Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kertben 3 oldalról 3 kerítés...

Kertben 3 oldalról 3 kerítés van kötelezhető a szomszéd, hogy csinálja a meg?

Figyelt kérdés

Kertünkben 3 oldalról kerítés veszi körül egyiket mi csináltuk meg a szembe lévő kerítés önkormányzat tulajdona azaz a várósé részben részeben a minénk a másik oldalról pedig a szomszédé és mind két oldalról szinte nincs is kerítés mert tönkre ment. Fel lehet jelenteni, szólítani, hogy csinálja meg a kerítést ami elvileg az ő felelőssége.

Hol lehet ezt meg tenni , hogy csinálja meg ?

2017. márc. 24. 21:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem vagy köteles körbe keríteni a telked, ezért ha a szomszéd, nem csinálja meg, akkor maximum, annyit tehetsz, hogy megcsinálod te a kerítést
2017. márc. 25. 04:25
 2/5 anonim ***** válasza:
48%
Én megvsináltam a semmirekellő szomszédom helyett mert sose lett volna kerítés
2017. márc. 25. 05:46
 3/5 anonim ***** válasza:
En nem ertem ezt amit leirtal, eleg zavaros. Leirod mashogy?
2017. márc. 25. 08:44
 4/5 anonim ***** válasza:
35%

A kérdés zavaros, de az általános szabály: ha szemben állsz a házzal, akkor jobbra van a te kerítésed, balra a szomszédé. Kivéve, ha oldalhatáron áll a ház, akkor a házhoz kapcsolódó kis kerítés szakasz a tied. A hátsó kerítés közös a hátsó szomszéddal. Az utcai kerítés is a tied.

Ennek megfelelően gondold át melyiket kinek kell rendbe hozni. Sok példát látok én is, hogy a link szomszéd helyett valaki megépíti a kerítést. De ezt csak a saját telkeden teheted meg, nem az övé helyére!

2017. márc. 25. 09:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Az előzőt nem kellett volna lepontozni, alapvetően jól írta. Utána lehet nézni, OTÉK 44. §.

De ez csak azt mondja meg, hogy AMENNYIBEN a településen kötelező kerítést létesíteni, akkor kinek a kötelessége.

Ami fontos, és kimaradt: mindenhol a Helyi Építési Szabályzat a lényeg. Az mondja meg, hogy a telek valamelyik részén kötelező-e kerítést építeni. Van, ahol egyáltalán nincs HÉSZ (kis falvakban),ott nem is kell kerítést csinálni. Máshol az utcai kerítés létesítése kötelező, megint máshol pedig a telkeket elválasztó kerítés teljes hosszában, stb.

Sok települési HÉSZ a neten is fent van (több környékbeli kis faluét is olvastam, nem csak városokét), keress rá.

2017. márc. 25. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!