Ha én kanyarodom egy kereszteződésben balra, és az út amire kanyarodok két sávos (párhuzamos közlekedésre alkalmas) és szemből is kanyarodnak balra (kisívben), akkor meg kell várnom míg a szembe jövő elkanyarodik, vagy mehetek rögtön a belső sávba?
Igen, rossz a fogalmazás a kérdésben! Szemből JOBBRA kanyarodnak -kisívben.
Elvileg a szembejövő kanyarodhat először, aztán majd oda kanyarodsz ahova akarsz.
Utolsó írja helyesen, csak a gyakorlat más. Ha meg törik az autó, akkor lehet vitázni, esetleg pereskedni.
Szóval ahogy írták, te a belsőbe, a másik a külsőbe kanyarodik. Nem kell várni, főleg nem Pesten, mert ledudálják a fejedről az összes hajat. De figyelj arra, hová megy a másik. Ha látod, hogy a belső felé tart, inkább engedd kis lassítással. Vagy legyél határozott, hogy egyértelműen lássa, mi a szándékod.
Előzőhöz még akartam volna írni: (Ez persze nem azonos az agresszív vezetéssel). Így teljes.
Nekem az oktatóm ezt mondta: Ha csinálsz valamit, határozottan tedd. Ha nem csinálsz semmit, akkor határozottan ne csináld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!