Megfigyeltem hogy kamionok a korforgalomba amikor bemennek BALRA indexelnek, ezt miert csinaljak?
Figyelt kérdés
2018. febr. 1. 21:10
1/15 anonim válasza:
Mert vannak országok, ahol kötelező a körforgalomba behajtás előtt balra indexelni, illetve a bal indexel azt is jelzik, hogy nem a következő kihajtón hagyja el a körforgalmat,
2/15 anonim válasza:
Előző tökéletesen leírja, ilyen ország pl. Románia.
3/15 anonim válasza:
Több európai országban is így kell, aztán megszokták, hozzáteszem, hogy nagyon hasznos szerintem a balra index, én is szoktam alkalmazni, mert Romániában szereztem a jogsit.
4/15 anonim válasza:
én nem tudom, miért lenne értelme balra indexelni a körforgalomban. De az tény, hogy az osztrákoknál táblával jelzik, hogy csak kifelé kell jelezni. A körforgalomba csakis jobbra lehet behajtani és sosincs elsőbbséged ergo felesleges az index.
5/15 anonim válasza:
4.
Fentebb magyarázták el, hogy vannak országok, ahol azt jelenti, hogy nem fogja elhagyni a körforgalmat az első kijáraton, addig indexel a körforgalom belseje felé, amíg el nem éri azt a kijáratot, ahol kihajt, ott természetesen már jobbra indexel. Ember nem fogja azt hinni, hogy ő balra akar behajtani a körforgalomba.
6/15 Beviz Elek válasza:
Szerintem teljesen jó. Én is rászoktam az angoloknál, személyautóval is így csinálom. Ezt úgy mondom hogy amúgy spórolok az index használatával.
7/15 anonim válasza:
Akkor van csak ezzel baj ha tobb savos a korforgalom, akkor elegge megteveszto... mellesleg szerintem is felesleges hulyeseg, ha nem indexel valaki jobbra evidens hogy tovabb megy balra lol... angoloknal en csak azert szoktam mert jobb oldalt holtterben van a kocsi sokszor, es ha valaki ott van es nem veszem eszre akk ne legyen baleset
8/15 anonim válasza:
Azért hasznos, mert sokan utólsó pillanatban indexelnek jobbra, hogy kihajtanak, addig te kell várj a körforgalom előtt, hogy mi fog történni. De ha látod messziről, hogy balra indexel, akkor legalább tudsz várni nyugodtan, mert tudod biztosan, hogy balra fog térni az ember, és elsőbbséget kell adj neki. Különösen sok (4-5) kijáratos körforgalmaknál hasznos.
9/15 anonim válasza:
jaj ez olyan luxusproblema... tok mind1 h bekanyarodik v nem ha kiugrasz mielott odaerne es nem varsz mint a bamba nyugdijasok akkor sincs semmi gond es csak jobban halad a forgalom...
10/15 Beviz Elek válasza:
Ugorj már ki egy megpakolt nyergessel.
Majd ha körforgalmazol eleget, akkor rájössz hogy tényleg jó dolog az index
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!