Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Csak én vezetném be jogosítván...

Csak én vezetném be jogosítványszerzés feltételeként a pszichológiai vizsgálatot?

Figyelt kérdés
Más is támogatná, hogy jogosítványt csak egy olyan pszichológiai/orvosi vizsgálat után lehessen kapni, ahol kiszűrik a nagyon türelmetlen/idegbeteg sofőröket?

2020. aug. 8. 09:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
62%
#20 én bírok magammal, nyugodtan várakozok a sorban. De ha mögém kerül egy idegbeteg és nekem üvölt meg mutogat, egy pár perc után azért helyre utasítom.
2020. aug. 9. 09:04
 22/27 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem nem lenne sok értelme, a hivatásos sofőrök is arról számoltak be párszor, hogy nem túl jó a PÁV ...

Na meg aztán egy vizsgálat fals eredményt is adhat, hiszen előfordulhat az is, hogy éppen rosszabb állapotban mész vizsgálatra (valamilyen friss lelki probléma, vagy sokk).

Illetve van egy bizonyos szint, amikor az embernek magának kell eldöntenie, saját felelősségére, hogy adott helyzetben autóba ül-e, vagy sem.

Igen, ez arra is vonatkozik, amikor a 21 éves C típusú bedrogozva, bevont jogsival állatkodik az éjszaka közepén! (Direkt hoztam fel extrém példát)

Egyszerűen nem lehet az embereket tetőtől-talpig átvizsgálni, és szerintem nem is érdemes.

A kreszvizsgát támogatnám, de az is csak kötelező sarc lenne, hiába tudom a kreszt...

Inkább balesetek után lenne érdemes a vétkes fél kresztudását felmérni, esetleg a pszichológiai állapotát megvizsgálni, de csak az első sokk után.

2020. aug. 10. 23:23
 23/27 anonim ***** válasza:
21%

Jah, és pszichológiai alkalmasságról beszélünk egy országban, amikor szétszívatnak, ha Suzukival közlekedem...

Szerintem egy idő után nem meglepő, ha az ember a vezetési stílusát ehhez igazítja, illetve nem azért alkalmatlan vezetésre, mert káromkodik, amikor bepofátlankodtak elé a főútra és még tötyög is utána a trollocska.

2020. aug. 10. 23:25
 24/27 A kérdező kommentje:
#23 És azért kell parasztnak lenni az úton, mert valaki "szivat"?
2020. aug. 11. 08:23
 25/27 anonim ***** válasza:
70%

Nem, de azért a sávba be szeretnék pl sorolni, úgyhogy váltok kettesbe és bemászom.

Érdekes, pl BMW-vel hirtelen működik a zipzár elv.

2020. aug. 11. 10:23
 26/27 anonim ***** válasza:
55%
Nem volna rossz ötlet! De egy könnyed IQ teszt is jöhetne még hozzá!
2021. márc. 4. 22:31
 27/27 anonim válasza:
És ki lenne milyen ,,bizotság" aki eldönti?Még egy PÁV? Mert az sz..t sem ér.
2024. jan. 16. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!