Miért számít a többi autós szemében közellenségnek az aki betartja a KRESZ szabályait?
Megállok a stop táblánál aztán rámdudálnak. Minden sebességhatárt betartok. Nem lassabban megyek hanem pont annyival. Országút 90-el beteszem a tempomatot és megyek. Úgy előznek meg mint ha állnék! Még van aki villogtat meg mutogat is.
Még büntetőféket nem kaptam de fel vagyok arra is készülve már. Vettem is kamerát.
Miért ilyen idegbeteg állatok az emberek az utakon?
#28 Nehogy azt hidd...
Velem olyan is előfordult, hogy egy gépjármű beállt nyáron, jó minőségű, száraz útszakaszon lakott területen kívül 60-ra, majd mikor elkezdtem előzni, kivágódott elém és konkrétan már az úttest murvás, füves részén haladtam, annyira leszorított. Elkezdtem ebben a pillanatban nyomni a dudát, majd kihajolt egy alak a kocsiból és elkezdett integetni, hogy meg ne előzzem.
Hát a pofám leszakadt, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak az utakon. Lett volna kamerám azonnal bevittem volna a felvételt a rendőrségre. Így is szerencséje volt, hogy rá egy percre lekanyarodott, különben biztosan tárcsázom a 112 őt. Ezután az eset után be is szereztem egy fedélzetit.
Én úgy vettem észre, hogy ez az attitűd Pest megyére jellemző leginkább. Szegedre járok egyetemre, annyira kellemes ott, hogy pl zebrán megállnak, Budapesten meg ledudálnak néha, ha le merek lépni. Egyszer olyna is volt, hogy jeleztem neki (már az úttest közepén sétálva), hogy bekaphatja a sünit, akkor csikorgó fékekkel 60-ról megállt, felparkolt a járdára, kiszállt lökdösni meg "mi közöm van hozzá, rendőr vagyok?".
Pesten valahogy ingerültek átlagban az emberek véleményem szerint.
#1 #11
AZ 50-né nyugodtan mehetsz 60-at, 90-esnél meg 100-at, ezért még nem büntetnek.
De valószínű hogy csal az órád és többet mutat vagy 5-6 km-rel. Ez már valóban idegesítő.
Mert akkor te ahol lehetne menni 60-nal, ott te jó erős 40-nel tötymörögsz.
Engem is zavar ha megsejtik hogy trafi van akkor egyből 35-re lelassitanak lakott területen.
Nem olvastam el az eddigi válaszokat, de nem számít közellenségnek, aki betartja a kreszt. Azokkal van baja a többségnek, akik csak a kresz betartásával törődnek, de a forgalom többi résztvevőjére tojnak magasról.
Nagyon sokszor én sem tartom be a kreszt ott, ahol komolyabban nem zavarok vagy veszélyeztetek ezzel senkit, a gyorshajtás is rendszeres nálam, de ez is azért van, mert én haladni szeretnék - nem véletlenül autózom és nem tömegközlekedem -, ezért gyakran a belső sávban kívánok menni, ott meg (hiába a sebességkorlát) a gyakorlatban nincs helye a tötymörgésnek. Aki a belsőben álmodozik, azt én is elküldöm magamban melegebb éghajlatra, főleg akkor, ha mellette is pont ugyanolyan sebességgel megy a másik autós, én meg ott tipródhatok mögöttük, hogy vajon melyiknek lesz végre nehezebb a jobb lába. És nem villogok meg dudálok rájuk, ahhoz nincs pofám, de rohadt zavaró, hogy feltorlasztják maguk mögött a többieket. Ha én kerülök olyan helyzetbe, hogy a külső sávban nincs kedvem sietni, de a belsőben pont ugyanolyan sebességgel halad mellettem valaki, mögöttünk meg látom, hogy mennének páran, simán gyorsítok, hogy ne csesszünk ki velük és mehessenek a dolgukra.
Az a baj ezzel tudod 37 es, hogy nagy ívben szarsz a szabályokra aztán amikor majd okozol egy balesetet amiben a vétlen meghal akkor mi lesz?
Az egy dolog, hogy börtönbe mész. De az nem fogja az ártatlan áldozatot visszahozni.
Mindezt azért mert te haladni akarsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!