Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért számít a többi autós...

Miért számít a többi autós szemében közellenségnek az aki betartja a KRESZ szabályait?

Figyelt kérdés

Megállok a stop táblánál aztán rámdudálnak. Minden sebességhatárt betartok. Nem lassabban megyek hanem pont annyival. Országút 90-el beteszem a tempomatot és megyek. Úgy előznek meg mint ha állnék! Még van aki villogtat meg mutogat is.

Még büntetőféket nem kaptam de fel vagyok arra is készülve már. Vettem is kamerát.

Miért ilyen idegbeteg állatok az emberek az utakon?

2020. jún. 21. 14:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
100%
ma 17:09: Ezt most nem értem. Nem te írtad hogy minden KRESZ szabályt betartasz? Akkor hogyan lehet ilyen a gondolkodásmódod? Mert ez a szöges ellentétét tükrözi. Nem gondolsz a többi közlekedőre? Csak magaddal foglalkozol hogy neked a legjobb legyen vezetés közben? Mert az utóbbi hozzászólásaidból nekem nagyon ez jön le. És ha ez igaz, akkor te sem vagy jobb, mint akik ledudálnak a "lassú" haladás miatt. Ők csak a saját érdekeit nézik, és úgy látszik hogy te is, mivel egy picit sem akarsz idomulni a közlekedés többi résztvevőjéhez.
2020. jún. 21. 17:16
 32/61 anonim ***** válasza:
100%

#28 Nehogy azt hidd...

Velem olyan is előfordult, hogy egy gépjármű beállt nyáron, jó minőségű, száraz útszakaszon lakott területen kívül 60-ra, majd mikor elkezdtem előzni, kivágódott elém és konkrétan már az úttest murvás, füves részén haladtam, annyira leszorított. Elkezdtem ebben a pillanatban nyomni a dudát, majd kihajolt egy alak a kocsiból és elkezdett integetni, hogy meg ne előzzem.

Hát a pofám leszakadt, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak az utakon. Lett volna kamerám azonnal bevittem volna a felvételt a rendőrségre. Így is szerencséje volt, hogy rá egy percre lekanyarodott, különben biztosan tárcsázom a 112 őt. Ezután az eset után be is szereztem egy fedélzetit.

2020. jún. 21. 17:28
 33/61 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vettem észre, hogy ez az attitűd Pest megyére jellemző leginkább. Szegedre járok egyetemre, annyira kellemes ott, hogy pl zebrán megállnak, Budapesten meg ledudálnak néha, ha le merek lépni. Egyszer olyna is volt, hogy jeleztem neki (már az úttest közepén sétálva), hogy bekaphatja a sünit, akkor csikorgó fékekkel 60-ról megállt, felparkolt a járdára, kiszállt lökdösni meg "mi közöm van hozzá, rendőr vagyok?".

Pesten valahogy ingerültek átlagban az emberek véleményem szerint.

#1 #11

2020. jún. 21. 17:39
 34/61 anonim ***** válasza:
100%
(fura volt, hogy csak addig sietett annyira, cdak addig nem tudott megállni egy gyalogosnak, amíg a gyalogos nem sértette meg az önérzetét. Utána valahogy elmúlt a sietség és hirtelen volt ideje megállni meg kiszállni konfliktust eszkalálni)
2020. jún. 21. 17:43
 35/61 anonim ***** válasza:
19%

AZ 50-né nyugodtan mehetsz 60-at, 90-esnél meg 100-at, ezért még nem büntetnek.

De valószínű hogy csal az órád és többet mutat vagy 5-6 km-rel. Ez már valóban idegesítő.

Mert akkor te ahol lehetne menni 60-nal, ott te jó erős 40-nel tötymörögsz.

Engem is zavar ha megsejtik hogy trafi van akkor egyből 35-re lelassitanak lakott területen.

