A kamionosok miért annyira merészek?
8 éve van jogosítványom, amíg tanuló vezető voltam, sokmindent láttam gyakorlás közben is az oktató mellett. Egyik eset az volt hogy pályán mentem és előttem haladt egy kamion, amit úgy éreztem hogy pici gázzal meg tudok előzni. Nem ment gyorsan olyan 90 körüli tempóban. Kitettem az indexet és kezdtem az előzést, mire ő rálépett a gázra és annyira felgyorsult direkt hogy 160-al is alig tudtam megelőzni. Az oktató is káromkodott hogy hogy lehet ennyire görény. Szóval nap mint nap ilyenek vannak és sok okos azt írja itt is hogy kamu, mert a kamionok szabályosan közlekednek... Ma is stop táblája volt a kamionosnak mégis kikanyarodott elém, bár igazuk van, nekik úgyse lenne bajuk.
Én még nem láttam szabályosan közlekedő kamionost, az utakon állandóan velük van a baj.
"93/A. § * (1) Sebességkorlátozóval kell felszerelni - a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel és a (4)-(6) bekezdésekben meghatározott határidővel:
.
.
.
(3) A sebességkorlátozónak úgy kell szabályoznia, hogy
a) * a veszélyes áruk szállítására használt - külön jogszabályban meghatározott - gépkocsi sebessége 90 km/óra,
b) az N2 és N3 kategóriájú gépkocsi sebessége a 90 km/óra (vset + tűrések ≤ 90 km/óra),
..."
Kategóriák:
"N jármű kategória: Áruszállító gépkocsik.
N1 kategória: Áruszállító gépkocsik, legfeljebb 3,5 t műszakilag megengedett legnagyobb össztömeggel.
N2 kategória: Áruszállító gépkocsik, több mint 3,5 t, de legfeljebb 12 t műszakilag megengedett legnagyobb össztömeggel.
N3 kategória: Áruszállító gépkocsik, több mint 12 t műszakilag megengedett legnagyobb össztömeggel."
Azt írod naponta előfordul. Akkor légy szíves a legközelebbit videózd már le és oszd meg, mert nem hiszem el.
5 éve van jogsim, van hogy napi 8-10 órát megyek autópályán/főúton, de ilyeneket amit írsz, még soha nem tapasztaltam.
Nem tzdom milyen volt annak a tankernek a traktora, de vannak régebbi modellej amuket ha megkulcsolsz, akkor pá másodpercig feltud gyorsulni 100-ig. Pont az ilyen önkéntes rendőrök megelözésénél szokták a legtobben használni.
Csak 1 példa....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!