Miért számít a többi autós szemében közellenségnek az aki betartja a KRESZ szabályait?
Megállok a stop táblánál aztán rámdudálnak. Minden sebességhatárt betartok. Nem lassabban megyek hanem pont annyival. Országút 90-el beteszem a tempomatot és megyek. Úgy előznek meg mint ha állnék! Még van aki villogtat meg mutogat is.
Még büntetőféket nem kaptam de fel vagyok arra is készülve már. Vettem is kamerát.
Miért ilyen idegbeteg állatok az emberek az utakon?
Milyen elképzelések alapján?
Most vallottad be részletesen, hogy gyakorlatilag minden létező helyzetben megszeged a szabályokat. Állandóan szabályszegő vagy.
Miért is vagy akkor azon felháborodva ha kényszeres szabálytalankodónka nevezlek? Hisz az vagy!
OMFG! Neked is kár volt válaszolni. XD Csak provokálni jöttél a népet.
Őszintén remélem, hogy az utakon nem ugyanezt játszod!
Persze, provokálok mert leírom az igazat. Hogyne.
Lopni is szoktál a boltban? Ha nem látják akkor az nem is bűn, nem igaz?
No, én voltam az első fenegyerek aki felvetette, hogy sok esetben életképtelenek és/vagy túl rigidek a szabályok.
Nem akartam veszekedést szítani, csak leírtam a gondolataimat. :D
Egyébként hozzátennék egyetlen apróságot, mert úgy jött át a HSZ-em, mint egy igazi tirpák aki küldi neki a bömöst a vácin.
Több mint 10 éve vezetek balesetmentesen, büntetésmentesen, de még csak rám sem dudáltak egyszer sem, mert lehet, hogy kicsit lazán értelmezem a KRESZ-t (ahogy egyébként az autósok többsége is), de mindeközben nagyon odafigyelek a többi résztvevőre: index időben előre, nem tolok le senkit, nem vagyok agresszív, gesztusokat megköszönöm, stb..
Igen, sok helyen 50-es táblánál óra szerint 60-nal megyek, ahogy szinte mindenki más is. De ettől még körültekintően és másokra tekintettel vezetek. Egyébként az a tapasztalatom, hogy ha 50-nel totyogsz, az balesetveszélyesebb, mert mindenki meg fog próbálni letolni és megelőzni.
Azért abban van valaki ellentmondás nem, hogy ha betartom a szabályt az balesetveszélyesebb.
Azért ez így nagyon nem oké.
És? Ez már évek óta így megy..
Az a szabály, hogy vedd fél vállról a szabályt.
Anno a 19.században mikor forgalomba helyezték az első autókat akkor volt az (biztos hallottál róla), hogy csak két autó közlekedett az utakon, mégis sikerült összeütközniük. Miért? Mert az egyik olyan szabályokhoz ragoszkodó volt mint te a másik meg csak fél vállról vette.
Végül ez a hanyag stílus maradt meg, ezt kell szeretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!