Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Csak szerintem mocsok igazságt...

Csak szerintem mocsok igazságtalan az ítélet?

Figyelt kérdés

[link]

Annyi bűne volt, hogy 50 helyett 60-al ment, és emiatt 2 évet kapot egy rajta egyáltalán nem múló dolog miatt.

Sokan meg részegen, cserbenhagyva, 150-el a városban gyilkolnak, és kevesebbel megússzák... ez hihetetlen..

2020. szept. 17. 19:48
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

A ok messze nem a gyorshajtás volt, hanem hogy kifutottak elé, ami védhetetlen. Ez a magyarázat, hogy 44ről megállt volna, ez olyan mintha azt mondaná, hogyha még elszivott volna egy cigit indulás előtt, akkor nem ott járt volna, és így nem következik be a baleset -> veszélyes nem dohányozni.

Kifuthatott volna elé ha kicsit előbb jön úgy is, hogy 10ről se tudhat megállni.. Az meg hogy gyorsulgatgott az új autóval nem mondanám nagy vétségnek, nem hajtott közveszélyesen gyorsan, 50-60 egy kutya.

Természetesen az áldozatot nagyon sajnálom (és a barátait is), a legrosszabbul kétségtelenül ő járt, aki fiatalon itthagyott minket, de az ő hibája volt.

2020. szept. 17. 21:46
 12/33 anonim ***** válasza:
55%

"igaz hogy ennyiért még a rend éber őrei sem büntetnek meg"

Sajnos pont ezért ilyen balkáni a közlekedésünk, mert mindenki azt nézi "meddig nem büntetnek". A volán mögé kerülnek és rögtön az az első amit megtanulnak, hogy "há de az óra kevesebbet mér" meg "há ennyinél a rendőr se büntet".

Aztán jönnek az ehhez hasonló pofára esések.

Egyszerűen vannak helyzetek, amikor még a megengedett maximális (és nem "kötelező minimum") sebesség is sok és egyszerűen körültekintőnek kell lenni. És még az a "megengedett" gyorshajtás sem fér bele.

Na meg szerintem mindenki találkozott már ilyen lámpától lámpáig agresszívan közlekedő "Tomikkal" akik folyamatosan másokat veszélyeztető helyzeteket teremtenek amint elindulnak és messziről kerüli őket a többi autós.

2020. szept. 17. 21:52
 13/33 anonim ***** válasza:
44%

"A ok messze nem a gyorshajtás volt"

De.

"hanem hogy kifutottak elé, ami védhetetlen"

Nem védhetetlen, hiszen elkerülhető lett volna, ha nem hajt gyorsan.

"gyorsulgatgott az új autóval nem mondanám nagy vétségnek"

Nyilván nem volt nagy vétség....ja várj...de, hiszen megölt egy embert.

"nem hajtott közveszélyesen gyorsan, 50-60 egy kutya"

Azért messze nem...

"még elszivott volna egy cigit indulás előtt, akkor nem ott járt volna"

Ilyen érveléssel Hitlert is ki lehet hozni kedves, szerető embernek aki imádta a gyerekeket meg a cicákat...

2020. szept. 17. 21:58
 14/33 A kérdező kommentje:
Ez ugyanaz az érvelés mint az 50 helyett 60.. ki figyeli olyan pontosan a mutatot?
2020. szept. 17. 22:28
 15/33 Alex Fly ***** válasza:
53%

végül is..."mindössze" 20-25%-kal lépte túl a megengedett legnagyobb sebességet -és ez egy ember életébe került... gondolom jól szórakozott...

Persze a kislány is hibázott, de egyrészt ha a gyerek szabályosan halad, akkor nem is találkoznak (vagy legfeljebb könnyű sérüléssel megússza a gyalogos), másrészt az ő szabálysértése nem veszélyeztette a többi közlekedő életét.

