Emelnétek a jogsi korhatárt?
Éppen ezen gondolkodok, nekem van bcde meg páv2 , de nagymoci jogsit nem kezdhetem el mert nem vagyok 24 éves, itthon akár 80-100 fős buszt is vezethetek, de nagy motort azt nem.
Elvennétek tőlem a jogsit, csak azért mert kis ficsúr vagyok és sok fiatal okoz balesetet?
Mennyire emelnétek a a korhatárt?
Max. korhatárt állítanál? Mondjuk egy 67-70 éves kamion vagy buszsofőr, esetleg oktató Ő se vezessen mert volt olyan, hogy idős ember szembe ment az autópályán?
Nem a korhatárt, hanem a megszerzéséhez szükséges minimális intelligenciahányadost kötném ki. Visszamenőleg. Kétszámjegyűeket kiszórnám.
És egy pszichológia vizsgálat is lenne, kihegyezve a stressztűrésre. Itt kiesne a maradék fele. A maradék viszont ezután nyugodtan tudna autózni.
Lerágott csont ... főleg ez a háziorvosi rész.😂
Mert milyen eü. problémák esetén tilos az autóvezetés? Ezeket nem a háziorvos, hanem a szakorvos állapítja meg, aki azonnal bevonatja a jogsit.
Nekem 94 volt az iq-m , matekból pl. fel is voltam mentve , még a matektanárom mondta, hogy "biztos akartál volna jogosítványt, hát ez nem fog sikerülni".
Nem inkább diplomához kötnétek a jogsit? Én hallottam olyanról akinek 90 iq-ja van kőműves. Biztos buta mint én nem három jegyű a tudása.
2 évenként újra vizsga? Ez jó ötlet gki-nál 5 évente van , akkor lehetne mondjuk 3 évente újra érettségizni, meg szakmát is akkor tarthatná meg az ember ha 3 évente ismét vizsgázik. :) jó ötlet!
Ez a kétszámjegyes tényleg elég meredek elgondolás.
Mivel 100 az átlag, ebből fakadóan a nép fele kétszámjegyű. Tehát a szakmunkások jelentős része nem vezethetne, beleértve a jelenlegi főállású sofőrök meglehetős százalékát.
Az IQ önmagában nem elég mutatószám, legfeljebb a tényleg extrém alacsony értékeket kellene kiszűrni. De ezeket meg nagyjából kiszűri a KRESZ-vizsga. Inkább egy általános alkalmassági vizsga lenne jó, de erre meg fellázadna a nép, hogy "ez csak pénzbeszedés, semmi értelme".
A munkahelyemen van pár nem túl értelmes cigány, úgy 80-90 közti IQ-val, akik vezetik a céges autókat. Mentem már velük, innen tudom, hogy teljesen jól vezetnek. (Amelyik nem ilyen, annak eleve oda se adják a slusszkulcsot.) Viszont némelyik érettségizett kollégám mellett rendesen halálfélelmem van, annyira be vannak oltva vezetés ellen. Szóval, ez is bizonyíték, hogy az IQ önmagában nem határozza meg a vezetési képességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!