Kinek a feladata a partfal megépítése?
Figyelt kérdés
Én kb. 1m-rel lejjebb fekvő telken lakom. A kapubejárattól balra eső szomszédom telke magasabban fekszik. Van az én telkemen egy felújításra szoruló partfal. Már annyira rozoga, hogy félek bedől a szomszéd földje ill. akkor a háza is hozzánk. Az én feladatom megerősíteni ezt a partfalat??? Ill. az itt lévő kerítést is nekem kell megcsinálni?? "Jó szomszédság Török átok..."2016. máj. 27. 10:25
1/4 anonim válasza:
Ha a telekről kifelé nézünk az utca irányába, akkor a baloldali kerítés tartozik ahhoz az ingatlanhoz. Ez persze nem kerítés, hanem támfal, itt feltehetőleg meg kell egyezni.
2/4 anonim válasza:
Én nem ezt latolgatnám, hanem megcsinálnám a helyedben.
3/4 anonim válasza:
Utcsó jól mondja. Sokra mész majd az igazaddal, ha már megtörtént a baj.
4/4 A kérdező kommentje:
Igen tisztában vagyok azzal, hogy érdemesebb -még ha nem kevés összegbe fog kerülni akkor is -,nekem megcsináltatni (főként ismerve a szomszédomat), de kíváncsi voltam a véleményekre, a nálam "tapasztaltabbak" meglátására...és köszönöm a válaszokat. :)
A kerítés független a partfaltól (esetemben).Csak az említett szomszéd már kijelentette, hogy hozzám tartozik, holott én is úgy tudom, ahogy a fenti válaszban írtad.
2016. máj. 29. 06:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!