Ti feljelentenétek azokat a vezetőket, akik lassítás nélkül áthajtanak előtted a zebrán úgy, hogy már ráléptél?
Van egy gyalogos átkelő, ahol minden reggel munka előtt átkelek. Szinte mindig az van, hogy már rég a zebrán vagyok, és simán áthajtanak még az autók.
Az utóbbi időben elkezdtem videóra venni ezeket az eseteket, tehát van bizonyíték rendszámmal.
Azon gondolkodtam, hogy megmutatom a rendőrségnek, esetleg a médiának. Hihetetlen parasztok, főleg hogy egyre gyakrabban olvasnak gyalogos átkelőn történő gázolásról. Mit gondoltok, ti megtennétek? Érdemes ezzel rendőrségre menni?
Látom a felfogás nehéz, vagy csak nagyon kötekedős kedvedben vagy vagy másik bolygón élsz. :D
Jön a kocsi, nem lép le az ember, az autós látja, hogy ott vár, ha megáll emiatt, akkor le lehet lépni, ha nem akkor nem, de úgy lelépni, hogy jön az autó, aztán vagy megáll vagy nem alapon... akkor grat.
Igen spicliskedés nem más, de ennyi erővel állj ki az út mellé és 0-24 ben bámészkodj, hős leszel!
Lehet engem "spiclizni" én a 90%-ukat feljelenteném ha lenne valós intézkedés. Nem azokat akik figyelmetlenek, hanem azokat, akik láthatóan szándékosan átrongyolnak, rád gurulnak, rád húzzák a kocsit.
De szemmel láthatóan nálunk még mindig a bűnös mosdatása megy, akár jogi körülményekről van szó, akár az átlag embert nézzük. Ezért is tartunk ott, ahol, akár közlekedési morál, akár az egész ország helyzete.
24-es, vedd már észre magad, kérlek... a sokadik 0 százalékos választ produkàlod, ami azt jelzi, hogy a többség szerint nincsen igazad. És közben meg sem valaszoltad azt, pontosan miert is ítélendő el a jobbító szándékú(!!!) be- vagy feljelentések megtétele.
Vagy te olyan vagy, hogy megjelenik valahol egy balesetveszélyes, jókora kátyú, aztán azért nem jelented be a közút fenntartójának, mert tartasz tőle, hogy az útszakasz állapotáért felelős embert seggbe rúgják? Érted, azért ne hunyjunk már szemet a problémák felett.
Kérdező!
Kedves érdeklődésedre elmondom, hogy több évtizede van jogosítványom, a belvárosban lakom, és naponta autózok nem is keveset.
Képzeld, nem szokásom sem zebrán gázolni, sem följelentgetni. Viszont ki nem állhatom Marinénit, aki akkor lép le a járdáról amikor csak akarja, mert "a kocsinak úgyis meg kell állni". Aztán amikor lelép az úttestre -mert eszébe jut hogy nem vett farhátat- két lépés után visszafordul. Vagy a véletlenül találkozó és hosszasan elbeszélgető régi ismerősökről, akik a járdaszegélyen billegnek, amiből ember soha nem fogja kitalálni, hogy egyáltalán mikor és merre akarnak majd elindulni. Vagy ott van a "kedvesaranyosédes" kiskölyök, aki az út szélétől pár lépésre pattogtatja a pirospettyest, ami persze Murphy-törvénye alapján előbb-utóbb az úttest felé gurul. Amikor a gyerek rámozdul, anyuka véletlenül sem a gyereket kapja el, hanem ezerrel ordít az autósra, hogy GYILKOS! És akkor nem beszéltünk a jópofi tinikről akik a lámpás-gyalogátkelős kereszteződésben szórakoznak, a kérőgombok folyamatos nyomogatásával, miközben 15-20 autós bámulja mindkét irányból a pirosat. Tudod, a hozzád hasonló "öntudatos gyalogos"-tól csak annyit kérdeznék, mi az ésszerűbb megoldás: megvárni amíg az autó elmegy, vagy lelépni egy olyan másfél tonnás vasdarab elé, ami mindössze 4 tenyérnyi folton érintkezik az aszfalttal?
