A kamionosok miért nem tartják a követési távolságot?
Mert en bloc leszarjak a KRESZ-t.
Mert levezetett 500.000 km-et és ezért ő már azt hiszi jobban tudja. Amúgy is hülyeség, hiszen egy kamionos jobban ért ehhez (is), mint az a valagnyi közlekedés mérnök aki tervezte, mert az nem is igazi tudás, amit nem az élet iskolájában szed magára az ember...
Meghat sietnie kell és mint tudjuk ha közelebb haladunk az előttünk levő autóhoz, akkor gyorsabbak vagyunk és hamarabb odaérünk..
Én azt látom hogy a személyautósok is előszeretettel mennek egymás seggében,ez általános népszokás. A kamionos se különb ebben. Ha meg ráfutás van megy a sirám.
Vagy még azt tudom elképzelni hogy kamion szélárnyékban lehet valami 2 decivel kevesebbet eszik a gépezet,aztán elbizniszeli a gázolajat.
Általános emberi hülyeség ,megfigyelhető sorban állásnál az ügyeletes előemberek itt is tolják a másikra rá a bevásárlókosarat ,mert attól jobban halad a sor ugyebár.
akiknek van némi rutinjuk, azoknak fel sem tűnik, hogy a másik seggében van..
én európától távoli országokban vezettem minden félét...buszt, személygépkocsit...
na ott aztán tényleg nem volt szabályos követési távolság(és ráfutásos baleset sem)
akkor van baj, ha az ember nem fér be a két hadihajó közé, mert nem engedik be..
amúgy nem csak a kamionosok a feketeseggűek..
Nem tud reagálni időben ez egyszerű fizika. Az első besatuzik a mögötte levő mindenképp nekimegy . Ha nulla mp lenne a reakcióideje vagyis a másik fékrendszerére lenne kötve az övé ,megegyezne a tapadásuk és fékrendszerük hatékonysága ,akkor nem menne neki.Mellesleg vannak ilyen fejlesztési koncepciók kamionnál konvojüzemmódra..
Aki még nem ment neki az előtte lévőnek úgy hogy nem tartja be a reakcióidő és sebesség által megkövetelt követési távot az nem ügyes ,se nem rutinos ,csak eddig szerencséje volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!