A kamionosok miért annyira merészek?
8 éve van jogosítványom, amíg tanuló vezető voltam, sokmindent láttam gyakorlás közben is az oktató mellett. Egyik eset az volt hogy pályán mentem és előttem haladt egy kamion, amit úgy éreztem hogy pici gázzal meg tudok előzni. Nem ment gyorsan olyan 90 körüli tempóban. Kitettem az indexet és kezdtem az előzést, mire ő rálépett a gázra és annyira felgyorsult direkt hogy 160-al is alig tudtam megelőzni. Az oktató is káromkodott hogy hogy lehet ennyire görény. Szóval nap mint nap ilyenek vannak és sok okos azt írja itt is hogy kamu, mert a kamionok szabályosan közlekednek... Ma is stop táblája volt a kamionosnak mégis kikanyarodott elém, bár igazuk van, nekik úgyse lenne bajuk.
Én még nem láttam szabályosan közlekedő kamionost, az utakon állandóan velük van a baj.
Én sem tudok mit írni erre hogy kamu
Kamionok gyárilag 90-re vannak korlátozva még ha hozzá is nyúlnak max 100-zal mennek vele.
Tanulót pedig biztos nem hagy az oktató 160-nal menni autópályán. Ehhez a sebességhez rutin és felelösség-tudat kell, vagyis a gyakorlottak mennek ennyivel.
Ha fel is viszik autópályára 100-zal engedik menni azt is csak azért hogy szokja az egészet.
Keveset lehet csalni. Pl kopott gumival illeszted a tachográfot és utána egyből újat rakatsz fel, ez kb 2km/óra különbség, tehát elérsz 92-t.
Megpakolva lejtőn ami személyautóval fel sem tűnik, felgyorsulhat egy picit, de ezzel is óvatosan kell játszani mert a tachográf mindent feljegyez.
Nekem a rekord 98 volt (nagyobb lejtő), ez sokáig leolvasható még a kártyámról, 28 napig büntethetnek emiatt, nem jó ezt erőltetni.
Annyira durva hogy megcáfoljátok egymás vállát veregetve amit írok, miközben ti nem tudjátok mi zajlik az utakon! A kamionosok semmit sem tartanak be és akár az oktatók is tudnának nem egy ilyen esetről írni. Hiába mondják hogy le van stoppolva a kamion 80 meg 90 km-re, de akkor hogy tud megelőzni ha 90 vagy 100-al haladok? És tuti hogy nem üresen megy. Múltkor egy dupla kocsis fa rakományt szállító kamion előzött meg, mert csak 100-al mentem. Le is maradtam, hagytam hogy haladjon előttem nehogy rám hulljon pár szál tönk.
Értelemszerűen pár pillanatig gyorsítottam fel 160-ra amíg megelőztem. Az oktató annyit mondott hogy jó, az ilyen nagy tempós előzést is szokni kell és a kamionos egy szemétláda, de rögtön visszavettem belőle, mert 130 volt a megengedett.
"ti nem tudjátok mi zajlik az utakon!"
Nem, tényleg, mi nem... xD
Fogalmunk sincs mi zajlik az utakon XD
Egy gyökér kamionos fia, aki kamionos akar lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!