Mi értelme van annak a korlátozásnak, hogy egy személy nem vezethet csak a településén, azon túl nem?
Bizonyára én vagyok tájékozatlan, de ilyen jellegű, orvosi korlátozásról még nem hallottam.
Nem lehet, hogy településelhagyási tilalma van (házi őrizet okán) az illetőnek és ez az orvosos sztori a fedőtörténet?
Nem. Van egy ilyen vezetői engedély kód.
“ 05 Gépjárművezetés korlátozása egészségi okok miatt (kötelező alkódok)
05. 01. csak nappali vezetésre korlátozva (pl. napkelte után 1 óra és naplemente előtt 1 óra közötti időszakban)
05. 02. gépjármű-vezetési korlátozás a vezető lakásától meghatározott távolságig vagy városon, egy adott településen belül
05. 03. gépjárművezetés utasok nélkül
Pontatlanul fogalmaztam. Konkrétan van ismerősöm (idősebb). Sűrűn van rosszul, ezért a soron következő orvosi vizsgálaton -jogsi lejártakor- az orvos csak ilyen korlátozással adott neki igazolást, így a jogsijába bekerült ez a korlátozás(kód)
De mi értelme van ennek Budapesten? Mert egy vidéki kisvárosban megértem, de a pesti sűrű forgalomban ez időzített bomba ha rosszul van.
Arra tudok gondolni, hogy valamilyen egészségügyi ok miatt a hosszabb időtartamú vezetést kívánják megakadályozni. (A nagyobb sebességűt nem, mert arra külön kód van.)
Egyébként, a vezetői engedélyben 62-es a 2017. január 1-től használt kódaja, és a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 8-as melléklete tartalmazza.
Képrészleten: [link]
A jogszabály hatályos teljes szövege elolvasható
itt: [link] (NET JOGTÁR), vagy
itt: [link] (NEMZETI JOGSZABÁLYTÁR).
(A 3-as kérdezői kommentben szereplő kódokat 2016. december 31-ig használták.
A 2016. 12. 31-ig hatályos szövegben még szerepel: [link] , de a 2017. 01. 01-től hatályosban már nem: [link] .
Nyilván vannak még érvényes vezetői engedélyek, amelyekben úgy szerepel.)
8!
Nem az autójàba. Kap egy ilyen korlátozàst, és ha megállítja a rendőr látja a nyilvántartásból. Ez ugyanolyan korlátozás, mint pl a szemüveggel vezethet stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!