Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kamionok miért indexelnek...

Kamionok miért indexelnek gyakran jobbra, hogyha nem kanyarodnak be, és nem is állnak meg?

Figyelt kérdés
Eddig kizárólag kamionoktol és kisebb teherautóktól láttam ezt a viselkedést. Többnyire városon kívül, de azon belül is előfordult már egyszer-kétszer. Először azt hittem, hogy nem tartok elég követési távolságot és vakitja őket a fényszóróm, de rajottem, hogy nem ez az oka, mert nappal is ezt csinálják. Bosszantó mikor azt hiszem hogy meg akarnak állni, és emiatt én is feleslegesen lassítok. Talán mindig bele akad a kezük véletlenül az irányjelzőbe, vagy talán eltévedtek, és a navigációt nyomkodják közben? Miért csak a kamionok csinálják ezt?

2019. febr. 19. 07:03
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Jesszusom, ismerek ilyen mentalitású embert, mint a kérdező, a hideg kiráz az ilyenektől... Szerintem az utcára se menj ki.
2019. febr. 19. 14:35
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Így jelzik hogy szemből szabad a pálya és nyugodtan megelőzheted ha nem akarsz mögötte lassúzni.
2019. febr. 19. 14:41
 23/34 A kérdező kommentje:
Mi a probléma a mentalitásommal? Elértem 41évet, és még soha semmilyen szabálysértést nem követtem el! A közlekedésben ugyan még zöldfülű vagyok, de itt is megmutatkozik szabályok iránti elkötelezettségem, és tiszteletem. Ha mindenki ugyanilyen mentalitással közlekednek akkor nem történne emberi figyelmetlenség, és mulasztás általi baleset!
2019. febr. 19. 23:53
 24/34 anonim ***** válasza:

Szobrot neked!

Az ilyen autósok azok, akik soha nem ütköznek össze senkivel és semmivel, de sokat tudnak mesélni fékcsikorgásokról, anyázásokról, csattanásokról.

2019. febr. 20. 06:46
 25/34 veterán vas ***** válasza:
97%

Kedves 41 éves "mentalitásos"! :D

Próbáld elfogadni azt a tényt, hogy vannak a közlekedésben olyan -nagy tapasztalattal rendelkező-sofőrök, akik időnként helyetted is gondolkodnak, és segíteni szeretnék az előzésedet.

Az, hogy számodra csak a betű szerinti szabályoknak léteznek, és nem vagy képes a többi közlekedőre (is) figyelni, az legyen a Te személyes problémád.

Viszont akik segíteni akarnak, azokat ne fikázd!

2019. febr. 20. 14:35
 26/34 anonim ***** válasza:

Hát kérdező, az is biztos, hogy nem Te vagy a legélesebb kés a fiókban!

Ja és Nekem is hibátlan vizsgáim voltak 4 kategóriában is, hibavonalak nélkül. Ezt itt hagyom Neked.......

2019. febr. 20. 19:50
 27/34 anonim ***** válasza:
Tedd hozzá azt is, hogy ha a hirtelen lelassító, és (indokolatlannak tűnően) megálló autóbusz vezetője kiteszi balra az irányjelzőt akkor is, ha nincs keresztutca, az azt jelenti, hogy "ne kerülj ki, mert valami bajság van".
2019. febr. 20. 20:51
 28/34 anonim ***** válasza:
23%

20.51

Akkor talán az elakadás jelzőt tenné ki te nagyokos.

2019. febr. 20. 21:41
 29/34 anonim ***** válasza:

"Nagyokos", ez a balraindexes dolog akkor vált szokássá, amikor úgy a buszokon, meg a teherautókon még nem volt elakadásjelző. Aztán jött a szériában szerelt elakadásjelző, de a szokás maradt. Pláne, hogy a balra kitett index kikerülési szándékot is jelez adott esetben.

Meg különben is, mit mond a KRESZ?

A balra bekanyarodási szándékát jelző gépjárművet balról megelőzni, illetve kikerülni tilos.

2019. febr. 21. 20:12
 30/34 anonim ***** válasza:
0%
Azoknak akik azt írják, hogy elakadásjelzővel kell megköszönni, más országokban (ahol az itthoninál fejlettebb a közlekedési kultúra) pl. német autópályán amikor stau van, már mikor látják messziről hogy áll a sor, és mikor már lassítanak, már mennek az elakadásjelzők, jelezve a mögöttük lévőknek. Akkor azok szerinted mind neked köszöngetnek?
2019. febr. 21. 20:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!