A kamionosok miért annyira merészek?
8 éve van jogosítványom, amíg tanuló vezető voltam, sokmindent láttam gyakorlás közben is az oktató mellett. Egyik eset az volt hogy pályán mentem és előttem haladt egy kamion, amit úgy éreztem hogy pici gázzal meg tudok előzni. Nem ment gyorsan olyan 90 körüli tempóban. Kitettem az indexet és kezdtem az előzést, mire ő rálépett a gázra és annyira felgyorsult direkt hogy 160-al is alig tudtam megelőzni. Az oktató is káromkodott hogy hogy lehet ennyire görény. Szóval nap mint nap ilyenek vannak és sok okos azt írja itt is hogy kamu, mert a kamionok szabályosan közlekednek... Ma is stop táblája volt a kamionosnak mégis kikanyarodott elém, bár igazuk van, nekik úgyse lenne bajuk.
Én még nem láttam szabályosan közlekedő kamionost, az utakon állandóan velük van a baj.
Ilyen az amikor valaki csak úgy vizsgázik le hogy bemagolja a : A, B, C válaszokat.
Meg a vizsga biztosnak ad egy huszast.
Én vagyok, aki kérdezte az előzést, hogy hogy lehet, 2006 óta vezetek napi szinten, de én még csak az említett tankert láttam, ami tényleg gyorsabban ment, mint, amit tanultam arról, hogy lehetne.... ha 160nal tudtál valamit megelőzni, az kb 140-nel ment, azért az már számomra is hiheteten, hogy egy kamion annyival megy, pláne rakodva.
És ne sértődj meg, de biztos vagy benne, hogy mész annyival, amennyivel gondolod? Magamból kiindulva, nagyon sokszor más a sebességérzetem, mint a valós sebességen.
Hagyjátok már, idióta csak fújja a magáét.
Nem veszed észre mazsola hogy senki nem ad neked igazat?
Azt nem tudom, igazat állít-e a kérdező, de azt igen, hogy az M3-ason - nem sűrűn, de - rendszeresen látok 110-zel, 120-szal közlekedő kamiont. Pedig csak kb. havonta-kéthavonta vezetek pályán. Olyankor mindig szóvá is tesszük a kollégákkal, akiket szállítok, hogy hát ez se 90.
Aki szerint kötelezően le vannak korlátozva 90-re, az tudna erről linkelni egy jogszabályt? Mivel már olyan sokat olvastam erről a lekorlátozásról, de hivatalos oldalon még soha, és tényleg érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!