Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Zebrán gázolás, milyen bünteté...

Zebrán gázolás, milyen büntetésre számíthatok?

Figyelt kérdés
Egy hete elütöttem egy biciklist a zebrán. Komoly sérülés szerencsére nem történt, néhány horzsolás, karcolások. Az autóban a kár is minimális. A biciklis a semmiből került elő, a szemtanúk szerint nem állt meg a bicikliútra felfestett Stop jelzesnel hanem egyszerűen áthajtott. Utolsó pillanatban vettem észre, azonnal fékezték. Hívtunk rendőrt, mentőt. Mire számíthatok? Kicsit aggódok, és magamat hibáztatom hogy hamarabb észrevehettem volna. Ha csak egy másodperccel akkor meg tudok állni.
2019. okt. 1. 22:09
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos a magyar törvényekről és bírókról nem mondok semmit. Kihozhatnak téged is hibásnak, hogy a bicikliutat/zebrát nem kellő sebességgel közelítetted meg és nem voltál elég körültekintő. (Ahogy a mentős is elcsapott egy 17-18 éves lányt, úgy hogy zebrán bicajról nem szállt le és körültekintés nélkül headset a fülébe áttekert... persze eset közlekedéssel ment) most megy a hűvösre. Persze nálad nem súlyos az ügy...

Én a helyedbe a szemtanúkkal felvettem volna a kapcsolatot egy jó ügyvéd és sima ügy a tárgyalás.

2019. okt. 4. 17:14
 22/24 anonim ***** válasza:
Utolsónak. Ott azért halál eset történt. 65-70km/h-val csapta el. Így lett súlyos az ítélete is. Mivel egy fiatal élet tovaszállt akkor ,és ott.. annak a balesetnek a következményeként.
2019. nov. 4. 13:55
 23/24 anonim ***** válasza:
Amúgy még a vádemelési szakaszban kérhettek közvetítői eljárást. S ha engedélyezik akkor nincs ügy, s megegyezhettek egy pártatlan mediátor közreműködésével.
2019. nov. 4. 13:56
 24/24 A kérdező kommentje:

Gondoltam válaszolok így az ügy lezárta után, hátha valakit érdekel.

A rendőrség megállapította, hogy szabályosan közlekedtem, és a baleset 100%-ban a biciklis hibájából történt. Az ügyet kb 2 hónap alatt lezárták, és most emelkedett jogerőre. A biciklis 30 000 pénzbírságot kapott, illetve azóta az autóban keletkező kárt is megtérítette. Összességében azt kell mondanom, hogy pozitívan zárult a dolog, sokkal rosszabban is alakulhatott volna.

Vettem a biciklisnek egy LED-es lámpát, és egy fényvisszaverő mellényt. 😁😁

2020. febr. 6. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!