Zebrán gázolás, milyen büntetésre számíthatok?
Sajnos a magyar törvényekről és bírókról nem mondok semmit. Kihozhatnak téged is hibásnak, hogy a bicikliutat/zebrát nem kellő sebességgel közelítetted meg és nem voltál elég körültekintő. (Ahogy a mentős is elcsapott egy 17-18 éves lányt, úgy hogy zebrán bicajról nem szállt le és körültekintés nélkül headset a fülébe áttekert... persze eset közlekedéssel ment) most megy a hűvösre. Persze nálad nem súlyos az ügy...
Én a helyedbe a szemtanúkkal felvettem volna a kapcsolatot egy jó ügyvéd és sima ügy a tárgyalás.
Gondoltam válaszolok így az ügy lezárta után, hátha valakit érdekel.
A rendőrség megállapította, hogy szabályosan közlekedtem, és a baleset 100%-ban a biciklis hibájából történt. Az ügyet kb 2 hónap alatt lezárták, és most emelkedett jogerőre. A biciklis 30 000 pénzbírságot kapott, illetve azóta az autóban keletkező kárt is megtérítette. Összességében azt kell mondanom, hogy pozitívan zárult a dolog, sokkal rosszabban is alakulhatott volna.
Vettem a biciklisnek egy LED-es lámpát, és egy fényvisszaverő mellényt. 😁😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!