Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ti feljelentenétek azokat a...

Ti feljelentenétek azokat a vezetőket, akik lassítás nélkül áthajtanak előtted a zebrán úgy, hogy már ráléptél?

Figyelt kérdés

Van egy gyalogos átkelő, ahol minden reggel munka előtt átkelek. Szinte mindig az van, hogy már rég a zebrán vagyok, és simán áthajtanak még az autók.

Az utóbbi időben elkezdtem videóra venni ezeket az eseteket, tehát van bizonyíték rendszámmal.

Azon gondolkodtam, hogy megmutatom a rendőrségnek, esetleg a médiának. Hihetetlen parasztok, főleg hogy egyre gyakrabban olvasnak gyalogos átkelőn történő gázolásról. Mit gondoltok, ti megtennétek? Érdemes ezzel rendőrségre menni?

2019. okt. 16. 08:53
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
0%
A gond azzal van, ha megnevelsz 10-ből 9 autóst, a tizedik meg nevelhetetlen, leszrja a büntetést és elüt. Jobb azt feltételezni akkor már, hogy az összes barom, akkor mindegyikkel vigyáz az ember. Lassan tényleg el kellene szeparálni ténylegesen a gyalogos és autós forgalmat.
2019. nov. 23. 17:15
 42/49 anonim ***** válasza:
31%
Jelentsd fel őket nyugodtan! Ilyenre korábban én is gondoltam. A volt munkahelyemnél van egy zebra, ahol 5-6 autós szinte mindig átmegy, mire valaki átengedi az embert.
2019. dec. 2. 22:39
 43/49 anonim ***** válasza:
55%

2012 ota nem elek Magyarorszagon. Amszterdamban eltem nagyon sokaig, ott is tanultam meg vezetni. Nagyon kemenyen belemverte az oktato, hogy a gyalogosokra mennyire figyelni kell, es lassitanom kell, hacsak a zebra fele setalnak. At kell oket engedni, nincs mese. Nincs olyan, hogy "fektavon belul lepett csak le". Nem. Fektavon kivul mar figyeled a zebrat, ha ember van korultotte, megallsz.

Na ezek utan megprobaltam azzal a tudattal atkelni Budapesten, amihez hozzaszoktam Hollandiaban: atsetalok a zebran, mert nekem van elsobbsegem. Na persze nem volt ez olyan egyszeru, kb. 3-4 auto elment, mire at tudtam menni anelkul, hogy elb@$tak volna. Szep. Borzalmas mentalitas. A zebran athajtas kb. olyan, mint athajtani a macisajton szetnezes nelkul. Ja hogy fektavon belul voltam mikor megjelent a masik auto, akinek elsobbsege van? Akkor atmegyek, kapja be.

A gyalogos a legserulekenyebb resztvevoje a forgalomnak, megis sokan jatsszak a nagyfiut, mert hat ok autoban ulnek, kik a gyalogosok.

Nem tudom, minek kellene megvaltoznia Magyarorszagon, de nagyon tavol van meg a nyugattol, sajnos.

2019. dec. 3. 01:24
 44/49 anonim ***** válasza:
27%

Üdv mindenkinek

Én tökéletesen egyetértek azzal, hogy a zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége, de azért azt se felejtsük el, hogy egy autó nagy, van oszlopa (ami hajlamos kitakarni akár egy-két embert is), és a vezetőnek jóval megosztottabb a figyelme, mint egy gyalogosé, ezért nem értek egyet azzal, hogy egyfolytában azt szajkózzuk a gyalogosoknak, hogy menjenek, mert nekik szabad.

Valóban szabad, de fájhat is! Ezt is szajkózzuk kicsit a gyalogosoknak, hogy ne lepődjenek meg, amikor féktávon belül lelépnek egy jármű elé.

