Miért számít a többi autós szemében közellenségnek az aki betartja a KRESZ szabályait?
Megállok a stop táblánál aztán rámdudálnak. Minden sebességhatárt betartok. Nem lassabban megyek hanem pont annyival. Országút 90-el beteszem a tempomatot és megyek. Úgy előznek meg mint ha állnék! Még van aki villogtat meg mutogat is.
Még büntetőféket nem kaptam de fel vagyok arra is készülve már. Vettem is kamerát.
Miért ilyen idegbeteg állatok az emberek az utakon?
Igazad van kérdező, én is így érzek.
Múltkor volt egy index cikk a büntetőfékezésről, érdemes a kommenteket elolvasni. :( Ott a többség szerint teljesen normális dolog a büntetőfékezés, mert az 50-nél 52-vel tötyörgő feltartja a forgalmat.
Azért, mert sok esetben életképtelenek a szabályok.
Én magam nem dudálnék le senkit, amiért lakott területen kívül stabilan 80-90 körül megy, ha van rá biztonságos mód akkor megelőzöm, mert én jól belátható és egyenletes útszakaszon 105-110 körül elmegyek (és van hogy így is megelőznek, bár nem gyakori).
De ha városon belül, biztonságos és jó burkolatú útszakaszon a belső sávban óra szerint 49-cel togyog, akkor szíveskedjen kitakarodni a külső sávba, mert feltartja a forgalmat és mindenki csak előzgetni fogja, méghozzá jobbról.
A stop tábla sajnos hasonló szitu, egy csomó ilyen idióta hely van, ahol a KRESZ szerint meg kellene állnod a vonalon, de utána egy méterrel meg ugyanúgy meg kell állnod, mert csak úgy látod be a kereszteződést, vagyis kétszer állsz meg, teljesen feleslegesen.
Na megjött az elsőt ember akiről a kérdés szól!
49 totyorgás az 50 es táblánál?
Ugye tudod, hogy városban nincs jobbra tartási kötelezettség? És ha majd balra akar kanyarodni akkor majd a jobb szélsőből fog???
Stop táblánál meg kell állni ez a szabály! Mennyit nyersz vele ha nem állsz meg? 3 másodpercet? Ki vagy te Hamilton, hogy számolod a másodperceket?
Nem oldja meg a büntetés, legalábbis ez ami most van az nem. 30-50-100 ezer úgy tűnik nem pénz ma az embereknek. Autó elkobzás esetleg már hatna rájuk.
Rendszeresen járok a 6-os üt ki/bevezető szakaszán. A Campona Savoya Park közötti elmebaj szakaszon. 70-es tábla, szélsőben megyek 70-el és villogtat, hogy takarodjak. Oké, de hova? Az árokba? Belső sávban a 100 környéki tempó a "normális", úgy saccra.
Rendszeresen járnak a civil autós rendőrök arra is. Semmit nem javul tőle a morál, ugyan olyan állat módjára viselkedik a közlekedők jelentős része.
Ha elolvasnád a HSZ-emet, nem azt mondtam hogy stop táblánál nem kell megállni, hanem hogy a stop táblához tartozó vonal sokszor nem ott van, ahol egyébként is meg kellene állnod, hogy biztonságosan belásd a kereszteződést.
Így egyszer meg kell állnod a stop tábla vonalánál, majd megint meg kell állnod ott, ahonnan látsz is valamit.
A másik: ha városban óra szerint 49 körül mész, az a valóságban úgy 45 lesz. Szíveskedj kifáradni a külső sávba (ha nem akarsz balra kanyarodni, nyilván, mert akkor maradsz a bal sávban egyébként is, ami szerintem mindenki részéről rendben van, bár biztos lesz barom, aki ledudál).
Borzasztó ha kétszer kell megállni a táblánál. Micsoda kín.
Miért kéne kihúzni? Ha a KRESZ szerint szabályos? Miért is? Hogy elhúzhass 70-el szabálytalanul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!