Ti feljelentenétek azokat a vezetőket, akik lassítás nélkül áthajtanak előtted a zebrán úgy, hogy már ráléptél?
Van egy gyalogos átkelő, ahol minden reggel munka előtt átkelek. Szinte mindig az van, hogy már rég a zebrán vagyok, és simán áthajtanak még az autók.
Az utóbbi időben elkezdtem videóra venni ezeket az eseteket, tehát van bizonyíték rendszámmal.
Azon gondolkodtam, hogy megmutatom a rendőrségnek, esetleg a médiának. Hihetetlen parasztok, főleg hogy egyre gyakrabban olvasnak gyalogos átkelőn történő gázolásról. Mit gondoltok, ti megtennétek? Érdemes ezzel rendőrségre menni?
Ennyit tudsz, följelenteni a rendőrségen, videó-felvételeket csinálni, rendszámokról napi statisztikát vezetni?
Ehhez nem kell sem ész, sem kurázsi!
Következő lépésed mi lesz?
Kihívod az RTL-t, és járókeretes mamákat fogsz kiállítani a zebrához provokátornak?
És még te mondod, hogy a másik a hihetetlen paraszt.
:(
Nagyon kíváncsi vagyok kedves utolsó, hogy szerinted miért az a paraszt, aki bejelenti, hogy veszélyeztetik a testi épségét, és miért nem az, aki veszélyezteti?
Gondolom, te is egy ilyen tirpák sofőr lehetsz, aki még véletlenül sem tartja be a KRESZ-t, aztán amikor valaki felhívja rá a figyelmét, esetleg megbüntetik, még neki áll feljebb. A KRESZ neked amúgy megvan? Vagy neked nincs is jogosítványod? Nagyon remélem, hogy az utóbbi.
És mégis mikor lépjek le a zebrára? A mai esetnél pl. az autó, aki elhúzott előttem a zebrán még féktávolságon belül volt, simán meg tudott volna állni, de ha csak lassított volna, még át is értem volna, de nem... neki lassítás nélkül át kellett hajtani előttem, amikor már a zebra közepén járok. Mit kellett volna tennem, visszarohannom??
Úgy mégis, miért a bűnösöket véded? Neked sincs jogosítványod? Meddig álljak a gyalogos átlekő előtt, ha mondjuk mindenki olyan paraszt, hogy leszarja, hogy gyalogos átkelő következik? Álljak ott majd negyed órát, mert mindenki úgy gondolkodik,ahogy te? Viccország. :D
12, 14, mi abban az elítélendő, ha valaki foglalkozni akar mások testi épségét veszélyeztető társadalmi problémákkal? Indokoljátok már meg, legyetek szívesek.
Pont az a baja ennek a jobb sorsra érdemes magyar társadalomnak , hogy ha bármilyen probléma felüti a fejét, mindenki elfordítja a fejét, nem beszél róla, nem tesz semmit akkor sem, ha amúgy legalább részben a saját befolyásolási körén belül van a téma.
Erre itt egy figura, akit zavar, hogy aránylag sokan levegőnek nézik a közlekedés fizikailag legvédtelenebb, megkülönböztetett figyelmet igénylő résztvevőit és kitalálja, hogy ő akkor ez ellen tenni akar valamit. Igen, mások zászlót farigcsálnak, megint mások lámpáert gyűjtenek aláírást, aztán van aki meg a rendőrséget akarja noszogatni. Mi ezzel a baj? Miért ítélendő ez el?
N.B. Az 1950-es évek elmúltak, nem jön a fekete autó a feljelentettekért.
"Basszus, alapszabály, hogy akkor van elsőbbséged, ha megadják!"
Formális és semmiféle más logika szerint sincs ilyen szabály, de üdvözítő lenne, ha ide másolnád a rendelet ezen részét.
Egy: Ez nem a könyvben van, hanem a józanul gondolkodó emberek tudják. Ha az alapján lép le valaki, hogy majd úgy is megáll, és elcsapják, az minimum Darwin díj... Aztán jobb esetben a kórházban mondhatja, hogy hát elsőbbségem volt, de számít az? Épp ezért akkor van elsőbbség ha megadják, aki érti érti, aki nem az nem, de utóbbiaknak gratulálok.
A spicliskedés meg nem a semmiért elítélendő, de ebbe fölösleges belemenni, mert már egy jó adag etikai és filozofiai kérdést boncolgat, de ettől még az megitn tény, hogy jóformán mindenhol a spicliket utálják a legjobban, nem kell játszani az önjelölt igazságosztót.
69%-os, neked amúgy fogalmad sincs, mit jelent az, hogy spicliskedés. De mondok neked valamit. Majd ha anyádat elcsapják a zebrán, amikor szabályosan kelt át, akkor menj be hozzá a kórházba és dörgöld az orra alá, hogy minek ment át, nem volt elsőbbsége, Darwin-díjas idióta, miért nem állt ott még, hátha elmegy minden autó, aztán majd valamikor átment volna. Már ha túléli.
És aztán remélem, nem tesztek feljelentést sem, nehogy már szegény ártatlan zebrán gázolót egy spicli feljelentse!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!