Zuglói vonat gázolás. Lehetséges amit írnak?
Tán nem tetszettek a válaszok?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__..
Viszont valószínűleg él, és azok voltak téves infok hogy halálra gázolta..
De, lehetséges.
Anno én is láttam azt az adást, és tényleg nem jött össze nekik.
De ha itt megnézed a helyszínt, egy fal van a peron mellett, emiatt komoly huzathatás keletkezik.
Én vasutas vagyok, gyakran állok a vágány mellett, amikor elhalad mellettem egy-egy tehervonat. Néha még nyílt terepen is olyan lökést kapok, hogy ha nem lennék ebben profi, nem lennék úgy beállva, akkor bizony megfektetne. Nem mindegy az se, hogy milyen vagon, a tartálykocsik a legrosszabbak.
Nyílt területen persze nincs különösebb szívóhatás, csak a sínekkel párhuzamosan lök, de itt a fal miatt a légnyomás másként viselkedik, a levegő örvénylik. Itt simán lehetséges, hogy ha épp olyan bizonytalan pózban állt a lány, könnyen fellökte a légnyomás, akkor meg már minden azon múlt, hogy épp merre lépett esés közben.
Azt oktatják is a vasutasoknak, hogy ha pl. egy peronon két mozgó vonat közé kerülnek (pl. forgalmista), akkor azonnal hasra kell vágódni, mert nem nagyon van esélyük állva maradni, ha esnek, akkor pedig bármerre eshetnek. A fal miatt hasonló helyzet léphet fel, légörvénynél bármi megtörténhet, bármilyen irányú légmozgás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!