Van bármilyen törvény arra, hogy kik állhatnak a családos parkolóhelyekre?
Családos parkoló meg a fa..om..Nincs rá semmilyen törvény,csak az üzlet reklámja.Simán beállok oda ha éppen van hely. Milyen igazolás kell hozzá? Semmi? Van családom,szóval családos vagyok,ennyi. Láttam én már 'only Bmw' feliratott is parkolóban, kb pont ennyit ér az is.
Egyszer még a kezdeteknél beszólt egy fószer, mondtam neki hogy idehívjam a családomat elbeszélgetni vele vagy mégis mi a nyűgje?Bent vár a gyerek az áruházban ,ha kedve van kivárhatja hogy kijöjjünk kb 1.5 óra.Köpni nyelni nem tudott :D
A sok okosnak írnám, hogy előfordult már sajnos, hogy mindkét oldalról annyira rámálltak, hogy esélytelen volt teljesen kinyitni az ajtót, hogy a hordozót be tudjam tenni. Várni kellett, míg az egyik okos kijött. Itt nem “csak” a kényelemről van szó. Ha pedig a kényelemről beszélünk, én vagyok 40 kiló, a babám majdnem 9, bizony nem mindegy, hogy mennyit kell cipelnem a hordozóban a bevásárló kocsiig.
A normális és hasznos válaszokat köszönöm :)
akkor kedves kérdező, érted mért mondtam hogy azért állnak oda, mert félnek az ilyentől, de nem csak én írtam hanem még mások is
jó magam is "két ajtós szekrény" vagyok, elég magam bepréselni a kocsiba mikor rám állnak, én nem szoktam családi vagy mozgás sérült helyre beállni, inkább padkához, vagy lezárt helyhez, vagy esetleg valamerre szélen a parkoló végébe, inkább sétálok kicsit, oda úgy se nagyon áll a parasztabja
de az idősebbek, vagy akiknek fáj valamijük, esetleg egyéb kigyurt emberkék akik nem csak úgy ki-be pattannak a kocsiba azoknak kell sajnos a hely...
mint írták is, nagyon kicsik a parkolók hogy minnél több férjen, ha rád állnak be se tudsz szállni, és lehet fél óra mulva jön csak a paraszt, egy normál embernél úgy gondolom, hogy ez kevésbé gond idegeskedik, elküldi az anyjába az összes felmenőjét annak a parasztnak aki miatt nem tud menni, de most aki komoly szereket is szed (mert sokan szednek) azok még esetleg 1-1szélvédőt is betörnek, de tudok olyan esetről, hogy 2 csávóra rá állt egy paraszt, azok meg felborították a kocsit (nem is kis emberkék voltak)
senki nem jó kedvéből áll be ilyen helyekre, nem azért hogy majd kicsesszenek veled, hogy sétálj akár 100métert is, hanem mert kicsik a helyek, ha beáll vonalra akkor azért a paraszt, még sokan bosszúbol csak azért is ráálnak "így majd megtanulja, hogy kell parkolni"
lehet itt mondani, hogy aki félti hagyja a garázsba, ez nem megoldás, azért vette hogy használja...
de egy új autót (főleg ha drága is volt) félt az ember, szabályosan beáll akkor tuti lesz egy paraszt aki meghuzza vagy rányitja az ajtót majd arrébb áll, ő meg szívhat vele
a bevásárló központok tehetnének csak ezért, át kéne alakítani minden parkolót nagyobbá, a bejárathoz közeli helyeket pedig fenttartani családosoknak és mozgás korlátozottaknak, így betarthatóbb is lenne... nem azt mondom, hogy nem lenne egy kósza idióta aki oda áll be, mert lenne
de többség már padka mellé állna be, mert akkor onnan már nem állnak mellé, vagy mint mondtam vannak ilyen külön lezárt helyek, azok mellé is tuti sokan állnának..
ha minden parkoló egyforma nagyságú lenne jobban szabadon lehetne hagyni azt a 20-25helyet
lehet, hogy ezzel az egész parkolóba kevesebb lenne 10-15 helyel, de ez meglenne spórolva azokkal akik 2 helyre állnak be, esetleg 4re (ilyet is gyakran látok)
míg az áruházak nem lépnek ez ügybe, sajnos marad a mostsni állapot
15 beállsz keresztbe
ha a kocsi orrához és hátához beáll valaki, hogyan tovább??
ha egy Y megfordulásra sincs lehetőséged akkor mit csinálsz??
Hogy itt mennyi embernek nincs gyereke...majd ha lesz,és "gyökér"-nek tituláltok olyat,aki indokolatlanul('merazautóm) veszi igénybe a családos parkolót,eszetekbe jut,hogy jé,én is voltam gyökér -,- .
Hagyd a garázsban a féltett autódat és menj gyalog vagy tömegközlekedéssel.De a bicaj is egy opció.
Megfelelő oldaltávolság nélkül biztosan megzúzom az autódat,ha teszem be a gyereket az ülésbe.A családi parkoló szélessége emiatt lett akkora,amekkora.Nem sétálni vagyok lusta a gyerekkel,csak odafigyelek Rád is,az értékedre is,amikor gyerek(ek)kel a hátsó ülésen igényt tartanék a családi parkolóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!