Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért számít a többi autós...

Miért számít a többi autós szemében közellenségnek az aki betartja a KRESZ szabályait?

Figyelt kérdés

Megállok a stop táblánál aztán rámdudálnak. Minden sebességhatárt betartok. Nem lassabban megyek hanem pont annyival. Országút 90-el beteszem a tempomatot és megyek. Úgy előznek meg mint ha állnék! Még van aki villogtat meg mutogat is.

Még büntetőféket nem kaptam de fel vagyok arra is készülve már. Vettem is kamerát.

Miért ilyen idegbeteg állatok az emberek az utakon?

2020. jún. 21. 14:02
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 A kérdező kommentje:

Nem, nem kell szeretni. Te és a magad fajták jól elvannak ebben a balkáni vircsaftban, attól még ez nem normális dolog.

A többi szabályt, törvényt is ennyire félvállról veszed?

2020. jún. 22. 18:34
 52/61 anonim ***** válasza:
32%
Az igaz, hogy nincs jobbra tartási kötelezettség városon belül, de nem akadályozhatsz senkit. Csak akkor haladhatsz a belső sávban, ha nincs mögötted valaki, aki gyorsabban akar menni és miattad akár jobbról előzésbe kényszerül. Kivétel ez alól, ha balra szeretnél kanyarodni. Amúgy én is észrevettem ezt, kérdező. Amikor tanultam vezetni, mindig betartottam a sebességhatárt, de sokkal veszélyesebb szitukat lehet így létrehozni, mintha 10-el többel mennél. Azóta próbálok vagy 10-el többel menni a belső sávban vagy lehúzódni a külsőbe, hogy ne akadályozzak másokat. Ajánlanám ezt neked is. Amúgy meg ha megelőznek az ő gondjuk, nem kell ebből lelki problémát okoznod magadnak, ignoráld őket, ha szabályosan közlekedsz.
2020. jún. 25. 12:19
 53/61 anonim ***** válasza:
68%

#52: városon belül akkor vagy köteles jobbra tartani, ha lassabban hajtasz a megengedettnél ÉS jön mögötted valaki gyorsabb.

Ennek ellenére én mindig jobbra tartok ahol az útviszonyok engedik, szóval mem hiányzik az út széle, vagy nem lógnak be a parkoló autók.

2020. jún. 25. 13:07
 54/61 A kérdező kommentje:

"Amikor tanultam vezetni, mindig betartottam a sebességhatárt, de sokkal veszélyesebb szitukat lehet így létrehozni, mintha 10-el többel mennél"

Nyilván, hisz népbetegség a gyorshajtás. Amire nem az a megoldás, hogy akkor te is beállsz a szabálytalankodók közé...

2020. jún. 25. 13:16
 55/61 anonim ***** válasza:
72%

Eléggé régóta vezetek ahhoz, hogy ne foglalkozzak a kérdésbeli dolgokkal. Meglepett, hogy ez a négy napja föltett kérdés kommentszekciója még mindig él. Nem titkolom, nem olvastam el a többi hozzászólást, csak itt a hatodik oldalon.

A kérdező amit leírt, nem mai jelenség. Így volt évtizedekkel ezelőtt is. Ez az ismeretem és tapasztalatom viszont nem jelenti azt, hogy szigorúan tartanám az előírásokat. Bizony, esetenként túllépem a sebességkorlátozásokat, ha tehetem (mert semmi nem indokolja) nem állok meg a stoptáblánál, autópályán előztem már külső sávról, de régóta nem dudálok és nem villogok rá másokra.

Mert életveszélyes üzem az autóvezetés. Ha mégis, csak baleset megelőzése miatt, mert mondjuk az előttem álló gurul rám.

2020. jún. 25. 13:55
 56/61 A kérdező kommentje:

Ismét egy büszke szabálytalankodó!

Boltba se fizess a termékekért, lopjad el őket!

2020. jún. 25. 15:32
 57/61 anonim ***** válasza:
30%

> Azért abban van valaki ellentmondás nem, hogy ha betartom a szabályt az balesetveszélyesebb.

Ebben egyetértünk. De szerintem nagyon sok biztonságos útszakasz van, ahol 50 helyett nem hogy 60, de 70 is simán lehetne kinn. Mint leírtam, nagyon régóta vezetek, nagyon jól, perfekt baleset- és büntetésmentesen.

Azzal sem árt tisztában lenni, hogy a várostervezők sem tévedhetetlenek, illetve gyakran egyszerűen egy-egy terület/útszakasz úgymond "elfelejtődik". Ilyen helyeken rendőr sem mér, mert nem balesetveszélyes. Ott szoktak mérni, ahol gyakori hogy berongyol valami hülyegyerek 120 felett a cigánydízelével.

2020. jún. 25. 15:41
 58/61 A kérdező kommentje:

Kedves szabálytalankodást büszkén vállaló autósok!

Mi a véleményetek a kerékpárosokról? Tudjuk jól ők se tartják be a szabályokat. Az akkor titeket nem zavar ugye?

2020. jún. 26. 20:31
 59/61 anonim ***** válasza:
32%
Mivel autóvezetésen kívül kerékpározok is és ugyanúgy szabálytalankodok (ha nem jönnek mögöttem nem jelzem a kanyarodási szándékom, gyorsabban hajtok bicikli úton 30-nál, ha nem tartom indokoltnak nem szállok le zebrán a kerékpárról, stb) így engem abszolút nem zavar.
2020. jún. 26. 21:35
 60/61 anonim ***** válasza:
Engem egyetlen dolog zavar: ha biciklis barátunk már reggel részegen ül fel a járgányára, aztán előttem kacsázik az úton. Viszont a tudatos szabálytalankodók nem zavarnak, amíg ésszel csinálják.
2020. jún. 27. 00:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!