Szóval az ítélet teljesen jogos, figyelembe véve a körülményeket teljesen reális. Ami nem az, hogy vannak, aki szerint teljesen ártatlanul ültetik le azt, akinek semmi keresnivalója nem volt a volán mögött és ezt egy haláleset is bizonyította...

2020. szept. 17. 22:39
 16/33 anonim ***** válasza:
42%

Városban 50km/h a megengedett.

Óra szerint 50, nem gps 50.

Én be is tartom, eredménye az, hogy napi szinten kötnek belém a gyorsulgatni vágyók, nincs olyan nap, hogy ne dudálna vagy mutogatna mögöttem valaki.

Itt a gyakorin is kioktattak már, hogy le kell mérnem gps-sel hogy az órám szerint mennyi a gps 50 km/h. Sőt, sokak szerint illene óra szerint 60-65 km/h-val mennem, hogy "ne tartsd fel a többieket".

Hát nem!

Aki gyorsulgatni szeretne, menjen pályanapra.

2020. szept. 18. 02:34
 17/33 A kérdező kommentje:
Dehogy óra szerint, valós 50km/h a megengedett és pont. Ehhez a gps és a trafi mérése van a legközelebb, qz óra csak egy +(-)5-10%-os tűrésű saccolás. Legalább ne terjeszd ezt a baromságot, az órád a gumi nyomásától, kopottságától függően is mást mérhet, és akkor nem is beszélek a nem mérethelyes kerekekről. Szerinted ha felrakok egy 19colos felni a 15os helyere, es ora szerint 50el megyek, ami a valóságban van 70 is, akkor nem vétek a kresz ellen??
2020. szept. 18. 02:39
 18/33 anonim ***** válasza:
36%

Sőt, továbbmegyek, a trafit sem jelzem villogtatva senkinek.

Ha valaki akkora legény, akkor a felelősséget is vállalja fel!

A cikkhez: 53km/h-s gyorshajtás esetén is dutyi lett volna a dologból!

50 a megengedett!

2020. szept. 18. 04:32
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

18 kommentből egy sem igazán szól ama csekélységről, hogy 60 km/h helyett 50 km/h tempóval haladva bizony csökken a reakcióidő alatt megtett út és a féktávolság is. Pontosan ezért állapíthattak meg ok-okozati összefüggést a gyorshajtás és a baleset között: ha lassabban megy, egyszerűen több ideje maradt volna reagálni.

Mondom mindezt úgy, hogy én is Vmax+10 km/h tempóval megyek szinte mindenhol.

2020. szept. 18. 05:52
 20/33 Beviz Elek ***** válasza:
73%

Nem azt írja hogy 44-ről megállt volna, hanem ha a "Mazda 44-46 km/órás sebességgel közlekedik, a szakértők szerint éppen nem következett volna be a baleset, a gyerek elszaladt volna az autó előtt".

Ha a vasúti átjáró piros jelzésénel ellenére ráhajtok a sínekre és telibekap a vonat, akkor a mozdonyvezetőt meghurcolják azért mert miért pont akkor ment arra és ha lassabban jön akkor átérek előtte?

Ezen nincs mit vakarózni, a kislány nem adta meg az elsőbbséget az autónak, nem volt annyi esze hogy felmérje az autó kasztnija erősebb, ez az ő hibája.

Nem vagyok olyan típus, bár nem tudom mit hozna ki belőlem a helyzet. Köszönőlevelet biztosan nem írnék, amikor kicsit lenyugodnék akkor belátnám hogy a gyerek hibája volt és valószínűleg magamban keresném a hibát hogy mit rontottam el a nevelés során.

Ez most bekerül a KSH-hoz, ott a számok mutatni fogják hogy gyorshajtás miatt egy újabb halálos baleset történt és ez mennyire veszélyes, aztán lehet küldeni a rendőröket traffipaxozni. Az teljesen lényegtelen hogy a kislány takarásból szaladt a kocsi elé...

2020. szept. 18. 08:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!