Szlovákiában hogyan vannak a közlekedési szabályok? Mennyi a maximum megengedett sebesség? 19/f
Vannak ott barátaim, majdnem minden hétvégén vannak közös programjaink, összefutunk.
Általában vonattal megyek, aztán vagy megyünk valamelyik haverhoz, vagy megyünk valamerre autóval (mozi, tópart, vagy ilyen turisztikai helyekre...).
A szabályok úgy vannak ott, hogy faluban 50KM/h és falun kívül 90 km/h a max.
De náluk megfigyeltem, hogy városban betartják az 50-et, de ha otthon vagy a közeli falukban mennek, akkor 60-70-el szoknak menni, falun kívül pedig 100-110-el.
Sokszor volt már, hogy jöttek szembe rendőrök, de még csak vissza sem fékeztek, azt mondták úgysem állítanak meg.
Ilyen kisebb falukon/tanyákon nem nézik olyan szigorúan ezeket a dolgokat? Vagy miért nem állítják meg őket sosem, amikor gyorsabban mennek mint a megengedett?
Város:50km/h
Országút:90km/h
Autóút:110km/h
Autópálya:130km/h
Csúnyán megbüntetnek ha átléped a sebességhatárt, és a gps nem lehet a szélvédő közepén, meg városon belül jó látási viszonyok mellett is kell a tompított lámpa.
Nem vagyok felvidéki csak most olvastam.
50/90/130 (lakott területen belüli autóúton, autópályán 90)
Egyébként ugyanúgy gyorsan hajtanak, mint bárhol máshol.
Lehet, hogy ez neked újdonság, de Magyarországon is szinte mindenhol 60-nal mennek a falvakban és 110-zel lakott területen kívül.
"Sokszor volt már, hogy jöttek szembe rendőrök, de még csak vissza sem fékeztek, azt mondták úgysem állítanak meg."
És a rendőr szerinted hogy mondja meg, hogy 50 helyett 60-nal mentél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!