2020. jún. 21. 17:54
 36/61 anonim ***** válasza:
73%
A stop tábla vonalánál vizsga óta egyszer se álltam meg, de valamikor egyáltalán nem szoktam, el tudom dönteni, hogy belátható-e a kereszteződés. Ha nem belátható, akkor sima elsőbbségadás táblánál is állóra fékezek. Tehát inkább az eszemet használom, nem vakon követem a szabályokat, szerintem az a merev szabályokhoz ragaszkodás is rossz valamennyire. A sebességhatároknál az a szokás, alakult ki, hogy annyival megy a többség, amennyivel nem büntetik meg. Én városban 60-nal szoktam, azon kívül 100-110, autóúton 130 körül, pályán nem megyek. De ha olyan hangulatom van, akkor a megengedettel megyek, de ha gyorsan megyek, akkor se sietek sehova, csak ismerem az utat, és annyival megyek, amennyit megengednek az útviszonyok. Isten háta mögötti utakon sokszor 70-el megyek, tehát teljes mértékben a lehetőségekhez képest megyek, ami szerintem nem rossz dolog. Mondjuk elég nagy ráhagyás van a büntetéseknél, városban még óra szerint 74-el is lehetne menni, de 60 az átlag szerintem. Nem dudáltam, meg villogtam le senkit eddig, csak ott előzök, ahol értelme is van, de azt fontos észben tartani, hogy mindig lesz nálunk gyorsabb. Úgyhogy nem gondolom, hogy az a jó sofőr, aki úgy vezet, ahogy a könyvben meg van írva, találni kell egy középutat. Persze rengeteg állatfaj közlekedik, aki ugyanannyival megy lakott területen kívül meg belül, aki egyenesben 100-zal, minden kanyarban 60-nal, stb. De én mindenkivel toleráns vagyok, ha lassabb, akkor megelőzöm, ha gyorsabb, akkor nem akarom megnevelni.
2020. jún. 21. 19:35
 37/61 anonim ***** válasza:
63%

Nem olvastam el az eddigi válaszokat, de nem számít közellenségnek, aki betartja a kreszt. Azokkal van baja a többségnek, akik csak a kresz betartásával törődnek, de a forgalom többi résztvevőjére tojnak magasról.

Nagyon sokszor én sem tartom be a kreszt ott, ahol komolyabban nem zavarok vagy veszélyeztetek ezzel senkit, a gyorshajtás is rendszeres nálam, de ez is azért van, mert én haladni szeretnék - nem véletlenül autózom és nem tömegközlekedem -, ezért gyakran a belső sávban kívánok menni, ott meg (hiába a sebességkorlát) a gyakorlatban nincs helye a tötymörgésnek. Aki a belsőben álmodozik, azt én is elküldöm magamban melegebb éghajlatra, főleg akkor, ha mellette is pont ugyanolyan sebességgel megy a másik autós, én meg ott tipródhatok mögöttük, hogy vajon melyiknek lesz végre nehezebb a jobb lába. És nem villogok meg dudálok rájuk, ahhoz nincs pofám, de rohadt zavaró, hogy feltorlasztják maguk mögött a többieket. Ha én kerülök olyan helyzetbe, hogy a külső sávban nincs kedvem sietni, de a belsőben pont ugyanolyan sebességgel halad mellettem valaki, mögöttünk meg látom, hogy mennének páran, simán gyorsítok, hogy ne csesszünk ki velük és mehessenek a dolgukra.

2020. jún. 21. 19:36
 38/61 A kérdező kommentje:

Az a baj ezzel tudod 37 es, hogy nagy ívben szarsz a szabályokra aztán amikor majd okozol egy balesetet amiben a vétlen meghal akkor mi lesz?

Az egy dolog, hogy börtönbe mész. De az nem fogja az ártatlan áldozatot visszahozni.

Mindezt azért mert te haladni akarsz...

2020. jún. 21. 19:54
 39/61 A kérdező kommentje:
Kivéve ha M. Ricsi vagy. Neki szabad száguldozva gyilkolni, őt nem vonják felelősségre. Ő egész jó példakép lenne neked!
2020. jún. 21. 19:56
 40/61 anonim ***** válasza:
Kerdezo dobtam uzit
2020. jún. 21. 20:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!