Mit tegyek hogy a szomszéd házból ne az én ablakom alá parkoljanak? Van valami törvény erre? Nem a lakáshoz legközelebb eső helyre kéne mindenkinek parkolni?
Mond az valamit, hogy _KÖZ_terület?
Amennyiben a közúti jelzésekből más nem következik, mindenki ott áll meg ahol akar, a KRESZ vonatkozó rendelkezéseit betartva.
A rendőrnőt fel kell jelenteni lehetőleg azon a kapitányságon, ahol dolgozik. Ilyen nem tehet. Közterületet nem murvázhat fel, és nem teheti saját zsebre fizetőssé. Vagy rá kell parkolni a murvára, és utána ráhívni a kollégáit, de előtte lehetőleg videofelvételt készíteni, ahogy a saját rendőr mivoltát hangsúlyozva épp átlépi a hatáskörét. Kis szerencsével kap egy kis írásbeli ejnyebejnyét. (arra azért készülhetsz, hogy attól kezdve mérőszalaggal fogja centizni az autódat, hogy szabályosan álltál-e meg).
Ha nem akadályozzák az ingatlanodra való be- és kihajtást, akkor teljesen szabályosan állnak ott.
Az más kérdés, hogy parasztság a másik helyét elfoglalni.
Nincs igazad. Közterületen nem a lakáshoz legközelebb lévő helyre kell állni, hanem oda, ahol van hely.
Én is sokszor másik lépcsőház előtt állok, mert a miénk előtt minden hely foglalt. Sőt, van, amikor a szomszéd utcába kell mennem.
A rendőrnő meg nonszensz. Nem is értem. Nem ő dönti el, hogy ki parkolhat oda.
Sajnos nálunk is kevés a hely. Én kínosan ügyelek arra, hogy lehetőség szerint kb. mindig ugyanoda álljak, és ahogy látom, más is így tesz.
De ez nem megy mindig, akkor máshová kell állni. Arra nagyon figyelek - kamionos vagyok, megszoktam - hogy ne álljam el senkinek az útját, ki tudjanak állni tőlem, nem állok kapuba, kijáró, bejáró stb. elé. Már csak azért se, hogy ne karcolják meg a kocsim, nem állok be úgy, hogy jobbról - balról 5 centi marad, inkább gyalogolok, megállok a szomszéd utcában.
Sajnos vannak ilyen emberek: "az az ő helye". Apa, nincs helyed, az a te helyed, amit megvettél.
a szomszéd ház lakóinak pont annyira közterület az ablakod alatti hely, mint neked.
fizesd ki a közterület használati díjat, és lezárhatod magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!