Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A szerelést biciklivel kell...

A szerelést biciklivel kell kezdeni, igaz?

Figyelt kérdés

Nyár után tervezek autót venni, és nem akarom majd minden szarral szerelőhöz vinni, vettem egy használt biciklit és szétszedegetem, összerakom...stbstb természetesen megyek is vele. Budapesti elkényeztetett "haverjaim" kiröhögtek, mivel attól, hogy a biciklit szét tudom szedni attól az autót nem. Természetesen, ők még a bicikli kerekét se tudnák kiszedni és csak hallásban ismerik a 8 óra fizikai munkát.

Egyébként nem olyan lényeges a dolog mivel kamionsofőrnek készülök csak azért a problémamegoldó képesség kell, ha annyi műszaki érzék nem is.

16/F

2017. febr. 16. 20:58
1 2
 1/19 Donald J. Trump ***** válasza:
95%
Kezdetnek jó, de valóban nem sok köze lesz a gépjárműhöz.
2017. febr. 16. 21:04
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rá keret, vegyél egy leharcolt 50-es robogót. Azon aztán lehet tanulni... Azon nagyjából már minden van, ami egy autón, csak egy kicsit másképpen :)
2017. febr. 16. 21:26
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

A szerelés alapjait valóban biciklin kezdik tanulni a gyerekek, akiket érdekel a szerelés - általában 10 éves koruk körül.

A mai világban az autószerelés már nem arról szól, hogy szét tudod szedni, és össze is tudod rakni az autó néhány részét.

Már a tizenéves autókban is elektronikai berendezések, chipek vezérlik a működést, néhány csavarhúzó, villáskulcs nem sokat ér hibakiolvasó nélkül nincs értelme találgatni.

Az olyan autó meg a bontóba való, amit gyakran kell szerelni motorikus vagy elektromos problémák miatt.

Ezzel együtt természetesen hasznos, ha ezt-azt meg tudsz javítani.

2017. febr. 16. 21:29
 4/19 A kérdező kommentje:

Hát, igazából nincsen keretem rá mivel nem anyámék pénzelnek. Most csinálom a B kategóriás jogosítványt, Júniusra meglesz. Jövőre ilyenkor már a C-t tervezem elkezdeni.

#3 Tudok az elektromos berendezésekről. Hát, én egy sima f astra szívódízelt tervezek venni majd a nyári 60x12 óra nyári munka után. :)

2017. febr. 16. 21:35
 5/19 anonim ***** válasza:
Nyár után autót venni? Először a jogsit tedd le, aztán akarj csak autózgatni...
 6/19 A kérdező kommentje:
Benzines fűnyíró is jó lenne? :D
 7/19 A kérdező kommentje:
#5 Gondolom pont egyszerre írtuk le és nem láttad a válaszom.
2017. febr. 16. 21:36
 8/19 anonim ***** válasza:
Én ugyanolyan irányultsággal határoztam úgy, hogy veszek egy Ladát, amin megtanulom az alap szereléseket és az autó működését. Ennek már 5 éve. Az autó azóta is megvan, mára már szinte kitűnő állapotban van, annyira megszerettem hogy nem is vennék másikat. (Mindig csak nevetek, mikor valamelyik kollégám mondja, hogy "megint 100 ezret hagyott ott a szerelőnél pl. vezérlés csere miatt", addig én ennyi pénzből 3 elfogadható állapotú komplett motort tudnék bele venni. Ez egyik oka, hogy megtartottam, bár az igaz, hogy amit alkatrészen megspórolok az elmegy benzinre...)
2017. febr. 16. 21:41
 9/19 anonim ***** válasza:
Igen egyszerre írtuk le. Tehát nyárig betöltöd a 17et?
2017. febr. 16. 21:43
 10/19 A kérdező kommentje:

#8 Gondolom nem pesten laksz, itt kiröhögnének... Én sajna itt élek, de vasi vagyok. Minden elismerésem! :) Sok sikert a továbbiakban!

Igen, májusban leszek 17.

2017. febr. 16. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!