Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A kamionosok miért annyira...

A kamionosok miért annyira merészek?

Figyelt kérdés

8 éve van jogosítványom, amíg tanuló vezető voltam, sokmindent láttam gyakorlás közben is az oktató mellett. Egyik eset az volt hogy pályán mentem és előttem haladt egy kamion, amit úgy éreztem hogy pici gázzal meg tudok előzni. Nem ment gyorsan olyan 90 körüli tempóban. Kitettem az indexet és kezdtem az előzést, mire ő rálépett a gázra és annyira felgyorsult direkt hogy 160-al is alig tudtam megelőzni. Az oktató is káromkodott hogy hogy lehet ennyire görény. Szóval nap mint nap ilyenek vannak és sok okos azt írja itt is hogy kamu, mert a kamionok szabályosan közlekednek... Ma is stop táblája volt a kamionosnak mégis kikanyarodott elém, bár igazuk van, nekik úgyse lenne bajuk.

Én még nem láttam szabályosan közlekedő kamionost, az utakon állandóan velük van a baj.

2019. okt. 30. 20:26
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
72%

Ilyen az amikor valaki csak úgy vizsgázik le hogy bemagolja a : A, B, C válaszokat.

Meg a vizsga biztosnak ad egy huszast.

2019. okt. 31. 08:43
 22/40 A kérdező kommentje:
#21, ökörséget írsz és ez rágalmazás! Nem mindenki nyúl szarba 20 ezer forintért, becsület és tisztesség is létezik, de gondolom te így jutottál jogsihoz.
2019. okt. 31. 09:00
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
én meg 2007 óta vezetek, de amiket te itt ösdzehordtál az mind nagy kamu. kamion 160-nal. tanuló vezető 160-nal. hogyne... az életben nem találkoztam még olyan kamionnal se, ami 100-zal ment volna, pedig 4 országban vezetek rendszeresen. az teny, hogy van ahol eloznek gyök2-es különbséggel, de en pont leszarom, kivárom, nem olyan nagy idő, hogy belehaljak. stop tábla: hát én se fogok megállni, ha tök üres főútra kanyarodok ki, és sehol senki... amúgy meg: próbálj meg egy forgalmas főútra kikanyarodni egy 40 tonnás géppel.... és még mielőtt jössz, hogy en is kamionos vagyok, nem, nem vagyok. csak en nezem hogy mas is van az úton, pláne nagyobb, nehezebb járgánnyal.
2019. okt. 31. 10:05
 24/40 anonim ***** válasza:
50%

Én vagyok, aki kérdezte az előzést, hogy hogy lehet, 2006 óta vezetek napi szinten, de én még csak az említett tankert láttam, ami tényleg gyorsabban ment, mint, amit tanultam arról, hogy lehetne.... ha 160nal tudtál valamit megelőzni, az kb 140-nel ment, azért az már számomra is hiheteten, hogy egy kamion annyival megy, pláne rakodva.

És ne sértődj meg, de biztos vagy benne, hogy mész annyival, amennyivel gondolod? Magamból kiindulva, nagyon sokszor más a sebességérzetem, mint a valós sebességen.

2019. okt. 31. 10:15
 25/40 A kérdező kommentje:
Az oktató szólt rám hogy már ne nyomjam a szemétládának, mert büntetés lesz a sebesség miatt. De ahogy írtam a sok okos tojás kedvéért ismét írom hogy nem végig 160-al mentem hanem ahogy észrevettem hogy tanuló vezető le akarja előzni, elkezdte nyomni. Én meg szintén mivel előzésbe kezdtem. A gyorsulás láttán az oktató is csak figyelt és ledöbbent hogy meri nyomni. Van ilyen sajnos és naponta belefutok ilyenbe. Autóút 110 megengedett sebesség mellett megyek 90-100 között és simán előz a kamion. Persze én vagyok a lassú és ő megy a megengedett 80-al. Egyébként azon az útszakaszon ahol sűrűn járok és mindig ilyen szabálytalanság van, már gyakrabban látok lehúzódva civil mérő kocsit, az ilyen nagy járműveket nézik. Remélem nagy részüket ki fogják szűrni és egy darabig nem száguldoznak.
2019. okt. 31. 11:02
 26/40 anonim ***** válasza:
Melyik útról beszélsz?
2019. okt. 31. 11:29
 27/40 anonim ***** válasza:
64%

Hagyjátok már, idióta csak fújja a magáét.

Nem veszed észre mazsola hogy senki nem ad neked igazat?

2019. okt. 31. 12:15
 28/40 A kérdező kommentje:
#27, te vagy az idióta! Remélem kamionos vagy és belefutsz a magán mérő kocsiba te is a fajtáddal együtt!
2019. okt. 31. 12:59
 29/40 anonim ***** válasza:
87%

"magán mérő kocsi"

xD

2019. okt. 31. 13:02
 30/40 anonim ***** válasza:
25%

Azt nem tudom, igazat állít-e a kérdező, de azt igen, hogy az M3-ason - nem sűrűn, de - rendszeresen látok 110-zel, 120-szal közlekedő kamiont. Pedig csak kb. havonta-kéthavonta vezetek pályán. Olyankor mindig szóvá is tesszük a kollégákkal, akiket szállítok, hogy hát ez se 90.

Aki szerint kötelezően le vannak korlátozva 90-re, az tudna erről linkelni egy jogszabályt? Mivel már olyan sokat olvastam erről a lekorlátozásról, de hivatalos oldalon még soha, és tényleg érdekelne.

2019. okt. 31. 16:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!