Járművezetéstől való eltiltás alatt jogosítványszerzés?
Részt vehetsz a gyakorlati vezetésen és a vizsgán is. Ugyanis, olyankor nem vagy vezető; az oktató minősül annak.
A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet ~KRESZ~
„III. A közúti forgalommal kapcsolatos fogalmak”
a) Vezető: az a személy, aki az úton járművet vezet, vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minősül vezetőnek. A gépkocsivezetés oktatása és az azt követő gyakorlati vizsga során vezetőnek az oktató minősül.”
Sem a 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet, sem a 179/2011. (IX. 2.) Korm. rendelet – a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának általános, illetve részletes szabályairól szólnak – nem említ semmilyen korlátozást a gépjárművezető képzésre való jelentkezéssel, képzéssel, vizsgával kapcsolatban, ha a képzésre jelentkező, a képzésen- illetve vizsgán résztvevő gépjárművezetéstől eltiltás hatálya alatt van.
Elméleti vizsgára bocsátáshoz kell írásban nyilatkozni, hogy megfelelsz a külön jogszabályban meghatározott közlekedésbiztonsági feltételeknek, de ezen már túl vagy. Egyébként, most is nyilatkozhatnál úgy, hogy megfelelsz, mert a külön jogszabály, a 35/2000. (XI. 30.) BM rendelet csak a hat hónaptól hosszabb eltiltást tekinti úgy, hogy nem felel meg a közlekedésbiztonsági feltételeknek.
Amennyiben nem köteleztek/köteleznek utánképzésre, akkor az eltiltás leteltével kiválthatod a vezetői engedélyt.
Kérdezd meg az autósiskolát az a legtisztább,ők majd tudják.
Egyébként minek teszel fel kérdést ha tudod a választ?!
Ha ennyire felelőtlen vagy, akkor még nincs itt az ideje a jogsinak és ez nem oltás, simán így van.
"Ezért kaptam 2hónap eltiltást..."
Te vagy az első akiről ilyet olvastam, beszkennelnéd a határozatot? Még sose láttam olyant!
Légyszike!
Még nem rendelkezem vezetői engedéllyel, de szüneteltették a vezetési jogosultságomat. A szüneteltetés időtartama alatt elkezdhetem járművezetői tanfolyamot?
A vezetési jogosultság szüneteltetése azt jelenti, hogy ez idő alatt nem vezethet járművet az érintett és - ha eddig nem volt vezetői engedélye - az eltiltás ideje alatt nem is szerezhet vezetési jogosultságot.
Tök jó, köszike a szkennelést!
Engem megfogtak vagy tízszer, de nem tiltottak el semmitől. A végén örültek, hogy levizsgáztam, mert ugyanaz az ügyintéző adta ki a jogsit, amelyik a szabs. határozatot is szokta írni!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!