Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért számít a többi autós...

Miért számít a többi autós szemében közellenségnek az aki betartja a KRESZ szabályait?

Figyelt kérdés

Megállok a stop táblánál aztán rámdudálnak. Minden sebességhatárt betartok. Nem lassabban megyek hanem pont annyival. Országút 90-el beteszem a tempomatot és megyek. Úgy előznek meg mint ha állnék! Még van aki villogtat meg mutogat is.

Még büntetőféket nem kaptam de fel vagyok arra is készülve már. Vettem is kamerát.

Miért ilyen idegbeteg állatok az emberek az utakon?

2020. jún. 21. 14:02
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
37%
Ha mindenki betartana minden KRESZ szabályt akkor olyan lenne a közlekedés üteme mint a tanuló autók esetében. Ez így önmagában valóban csökkentené a balesetek számát, de az lehetetlen, hogy mindenki ehhez alkalmazkodjon. A többség bizony dinamikusabban vezet és szükség van az ehhez való alkalmazkodáshoz mindaddig míg ki nem jönnek a csúcs technológiás önvezető gépjárművek. Ott majd eljön az amire vágysz kérdező és be lesz ütemezve az autó, hogy 1km/h-val se menjen többet a megengedettnél. A sofőr pedig hiába nyomkodná a gázpedált, az nem lesz benne.
2020. jún. 21. 20:29
 42/61 A kérdező kommentje:
Nem, nem lenne olyan mint egy tanuló vezető.
2020. jún. 21. 20:30
 43/61 anonim ***** válasza:
71%
38+39: Azért ez mindig érdekes, amikor messzemenő következtetéseket vonnak le az emberről abból a néhány mondatból, amit ide leír. Nem írtam sehol, hogy mindenhol eszetlenül nyomom neki. Nem 100-zal száguldozok a városban, csak annyival lépem túl a sebességhatárt, amennyivel a körülöttem levők többsége is. De autópályán pl. nem nagyon szoktam 140-nél többel menni, 30-as övezetben sosem száguldozok, max 40-nel megyek (mert 3-asban akkor van normális fordulatszám), lakó-pihenő övezetben még ennyire sem sietek, zebra előtt mindig lassítok, a gyalogosokat átengedem, sőt már a zebrához közelítve is figyelem őket, mert tudnak cifrákat művelni. És nem vagyok kényszeres gyorshajtó, nem rángatom a kormányt, amint lassít valaki előttem. Beláthatatlan kanyarban sem jut eszembe még bringást sem előzni. És nyomtak már forgalmi okból satut előttem, és láss csodát, én is meg tudtam állni. B_szki, még arra is figyelek, hogy csak úgy legyek előzékeny bárkivel, hogy ne csalogassam ki veszélyes helyzetbe. Úgyhogy, kérdező, vegyél vissza, mert én nem sértegettelek, te meg az elképzeléseid alapján támadsz.
2020. jún. 21. 21:41
 44/61 A kérdező kommentje:

Milyen elképzelések alapján?

Most vallottad be részletesen, hogy gyakorlatilag minden létező helyzetben megszeged a szabályokat. Állandóan szabályszegő vagy.

Miért is vagy akkor azon felháborodva ha kényszeres szabálytalankodónka nevezlek? Hisz az vagy!

2020. jún. 22. 05:49
 45/61 anonim ***** válasza:
36%

OMFG! Neked is kár volt válaszolni. XD Csak provokálni jöttél a népet.

Őszintén remélem, hogy az utakon nem ugyanezt játszod!

2020. jún. 22. 07:53
 46/61 A kérdező kommentje:

Persze, provokálok mert leírom az igazat. Hogyne.

Lopni is szoktál a boltban? Ha nem látják akkor az nem is bűn, nem igaz?

2020. jún. 22. 08:54
 47/61 anonim ***** válasza:
68%
LOL! :D Mesélj még, olyan unalmas a napom!
2020. jún. 22. 11:21
 48/61 anonim ***** válasza:
65%

No, én voltam az első fenegyerek aki felvetette, hogy sok esetben életképtelenek és/vagy túl rigidek a szabályok.

Nem akartam veszekedést szítani, csak leírtam a gondolataimat. :D

Egyébként hozzátennék egyetlen apróságot, mert úgy jött át a HSZ-em, mint egy igazi tirpák aki küldi neki a bömöst a vácin.

Több mint 10 éve vezetek balesetmentesen, büntetésmentesen, de még csak rám sem dudáltak egyszer sem, mert lehet, hogy kicsit lazán értelmezem a KRESZ-t (ahogy egyébként az autósok többsége is), de mindeközben nagyon odafigyelek a többi résztvevőre: index időben előre, nem tolok le senkit, nem vagyok agresszív, gesztusokat megköszönöm, stb..

Igen, sok helyen 50-es táblánál óra szerint 60-nal megyek, ahogy szinte mindenki más is. De ettől még körültekintően és másokra tekintettel vezetek. Egyébként az a tapasztalatom, hogy ha 50-nel totyogsz, az balesetveszélyesebb, mert mindenki meg fog próbálni letolni és megelőzni.

2020. jún. 22. 12:25
 49/61 A kérdező kommentje:

Azért abban van valaki ellentmondás nem, hogy ha betartom a szabályt az balesetveszélyesebb.

Azért ez így nagyon nem oké.

2020. jún. 22. 16:23
 50/61 anonim ***** válasza:
65%

És? Ez már évek óta így megy..

Az a szabály, hogy vedd fél vállról a szabályt.

Anno a 19.században mikor forgalomba helyezték az első autókat akkor volt az (biztos hallottál róla), hogy csak két autó közlekedett az utakon, mégis sikerült összeütközniük. Miért? Mert az egyik olyan szabályokhoz ragoszkodó volt mint te a másik meg csak fél vállról vette.

Végül ez a hanyag stílus maradt meg, ezt kell szeretni.

2020. jún. 22. 16:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!