönnek mögötted, HA nem előznek, akkor utána kúrd ki a kezed, utána húzódj középre, utána forduljál! HA jönnek, vagy valamiért nem tudsz behúzódni, akkor bammeg állj meg, és szállj le a bringáról, ne szerencsétlenkedj egyhelyben csalinkázva mint a nagyképű versenybringások, mert sírás lesz a vége.
14/23 anonim válasza:
Balra kanyarodni az út/sáv bal oldaláról szabad csak, akár autóval akár biciklivel.
15/23 anonim válasza:
1. Akinek megadják.
2. A nagyobbnak.
16/23 Alex Fly válasza:
Alapvetően ha balra akarsz kanyarodni, akkor már a kereszteződés előtt jelzed az irányt és besorolsz a belső sávba -erre annyi helyet kell hagyni, hogy megadhasd az elsőbbséget az ott haladóknak, mielőtt be kellene sorolnod. Onnan meg már az ismert elsőbbségi szabályok szerint kanyarodhatsz...
17/23 anonim válasza:
Lehet, hogy hülyeség, amit a 15-ben írtam - de ezek szem előtt tartásával tuti, hogy túléled!
18/23 Alex Fly válasza:
@17: nem mondom, hogy hülyeség, csak azt, hogy az már kívül esik a KRESZ és szabályok keretein, szóval nem a kérdésre adott válasz.
19/23 anonim válasza:
Mikor fogják már kötelezővé tenni ált iskolában 10 éves korban letett gyakorlati biciklisvizsgát 14 éves korra a kismotoros kreszt, 16 évesen az autós kreszt, de még mindezek előtt óvoda végére az úszást?
20/23 anonim válasza:
18. hestegben ott a KRESZ, de a kérdésben nincsen... Igyekeztem hasznos lenni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!