Ti feljelentenétek azokat a vezetőket, akik lassítás nélkül áthajtanak előtted a zebrán úgy, hogy már ráléptél?
Van egy gyalogos átkelő, ahol minden reggel munka előtt átkelek. Szinte mindig az van, hogy már rég a zebrán vagyok, és simán áthajtanak még az autók.
Az utóbbi időben elkezdtem videóra venni ezeket az eseteket, tehát van bizonyíték rendszámmal.
Azon gondolkodtam, hogy megmutatom a rendőrségnek, esetleg a médiának. Hihetetlen parasztok, főleg hogy egyre gyakrabban olvasnak gyalogos átkelőn történő gázolásról. Mit gondoltok, ti megtennétek? Érdemes ezzel rendőrségre menni?
Ennyire féltek, hogy egyszer csak csekket kaptok? :D
63%-os, tudod, több választ is töröltek közben a moderátorok, mert minősíthetetlen trágárság volt csupán, így most már a válasz sorszáma szerint címzés nem pontos. Jé, mik vannak...
"Másik:"az érkező autó elég távol van és féktávon belül, te meg gyalogolsz a zebra felénél.."
No most akkor távol van vagy közel???"
- messze van még az autó a zebrától, bőven meg tud állni, de lassítás nélkül áthajt előtted, mit nem lehet ezen érteni?
Egyébként ha a rendőröknek van kapacitása a járdát festőkhöz tömegesen kimenni, meg folyton traffipaxozni, talán erre is lesz.
Egyébként meg a videóm bizonyítóerejű, ugyanis a tegnapi nap folyamán már felvettem a kapcsolatot a rendőrséggel és mondták, hogy vigyem be a felvételt a feljelentéshez.
Ha szeretnétek, megosztom itt a rendszámot, aztán megnyudoghattok, hogy ti voltatok-e vagy nem és akkor mehettek máshova fröcsögni. :)
"Sőt, önmagában pl. még egy térfigyelő kamera felvétele sem, de ebbe nem megyek bele részletesebben."
Ezt írtam. ÖNMAGÁBAN, még ha az olvasás és az értelmezés nem is sikerült neked. A rendőrségi kamerákat kivéve bármilyen kamerafelvételnek (térfigyelő, közlekedési, ipari, biztonsági, fedélzeti stb.) nagyon szigorú bizonyítási eljáráson kell átesnie. Ez általában nem probléma, ám egy magánszemély kézi felvétele az esetek 99%-ban nem megy át ezeken, hiszen nagyon könnyű hamisítani azt, hogy milyen dátumozással kerüljön mentésre az adott felvétel a memóriakártyán. De magyarázd meg ezt is, nagyokos.
Amikor szemtanúként bejelentést teszel és még csak bizonyítékod sincs, szerencsére azzal is foglalkoznak, ha pedig felvétel is van nálad, akkor pedig azt is figyelembe veszik. Amikor körözést adnak ki személyekre, az utcai térfigyelőket, az üzletek kameráit is ugyanúgy megnézik. Mindenesetre, majd aki jobban ért hozzá megnézi, hogy vajon hamisítottam-e a videót.
Lehet, hogy igazad van, de majd úgyis kiderül. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!