Egy gondolat az autósok mellett:

Azért elég dühítő, amikor a gyalogosok egyesével mennek át előtted, de folyamatosan, minek következtében egy vidéki város körforgalmát teljesen megbénítják. Erre sem ártana valami szabályozás, tehát ne csodálkozzunk, ha az autós rádudál a két, 40 év körüli hölgyre, ha a zebra kellős qrva közepén beszélik meg a heti főzési és takarítási tervüket.

Szóval szerintem kissé egyoldalú, nem elég objektív a kérdés, vannak pofonok innen is, onnan is, nem kell annyira magasztalni a gyalogosokat sem.

2019. dec. 12. 20:12
 45/49 anonim ***** válasza:
43%
Egyetértek a 44-es válaszolóval! A gyalogosok nagyobb része úgy megy át a zebrán mintha otthon menne a WC-re és nem közlekedne. Ha egy zebrán a gyalogost elütik, akkor az autós a hibás, de a gyalogos a hülye! Nem azt mondom és az előttem szóló sem azt írta hogy nem kell elengedni a gyalogost, de ha hajlandó lenne szétnézni NEM ÜTNÉK EL!
2019. dec. 14. 08:46
 46/49 anonim ***** válasza:

Egészen pontosan ez van a KRESZ könyvben: "A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni, és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarja vagy megtévesztheti. E szabály mindig érvényes, függetlenül attól, hogy a gyalogosnak az úttesten közlekedő járművekkel szemben áthaladási elsőbbsége van vagy nincs." Ez pedig tulajdonképpen annyit jelent, hogy az autósok nem kötelesek megállni, ha egy ember még a járda szélén áll. Akkor sem, ha egyértelműen át akar haladni a zebrán.

Erre a szabályra azért fontos kitérni, mert a legtöbben azt hiszik, hogy bármikor elindulhatnak, mire az autósoknak meg kell állniuk. Pedig ez nincs így és komoly balesetet okozhat, ha későn lépünk az úttestre."

2019. dec. 14. 11:58
 47/49 anonim válasza:
40%

Nem tudom, hogy van-e értelme a feljelentésnek. Az viszont biztos, hogy nagyon szemtelenek! Engem pont ma ütöttek majdnem el. Ezért is kerestem rá ilyen jellegű kérdésekre, én mindig körbenézek és gyorsan is járok alapvetően. Egy autós szépen megállt mentem át, amikor a semmiből egy majom kva nagy sebességel előzte a kocsit én meg már halottam, hogy jön valami elmebeteg és úgy kellett át rohannom! Ha nem rohanok át az biztos hogy elüt, mert a majom már húzta is vissza a kormányt a saját sávjaba. Szerintem nem is látta, hogy ott volt egy zebra!!! Nagyon ideges voltam!

Ez Nyíregyháza a sóstói úti kereszteződés, ahol a stadion is van! Ez egyszerűen életveszélyes!!! Itt senki senki nem bír megállni! Itt a fősuli, az óvoda egy csomó ember jar erre. Én már írtam a polgármesternek is, hogy tegyenek már oda egy r lámpát!!! Hát nem igaz, hogy nem lehet ott átmenni! Én a mai naptól többet nem megyek át azon a zebrán!!! Az sem érdekel ha ezért több száz métert kell pluszban megtennem mert egyszerűen ott senki senki nem áll meg egy négy sávos kereszteződés! Én az nagyon keményen büntetném!!

2019. dec. 19. 23:03
 48/49 anonim ***** válasza:
Ez gondatlan veszélyeztetés, ennek ellenére nincs értelme feljelentést tenned, a "rendőrség" nem fog foglalkozni a dologgal.
2020. jún. 10. 17:20
 49/49 anonim ***** válasza:
53%
Néha nem is kell feljelentenie senkinek. Volt már nem is egy olyan, hogy volt egy kamera ami a közterületet nézte és pont a zebrára volt állítva. Jött egy ilyen sofőr, évekre bevonták a jogsiját pedig még nem is jelentette fel senki. Amúgy elég balesetveszélyes, másrészt tahóság szerintem.
2020. jún. 10. 22:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!