Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért számít a többi autós...

Miért számít a többi autós szemében közellenségnek az aki betartja a KRESZ szabályait?

Figyelt kérdés

Megállok a stop táblánál aztán rámdudálnak. Minden sebességhatárt betartok. Nem lassabban megyek hanem pont annyival. Országút 90-el beteszem a tempomatot és megyek. Úgy előznek meg mint ha állnék! Még van aki villogtat meg mutogat is.

Még büntetőféket nem kaptam de fel vagyok arra is készülve már. Vettem is kamerát.

Miért ilyen idegbeteg állatok az emberek az utakon?

2020. jún. 21. 14:02
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
50%

1, Népünk a fordított gondolkodás híve;

2, Népünk s*e alá beszerzés útján megkapott autók-vasparipák megzabolázása nem érdeke népünknek, mert népünk vad, harcos gondolkodásához éppen, hogy kedvező ezen nagy teljesítményű vasgépparipák tulajdonságai.

2020. jún. 21. 16:23
 22/61 anonim ***** válasza:
60%
Arra vigyázz, hogy az óra szerinti 90 valójában 85-87 között van valahol. Picit fölé lőjed be a tempomatot. Onnantól kezdve meg ne foglalkozz a hülyékkel.
2020. jún. 21. 16:43
 23/61 A kérdező kommentje:
Óra szerinti 90 lehet, hogy csak 87. És akkor mi van ha annyival megyek? Nehogy már ne bírja ezt ki a mögöttem jövő versenyző.
2020. jún. 21. 16:45
 24/61 A kérdező kommentje:

"ha te óra szerint 50-el haladsz a belső sávban, miközben a többiek 55-60-al haladnának, indokolatlan feltartásnak is"

Értem. Szóval, ha 50 es tabla van és 50 el merészelek menni akkor én vagyok a szabálytalan mert feltartok másokat akik 60-al mennének. 50-es táblánál.

Most már mindent értek. 😃

2020. jún. 21. 16:46
 25/61 anonim ***** válasza:
32%
#24 Végre, hogy felfogtad :DDD
2020. jún. 21. 16:52
 26/61 A kérdező kommentje:

Tehát szabálytalan vagyok azáltal, hogy betartok egy szabályt ami által te nem tudsz szabálytalankodni.

Wow.

2020. jún. 21. 16:57
 27/61 anonim ***** válasza:
27%
Mint, ahogy már írta is valaki korábban: a KRESZ-ben egymásnak ellentmondó szabályok vannak. Jelen esetben: sebességhatár - mások akadályozása. Nagyon gyakran előfordul az, hogy NEM lehet egyszerre minden szabályt betartani, épp ez az egymásnak ellentmondás miatt. De odafigyelve, alkalmazkodva az adott szituációhoz lehet helyesen cselekedni. A te esetedben: ha a megengedett 50-el mész, és ezzel feltartasz valakit, akkor ebből az állapotból a lehető leghamarabb ki kellene kerülnöd. Az nem számít, hogy egy potenciális "szabálytalankodót" tartasz fel. Legalábbis nekem 8 éve mikor tanultam vezetni még így tanították. Azóta lehet nem így tanítják. Én ennek megfelelően a mai napig ha valakit feltartok a szabályos közlekedésemmel, akkor a lehető leghamarabb elengedem, akár félrehúzódok pl. egy megállóba, ha erre van szükség.
2020. jún. 21. 17:06
 28/61 A kérdező kommentje:
A potenciális szabálytalankodó majd elveszi a lábára gázról. Gondolom nincs hozzáragasztva.
2020. jún. 21. 17:08
 29/61 A kérdező kommentje:

"akár félrehúzódok pl. egy megállóba, ha erre van szükség."

Ez esetben törd ketté a jogsid és soha ne vezess többet kérlek!

2020. jún. 21. 17:09
 30/61 anonim ***** válasza:
39%
Ez már az önbíráskodás kategória. Nem mondhatjuk meg senkinek, hogy mit tegyen, vagy mit kellene tennie. Legalábbis szerintem. Erről a szintről már csak egyet kell ugranunk, hogy eljussunk a büntetőfékezésig.
2020. jún. 21. 17:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!