Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A kamionosok miért annyira...

A kamionosok miért annyira merészek?

Figyelt kérdés

8 éve van jogosítványom, amíg tanuló vezető voltam, sokmindent láttam gyakorlás közben is az oktató mellett. Egyik eset az volt hogy pályán mentem és előttem haladt egy kamion, amit úgy éreztem hogy pici gázzal meg tudok előzni. Nem ment gyorsan olyan 90 körüli tempóban. Kitettem az indexet és kezdtem az előzést, mire ő rálépett a gázra és annyira felgyorsult direkt hogy 160-al is alig tudtam megelőzni. Az oktató is káromkodott hogy hogy lehet ennyire görény. Szóval nap mint nap ilyenek vannak és sok okos azt írja itt is hogy kamu, mert a kamionok szabályosan közlekednek... Ma is stop táblája volt a kamionosnak mégis kikanyarodott elém, bár igazuk van, nekik úgyse lenne bajuk.

Én még nem láttam szabályosan közlekedő kamionost, az utakon állandóan velük van a baj.

2019. okt. 30. 20:26
1 2 3 4
 31/40 Beviz Elek ***** válasza:
91%

[link]

"93/A. § * (1) Sebességkorlátozóval kell felszerelni - a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel és a (4)-(6) bekezdésekben meghatározott határidővel:

.

.

.

(3) A sebességkorlátozónak úgy kell szabályoznia, hogy

a) * a veszélyes áruk szállítására használt - külön jogszabályban meghatározott - gépkocsi sebessége 90 km/óra,

b) az N2 és N3 kategóriájú gépkocsi sebessége a 90 km/óra (vset + tűrések ≤ 90 km/óra),

..."

Kategóriák:

[link]

"N jármű kategória: Áruszállító gépkocsik.

N1 kategória: Áruszállító gépkocsik, legfeljebb 3,5 t műszakilag megengedett legnagyobb össztömeggel.

N2 kategória: Áruszállító gépkocsik, több mint 3,5 t, de legfeljebb 12 t műszakilag megengedett legnagyobb össztömeggel.

N3 kategória: Áruszállító gépkocsik, több mint 12 t műszakilag megengedett legnagyobb össztömeggel."

2019. okt. 31. 17:01
 32/40 A kérdező kommentje:
#31, le lett pontozva pedig leírta az igazságot, amit én is tapasztalok. Az a korlátozás csak papíron létezik, a gyakorlatban nem.
2019. okt. 31. 19:57
 33/40 A kérdező kommentje:
S.Nikoka, te nagyon kisfiú! Azt se tudod miről írsz. Hány éves vagy? Saccra olyan 18 lehetsz, több nem.
2019. okt. 31. 19:59
 34/40 anonim ***** válasza:
88%
Melyik részével nem értesz egyet a válaszomnak? Mondjuk ha 110-el menne előtted valaki, még akkor is kb. 10-szer megelőzöd, mire egyáltalán elérnéd a 160 km/h-t. Még jóindulattal sem mondható az, hogy egyáltalán köze lenne a valósághoz, amit írsz. Másfelől amit nem értek, hogy panaszkodsz, hogy megelőznek a kamionok, amikor lassan mész. Akkor miért előzöd utána vissza 160-al? Semmi értelme nincsen amiket leírsz.
2019. okt. 31. 20:19
 35/40 A kérdező kommentje:
Megtörtént esetről vitatkozol velem. Az oké hogy azt írjátok hogy hazudok, na de egy közel 40 éve oktató ember ült mellettem és ő is ledöbbent ezen a gyorsuláson. 5-be mentem majdnem 100-al mire előzni akartam, kitettem az indexet és a kamionos úgy gondolta megszivat. Mivel előzésbe kezdtem és egymás mellett mentünk már nem tudtam mást csinálni minthogy átléptem a megengedett sebességet. Ezután szólt rám az oktató hogy lassabban. De ha ti jobban tudjátok mi történt velem akkor, hát ez van. Be is fejezem itt, mert egysíkú emberek vagytok. Szerintetek mindenki kamuzik csak ti írtok igazat.
2019. okt. 31. 20:28
 36/40 anonim ***** válasza:
55%
ha kilenne ütve a sebesség lekorlátozó szerintem akkor sem menne egy kamion 160 at :D A váltó miatt.
2019. nov. 1. 00:27
 37/40 anonim ***** válasza:
23%

Azt írod naponta előfordul. Akkor légy szíves a legközelebbit videózd már le és oszd meg, mert nem hiszem el.

5 éve van jogsim, van hogy napi 8-10 órát megyek autópályán/főúton, de ilyeneket amit írsz, még soha nem tapasztaltam.

2019. nov. 2. 02:27
 38/40 anonim ***** válasza:
63%

Nem tzdom milyen volt annak a tankernek a traktora, de vannak régebbi modellej amuket ha megkulcsolsz, akkor pá másodpercig feltud gyorsulni 100-ig. Pont az ilyen önkéntes rendőrök megelözésénél szokták a legtobben használni.

Csak 1 példa....

2019. nov. 2. 17:48
 39/40 anonim ***** válasza:
51%
Általában mindig azzal van a gond amiből sok van, például sok a napocskás kamionon,sokan nem szeretik őket mivel mindig valamit csinálnk.
2019. nov. 4. 16:08
 40/40 anonim ***** válasza:
63%
mi ez a gyökérség már megint hogy a waberersnél dolgoznak az idióták... ez is csak azért van mert 3000 kamionja van, európa 3. legnagyobb kamionos cége és rohadt sok van belőlük, ero bármi történik azt a céggel vonják össze míg a többi vállalkozásnak jó ha pár száz kamionja van, százalékban tized annyi esély van arra hogy bármi probléma legyen, de higgyétek el ott is történnek gondok dögivel, csak épp egy sima szürke ponyvás pótkocsi fehér nyergessel nem mond semmit, így nem is fogják asszociálni semmihez.
2019. nov. 4. 18:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!