Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Járművezetéstől való eltiltás...

Járművezetéstől való eltiltás alatt jogosítványszerzés?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 1hete megcsíptek Simsonnal jogosítvány nélkül. Ezért kaptam 2hónap eltiltást... Viszont van érvényes KRESZ, ill. Elsősegély vizsgám. A Gixer most jön: Péntekre kaptam időpontot vezetésre(már egy hónappal ezelőtt előjegyzés stb.) Ez alatt a 2 hónap alatt levezethetem a 30 órát? ~Válaszokat előre is köszönöm!
2016. aug. 29. 12:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem, nem vezethetsz ez alatt és az eddigi vizsgáidat érvénytelennek nyilvánítják - kezdheted elölről, újra fizetve mindent.
2016. aug. 29. 12:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Azért hülyeséget ne írj kérlek, mert erről szó sincs, hogy a vizsgáimat érvénytelenítik... :) 6hónapot meghaladó eltiltás esetén történik ez. Ez viszont csak 2 hónap.
2016. aug. 29. 13:10
 3/10 anonim ***** válasza:
46%
El kezdheted, de nem vizsgazhatsz
2016. aug. 29. 15:20
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Részt vehetsz a gyakorlati vezetésen és a vizsgán is. Ugyanis, olyankor nem vagy vezető; az oktató minősül annak.

A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet ~KRESZ~

„III. A közúti forgalommal kapcsolatos fogalmak”

a) Vezető: az a személy, aki az úton járművet vezet, vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minősül vezetőnek. A gépkocsivezetés oktatása és az azt követő gyakorlati vizsga során vezetőnek az oktató minősül.”

Sem a 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet, sem a 179/2011. (IX. 2.) Korm. rendelet – a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának általános, illetve részletes szabályairól szólnak – nem említ semmilyen korlátozást a gépjárművezető képzésre való jelentkezéssel, képzéssel, vizsgával kapcsolatban, ha a képzésre jelentkező, a képzésen- illetve vizsgán résztvevő gépjárművezetéstől eltiltás hatálya alatt van.

Elméleti vizsgára bocsátáshoz kell írásban nyilatkozni, hogy megfelelsz a külön jogszabályban meghatározott közlekedésbiztonsági feltételeknek, de ezen már túl vagy. Egyébként, most is nyilatkozhatnál úgy, hogy megfelelsz, mert a külön jogszabály, a 35/2000. (XI. 30.) BM rendelet csak a hat hónaptól hosszabb eltiltást tekinti úgy, hogy nem felel meg a közlekedésbiztonsági feltételeknek.

Amennyiben nem köteleztek/köteleznek utánképzésre, akkor az eltiltás leteltével kiválthatod a vezetői engedélyt.

2016. aug. 29. 15:22
 5/10 anonim válasza:
12%

Kérdezd meg az autósiskolát az a legtisztább,ők majd tudják.

Egyébként minek teszel fel kérdést ha tudod a választ?!

Ha ennyire felelőtlen vagy, akkor még nincs itt az ideje a jogsinak és ez nem oltás, simán így van.

2016. aug. 29. 15:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Felelőtlenségről itt ne beszéljünk, kérlek... Szimplán a "Hülyeség" szót arra írtam, hogy érvénytelenítik a dolgokat... Ha már a felelősségről beszélünk, KRESZ-t tudom(vizsgáztam, elsőre 69 PONT). A járművezetői gyakorlati képzésen meg, ha jól tudom nem kell kismotorral szerencsétlenkedni. Ja és nem hiszem, hogy te szent vagy ilyen téren, mert nyílván te sem tudnád megállni azt, ha ~150 rugót, illetve 50+ óra munkát beleöltél volna egy motorba, hogy ne próbáld ki, amikor már kész van(indextől a dudáig minden tip-top működik). (igen, bejáratós, és 40el mentem, mikor megállított...)
2016. aug. 29. 18:22
 7/10 anonim ***** válasza:

"Ezért kaptam 2hónap eltiltást..."

Te vagy az első akiről ilyet olvastam, beszkennelnéd a határozatot? Még sose láttam olyant!

Légyszike!

2016. aug. 29. 21:54
 8/10 anonim ***** válasza:

Még nem rendelkezem vezetői engedéllyel, de szüneteltették a vezetési jogosultságomat. A szüneteltetés időtartama alatt elkezdhetem járművezetői tanfolyamot?

A vezetési jogosultság szüneteltetése azt jelenti, hogy ez idő alatt nem vezethet járművet az érintett és - ha eddig nem volt vezetői engedélye - az eltiltás ideje alatt nem is szerezhet vezetési jogosultságot.

2016. aug. 30. 09:37
 9/10 A kérdező kommentje:
Éppen ez a lényeg a dologban, hogy a Tanuló kocsiban nem a tanuló a vezető, hanem az oktató... A BTK-ban pedig nem találtam erre utaló részt, hogy "Minden közúti jármű vezetésétől eltiltja" szankció alatt nem vehetsz részt gyakorlati vezetési oktatáson... Több fórum olvasgatása után, illetve az egyik válaszoló válasza alapján úgy döntöttem, hogy holnap felhívom az autós iskolát, és tisztázom a kérdést... :) Köszi mindenkinek a választ, mentek a zöld kezek... :D
2016. aug. 30. 12:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Tök jó, köszike a szkennelést!

Engem megfogtak vagy tízszer, de nem tiltottak el semmitől. A végén örültek, hogy levizsgáztam, mert ugyanaz az ügyintéző adta ki a jogsit, amelyik a szabs. határozatot is szokta írni!

:D

2016. aug. 30. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!