Ezen kellene elgondolkodni, nem videózni, és feljelentgetni.....
26-os, én nem a váratlanul úttestre lépő gyalogosokról beszélek, hanem azokról, akik a gyalogos átkelő előtt várakoznak és az autók mennek és mennek, nem állnak meg, nem adják meg az elsőbbséget.
Aztán amikor elmegy a forgalom nagy része, te elindulsz a zebrán, mert látod, hogy az érkező autó elég távol van és jóval féktávolságon belül, te meg gyalogolsz már a zebra felénél, barom meg nem hogy nem áll meg, le sem lassít, elhúz az orrod előtt centikkel. Na, akkor áruld el nekem kérlek, mikor lépjek le a zebrára a reggeli csúcsban? Mert ott állhatnék akár 30 percet, akár órákat is, hogy biztosan ne legyen egy autó sem olyan közel, hogy ne tudjun elütni, ha átmerészkedek a zebrán.
De látom, neked mindegy, mindig a gyalogos a hülye, az autós meg az isten, majd átmegy a hülye gyalogos, ha szerencséje van és megáll valaki vagy nincs forgalom, persze. :D
Drága bomlott agyú kérdező!
A 26-nak válaszoltál, holott az is te vagy. Én a 24 voltam. Ha gondot okoz az arab számok felismerése, akkor ne irkálj válaszokat.
Másik:"az érkező autó elég távol van és féktávon belül, te meg gyalogolsz a zebra felénél.."
No most akkor távol van vagy közel???
Mert ha távol van, akkor nincs miről beszélni, szedd a lábinkódat. Viszont ha látod, hogy féktávon belül van, akkor mi a bánatnak lépsz le???
Kapd össze magad, mert úgy tűnik azt sem tudod eldönteni, hogy mi a mondanivalód.
Nem feltétlenül. De használjuk akkor a "kényszeres feljelentő" szavakat. Tudod egy normális emberben nem fogalmazódnak meg ilyenek, akkor sem ha néha veszélyes átkelni a zebrán. A legközelebbi alkalomtól óvatosabb lesz és ennyi, nem azt nézi, hogy hány embert tud feljelenteni, megleckéztetni, esetleg tönkretenni. Kicsinyes, gyerekes és szánalmas hozzáállás, a komplexusaid kompenzálása, semmi több. Azt például le merném fogadni, hogy neked nincs autód és/vagy jogosítványod, talán pont ez az, amit kompenzálnál?
Mindenesetre az nem vita tárgya, hogy a rendőrök NEM fognak foglalkozni ezzel. Egyrészt mert nincs rá kapacitásuk, másrészt pedig mert egy magánszemély videófelvétele egyáltalán nem használható fel bizonyítékként egy rendőrségi eljárás során. Sőt, önmagában pl. még egy térfigyelő kamera felvétele sem, de ebbe nem megyek bele részletesebben. Nyugodtan tegyél egy próbát, aztán majd vond le a megfelelő konzekvenciákat a hatóságok reakciójából. Mert azt garantálni tudom neked, hogy minden rendőrségen utálják az ilyen... túlbuzgó állampolgárokat, hogy szépen fejezzem ki magam. Vannak azok az embertípusok, akik a világon mindent meg tudnak magyarázni a saját hülyeségükkel, no offense, de te is pont ilyen vagy. Hiába értek valós sérelmek és ebből kifolyólag hiába jogosak a benned lévő ellenérzések, én úgy gondolom, hogy egy olyan ember, akinél minden rendben van pszichésen, annak meg sem fordul a fejében ilyesmi. További jó hőbörgést, és ahogy mondtam, nyugodtan tegyél egy kísérletet a hatóságoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!