Mi értelme van a felfestett körforgalmaknak?
Gyertek Romániába, itt beszharnátok a röhögéstől. Sokszor én is nevetek, de kínomban.
Kolozsvár például. Smarttal még éppen lehetséges megkerülni:
[link] ,23.570658,3a,90y,90.79h,74.27t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRgvaMFZeUSsxJVmecPF9jA!2e0!7i13312!8i6656
Ugyanaz az utca, párszáz méterrel odébb. Hozzáteszem, ez rendkivül forgalmas is, szokott is fejetlenség lenni itt:
[link] ,23.5618256,3a,75y,313.74h,81.08t/data=!3m6!1e1!3m4!1sPmTrbQ07SDrMzcybsU9zcQ!2e0!7i13312!8i6656
Hát ahogy ti, románok vezettek, azon én is sokszor beszarok.
Mondjuk ahhoz is rengeteg ész kell, hogy körbe akarj menni egy ilyen mikrokörforgalomban.
Ember, azért nincs semmi a közepén, hogy nyugodtan áthajts rajta. Nem az a lényege, hogy szépen külső íven körbehajts rajta, hanem hogy ha már bent vagy a körforgalomban, akkor neked van elsőbbséged a kint lévőkkel szemben.
Általában nem kell a közepét kerülgetni ezeknek. Erre utal az első linken a szaggatott vonal is.
A lényeg, hogy lassítja a forgalmat és egyértelműsíti az elsőbbséget.
Itt a rövidített link egyébként, a gyk megtöri a hosszú linkeket egy extra szóközzel:
Nem is megy senki körbe rajta. De akkor is egy nagy fasság az egész. Ami további izgalmakat okoz, hogy ugye a román vezetési szokásokat figyelembe vehetjük, így hát nem ritka, hogy valaki 70-80al átgurul ott egyenesen, mert hát vagy észre sem veszi, hogy körforgalom van ott, vagy észreveszi, de úgyis minek lassítson. Na így menj be nyugodtan a körforgalomba :D Persze nem is kerüli meg senki, de ezáltal a funkcióját is elveszíti, főleg nagy forgalomban.
23 köszi a linket. 21 voltam
"De akkor is egy nagy fasság az egész."
Nem fasság, mert táblája van mindenkinek, nem kell macisajtot keresni, vagy jobbkezezni...
Ha átrongyolnak a szép vastag macisajton, akkor egyéb problémák vannak ott.
21
Ezek a piros oszlopok mi célt szolgálnak? (Azon kívül, hogy a gyalogos csak élével férjen el a járdán.)
Időnként lecsukják, hogy szivassák a Google-autót :D
Nem tudom, minek arra a magasság korlátozás. Feljebb nem láttam olyan dolgot, ami indokolná.
Lehet a magasan repülő körforgalom használókat szedegetik le vele :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!