Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kinek a feladata a ház előtt...

Kinek a feladata a ház előtt a csapadékvízet elvezető árok megcsinálása?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 15. 18:36
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Neked az a feladatod, hogy a telkedről kivezesd a vizet. Az utcán a víz elvezetése az önkormányzat feladata. Ott nem csinálhatsz árkot! A kész árok tisztántartása sem a te feladatod, de azért azt jóérzésű emberek megcsinálják maguktól.
2010. ápr. 15. 18:40
 2/5 A kérdező kommentje:

köszi

én is így tudom, de nem találok jogszabályt, vettünk telket, építettünk, árok nem volt. az utcában mindenki maga csinált.

1,5 éve vagyunk itt kapunk nincs, - nincs pénz- és kaptunk felszólítást, hogy állítsuk helyre az eredeti árkot.... kvázi csináljunk. na most akkor mi van? aki küldte az nincs bent a helyén csak jövő szerdán lesz, addigra még a határidő is lejár, mert erre adtak 5 napot.

2010. ápr. 17. 12:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha a szomszédok is saját maguk készítettek vízelvezető árkot, akkor szerintem Nektek is kell, az önkormányzatra hiába vártok. És jobban is jártok, ugyanis azon túl, hogy esős időben nagyon hasznos, még a járdát is elszigeteli a kocsiúttól.
2010. ápr. 17. 17:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát a kérdés, hogy akarsz/tudsz-e csinálni, vagy sem. Ha nem, akkor szerintem kérd el az árok kiviteli terveit, hogy pont olyanra tudd csinálni, mint volt. Cseszhetik, ha nincs ilyen, és tényleg mindenki maga csinálta. Egyébként is időt nyersz.

Más kérdés, hogy a többi lakó hogyan gondolta, hogy csinál árkot, de előtted meg nincs. Ott nem tud elfolyni a víz, tehát eső esetén az ő árkuk megtelik, majd túlcsordulva elfolyik az úton előtted?!? Szal nem értem. Lehet, hogy tényleg volt, csak az előző tulajod betemette?

2010. ápr. 17. 18:56
 5/5 A kérdező kommentje:

nos állítólag 10 éve volt, csakhogy ez az utolsó telkek közt lett eladva addig szántó volt és elszántották az árkot, mindenki előtt ilyen olyan gödör van, van ahol nincs, és érdekes, mert nem folyik a víz az utcán, nem is tudom hopvá lesz, elállt az eső és már másnap szikkadt a talaj még sár sincs olyan vészesen nagy.

egyébként közben holnap jön egy gép és kicsit kiszedjük, de nem mélyre, a szomszéd meg az ő szomszédja a két feljelentő meg belefolyatják acsatornából is a vizet( ereszcsatormát belekötni az árokba tilos- jegyző mondta) szóval kerül egy csomó pénzbe, de lesz gödör... a legdrágább a beton gyűrűk, meg a gép óradíja :-((

azt hiszem nincs igazuk, hogy erre köteleznek de nem akarunk vitatkozni, ...ja !! egyébként nem is felénk lejt a már meglévő árok a kedves szomszédnál....szóval nem nálunk nem folyik el a víz.

2010. ápr. 21. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!