Van bármilyen törvény arra, hogy kik állhatnak a családos parkolóhelyekre?
Nincs, ez intelligencia kérdése.Sajnos.
Igazából - miután a szabályok betartása is föltételez egy minimális szellemi képességet -, ha szabályozva lenne, sem biztos, hogy betartanák.
Aki gyerekkel van az beteg?
A parkoló másik végéből nem tud elsétálni a gyerek a bejáratig? De gondolom az üzletben gyalogolni órákat már nem ilyen problémás. Vagy tolni a babakocsit.
"A parkoló másik végéből nem tud elsétálni a gyerek a bejáratig?"
Remélem, neked nem lesz gyereked!
lehet itt szidni mindenkit, hogy mért foglalt el 2 helyet azzal hogy pont ráált a vonalra meg hasonlók
nem biztos, hogy bunkó paraszt
lehet anyi van csak a dolog mögött, hogy húzták már meg a kocsiját
nekem is egyszer a parkolóba a kocsi hátulját húzták meg
meg sokaknak szokása ráálni teljesen a másikra mondván hogy "így sikerült" (pont elkaptam egy ilyet, enyit mondtott csak)
én meg tudom érteni mért állnak meg úgy, hogy a lehető legnagyobb táv legyen 2 kocsi között, vagy ezzel a "bunkó" stílussal, hogy ráálnak a vonalra, vagy mint írtad beállnak családos helyre is
gondolom nem jókedvükből csinálják, csak törték már össze a kocsijukat így
(bele gondolva látott már valaki ladát, vagy lepukkant kocsikat "bunkón" vagy családos helyen parkolni jogtalanul?? én többnyire csak új kocsiknál látom ezt a jelenséget)
a családos parkoló az csak simán az áruház kedvessége.
szombat-vasárnap épeszű ember nem is áll ilyen hely közelébe sem...mert a sok gyerekre felügyelni képtelen anyuka nem veszi észre, amikor nekitolja valamelyik gyerek a másik autónak a vaskocsit(itt Budaörsön már műanyag van)..a férj nincs velük, mert vagy dolgozik, vagy dug valahol..
A múlt héten is távol álltam meg a többitől, ahol senki nem állt a közelben. Egy óra elég volt, hogy körbeálljanak úgy, hogy nem tudtam beülni, mert úgy állt mellém, hogy tíz centi volt..érthetetlen...jó, bemásztam a másik oldalról..ezekben a nagy parkolókban rendszeres a károkozás a nekivágott ajtóval, vagy a nekitolt bevásárló kocsival.
A mozgássérült parkolókba már nem állnak be, csak engedélyes kocsival....azokból pedig fiatal versenyző száll ki, majd ruganyos léptekkel közelíti meg a vásárlás szent helyét.
Amikor csak lehet, én is beállok a családos parkolóba. Az ok egyszerű: Kisebb eséllyel nyitják rá az ajtót.
Sajnálom, mindenki oda áll ahova tud.
Pacsi a 2-esnek:).
A lényeg annyi lenne, hogy mindenki lenne már végre egy cseppet figyelemmel a másikra ebben az országban. A lakosság létszámához viszonyítva van, de csak egy kisebb %-a, aki mozgássérült, így nem igaz, hogy nem lehet szabadon hagyni részükre a kijelölt 5-10 parkolóhelyet.
Köszönöm az egyik hozzászóló írását, mert így megértettem én is a "családi parkolóhelyek" lényegét. A társadalom összetételében ők is egy bizonyos %-át érintik csak, igaz többet, mint az előbb említett csoport.
Így valóban a társadalomnak önmaga kellene kialakítani a toleranciát, betartani egyfajta rendet. Összesen max. 10-20 parkolóhelyről van szó ezen helyeken, szóval valóban durva, hogy sokszor mindenki hirtelen mozgássérültté meg gyerekes családdá avanzsálódik, közben meg egyik csoport tagja sem épp akkor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!